Remington Pro Big Curls krultang

Krullen met Remington Pro Big Curls

Remington Pro Big Curls krultang

Een tijdje geleden kocht ik iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond: een héle dikke krultang. Mijn kapsel is standaard volumineus, semi-krullend en nogal messy. Ik vind die look prima voor elke dag, maar wou ook wel een keer ‘echte, chique’ krullen. Daarvoor kocht ik de Remington Pro Big Curls krultang en die laat ik vandaag van dichterbij zien!

Remington Pro Big Curls krultang Remington Pro Big Curls krultang

De Remington Pro Big Curls krultang is er eentje met een klep en een diameter van maar liefst 38mm, het was de dikste krultang die ik in het assortiment kon vinden. Ik twijfelde tussen dit exemplaar en een krultang met dezelfde diameter van Babyliss, maar omdat deze hogere temperaturen kon halen en de prijs vrijwel gelijk was, koos ik de Remington! Ik betaalde €24,99 wat een héél redelijke prijs is.

De krultang kan temperaturen tot 210°C halen en heeft een keramische coating. Daarnaast draait het snoer mee, wat ik zelf wel handig vind (ik ben de eerste die haarzelf in zou snoeren, haha). Op de zijkant van de krultang zit een knop om ‘m aan te zetten, en een regelaar voor de temperatuur. Helaas zie je niet exact hoe warm je krultang staat. Ik ga altijd voor de heetste stand, dus ik geef er niet echt om.

De krultang is warm op een tweetal minuten, wat ik aanvaardbaar vind. Mijn stijltang doet er minder lang over, maar het stoort verder niet. Het krullen vergt even oefenen, maar eens je ‘t beet hebt heel erg gemakkelijk! Enige nadeel is dat ik erg veel haar heb, waardoor ik ontzettend lang bezig ben om ‘t plukje per plukje te doen. Twee nadelen: het knopje/wiel aan de zijkant van de krultang, daar beland ik wel eens per ongeluk op met m’n duim en dan staat de tang plots uit, en het feit dat mijn haar nogal zwaar is. Daardoor zakt de krul veel te snel uit – zonde van al dat werk!

Voor en na

Ik wil jullie niet langer ophouden: bij dezen een voor en na!

Remington Pro Big Curls krultang Remington Pro Big Curls krultang

Mijn haar op dag twee na een wasbeurt. Een beetje golvend, maar al vrij sluik en droog in de punten.

Remington Pro Big Curls krultang

Gebruik altijd serum alvorens je met hete tools aan de slag gaat! Een laagje bescherming om je haren is welkom om het niet compleet kapot te branden.

Remington Pro Big Curls krultang Remington Pro Big Curls krultang

Na! De krullen die ik krijg met de Remington Pro Big Curls krultang zijn ontzettend chique en bouncy. Ze zijn best wel groot en gelukkig niet superstrak (daar ben ik namelijk niet zo’n fan van!). De krullen beginnen pas onder mijn gezicht (door de grote diameter van de tang), wat ik langs de ene kant wel mooi vind, maar misschien niet ideaal is omdat mijn haar niet súperlang is. Een extra krul had wel welkom geweest!

Remington Pro Big Curls krultang Remington Pro Big Curls krultang

Ik krul trouwens van mijn gezicht weg, dat vind ik het mooiste effect geven. Links begin ik met de klep van de krultang naar mijn gezicht toe gericht (en zo opdraaien naar boven).

Remington Pro Big Curls krultang

Rechts doe ik het omgekeerde: de klep weg van mijn gezicht, en van daarop opdraaien.

Het krullen van mijn haren is een hele bezigheid: ik denk dat ik er snel een dik half uur à 40 minuten aan bezig ben. De krultang houd ik ongeveer 15 seconden om een pluk haar heen, en dat moet ik bijzonder vaak herhalen. Dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel haar je hebt! Het resultaat is zeker de moeite: mijn haar ziet er chique uit maar niet té strak en ik ben DOL op het bouncy gevoel. Je voelt je instant heel ‘verzorgd’! Al vind ik het wel jammer dat de krullen zeer snel weer uitzakken en het werk dan een beetje voor niets is geweest.

Al bij al ben ik dus wel tevreden met de krultang, maar had ik net wat meer verwacht. Krullen die wat langer blijven zitten, en misschien toch iets meer krul. Wel vind ik de tang an sich prima werken én hou ik van het resultaat. Niet voor elke dag omwille van het lange werk eraan, maar héél leuk voor een feestje! Heb jij wel eens zo’n dikke krultang uitgeprobeerd?

17 Comments

 1. Renate

  Ik wil ook al heel lang zo’n dikke krultang (misschien een maatje iets kleiner). Ik vind het alleen altijd lastig om de juiste te kiezen tussen de prijs en kwaliteit verhouding.

 2. Sophie

  Het resultaat is heel erg mooi! Ik ben dol op zulke grote krullen, dus deze ga ik onthouden! Ik heb een hele goedkope met een grote diameter; maar daar stijl ik mijn haren eerder mee :’)

 3. Shifra

  Oh wat ben ik blij dat je zegt dat je er wel 40 minuten mee bezig bent. Ik ben er ook altijd lang mee bezig, maar k heb het idee dat dal al die beautygoeroe’s het zo erin krijgen. Ik heb zelf ook een dikke krultang, maar ik merk dat ik die heel weinig gebruik. Ik heb het idee dat de krullen er ook zo uitvallen. Dus misschien heeft het niet zo zeer te maken met het merk, maar meer met het feit dat hij dik is. :( (Maar ik heb nog nooit een andere dikke krul geprobeerd!)

 4. Hanne

  Inderdaad een heel mooi resultaat, maar jammer dat het zo snel uitzakt! Vooral als je er zoveel werk in steekt… Ik twijfel ook om een grote krultang te kopen maar ik vrees dat ik ze niet zoveel ga gebruiken als het zo lang duurt & da’s dan ook zo’n zonde van het geld..

Geef een antwoord