Lade organisatie met DIY doosjes

Lade organisatie met DIY doosjes

Lade organisatie met DIY doosjes

Juwelen, haarspulletjes, bureau-goodies en andere kleine prulletjes bewaren is altijd een lastig klusje. Want ja: waar doe je ze in? Er zijn vele opties, zoals schattige schaaltjes, mooie potjes of leuke doosjes. Alleen heb ik altijd wel een nadeel op te noemen. Schaaltjes: nemen te veel ruimte in allemaal bij elkaar, potjes/doosjes: teveel moeite om het dekseltje telkens open te doen. Ik besloot mijn juwelen te organiseren in een lade en hiervoor zélf doosjes te maken. Het resultaat is fleurig en leuk, maar ook érg praktisch!

Lade organisatie met DIY doosjes

Je hebt echt héél weinig nodig. Papier in alle maten en kleuren, en een schaar. Ik gebruikte voor de grote bakjes A4 papier en voor de kleintjes A5. Soms maak ik ook doosjes met papier van notitieblokjes, die zijn dan héél mini. Of met A3 papier, dan krijg je een behoorlijk grote bak!

Image Map

(Het kan zijn dat de afbeelding eerst even moet inladen alvorens deze perfect werkt!)

Hierboven kan je zien hoe je de doosjes maakt. Heel gemakkelijk! Je kan de instructies ook lezen door je muis even boven een prentje te houden. Het lijkt trouwens een lang en ingewikkeld proces, maar je hebt ‘t zó onder de knie. En ik kan je vertellen: het is verslavend … Ik vind dit echt zo’n rustgevende bezigheid, echt leuk om tussendoor te doen!

Lade organisatie met DIY doosjes

Tadaa! Heerlijk, al die kleurtjes bij elkaar <3

Lade organisatie met DIY doosjes

Voor … (dit is trouwens een lade-inzet in m’n IKEA Expedit kast)

Lade organisatie met DIY doosjes

… en na! Ik ben dol op deze fleurige bakjes!

Lade organisatie met DIY doosjes

… En al helemaal als ze gevuld zijn! Armbanden en horloges passen perféct in een bakje uit A4 formaat papier, ringen/oorringen zijn ideaal op te bergen in de kleinere bakjes. Maar je kiest natuurlijk zelf ;). Je kan de doosjes ook extra decoreren met washi tape, stof, lint of bijvoorbeeld wattenschijfjes/bolletjes als kussentje voor chiquere juwelen! Deze manier om kleinigheden op te bergen is overzichtelijk, fleurig, gemakkelijk te maken én vrijwel kosteloos. Ding ding ding … we have a winner! Maakte jij al eens zelf doosjes van papier? 

22 Comments

 1. Irene

  Superleuk idee weer! De meeste van mijn oorbellen hangen aan mijn juwelenboom maar mijn prikkers, ringen en kettingen liggen in het bakje eronder en zijn volgens mij al helemaal verstrengeld geraakt :p

 2. Nadia

  Ziet er heel fleurig uit. Ik heb mijn sieraden in een soort sierbord, alles ligt over elkaar. Maar ik draag het meeste niet meer, en omdat ik alles op een bepaalde manier neerleg gaat het nooit in de knoop.

 3. Elise

  Met de kerstdagen voor de deur kwam ik eens terugkijken naar deze post en ja hoor, mijn kleine cadeautjes zijn nu verpakt in mooie, zelfgemaakte doosjes. Bedankt voor het idee!

 4. Mel

  Wauwie ! Wat ben ik blij je blog ontdekt te hebben (via een link op hemelsblauw)
  Ben al 2 dagen tijd aan het doorbrengen met te lezen van al je super leuke artikels, ik denk dat ik ze allemaal gelezen heb, ik ben dus bij :-)
  Ik ben een blijver hoor , van mij geraak je niet meer vanaf haha !
  Ik ben een 32 jarige mama, hou ervan om creatief bezig te zijn maar probleem hierbij is het volgende, ik breng zoveel tijd door op t net om te lezen over al die creatieve dingen,zodat ik uiteindelijk de laatste tijd niet veel meer doe haha !
  Ook heb ik massa’s gerief , die ik dan koop om aan een project te beginnen maar die liggen daa dan, (geen zin,tijd,of het lukt gewoon niet, en altijd op zoek naar ists nieuw hehe )
  Amigurumis haken bvb, boeken van,wol,haaknaalden,.. en een stuk of 5 bolletjes die ik gemaakt hebt en dan gestopt omdat ik niet verder kan..
  Naaiproject ; naaimachine,massa stofjes, boeken, en wel een aantal leuke dingen gemaakt maar nu dus al 2 jaar ongebruikt wegens geen zin..
  Diy armbandjes, massa bedeltjes kraaltjes in alle kleuren, gereedschap,weefraam,..
  En gemaakte armbandjes (die ik dan eigelijk nooit aandoe omdat ik geen juwelen draag behalve oorbellen hahaha)
  Handlettering, stiftjes boekjes kaartjes,…
  Schildergerief,… is toch niet zo evident om iets leuk op canvas te krijgen!

  Dus ja snap je het zo een beetje ? Verder ben ik precies altijd aan het opruimen, en hou ik niet van veel tralalaa in het interieur (geeft geen rust) anderzijds vraag ik me dan af wat ik moet doen met mijn diy projectjes !?
  Onze woning is nogal tiny dus is makkelijk rommelig ook vind ik.

  Haha sorry voor de nogal chaotische reactie (that is me) maar zo is het dus , ik denk wel herkenbaar voor vele…

  Ik kijk al uit naar je volgende post !

Geef een antwoord