Liefde voor macrame

Liefde voor … macramé plantenhangers!

Liefde voor macrame

Een interieuraccessoire dat momenteel hélemaal hot en happening is? Dat moét wel de (macramé) plantenhanger zijn! Je ziet ‘m in vele huizen en in de meest uiteenlopende stijlen, maar ik vind ze stiekem allemaal even leuk. We vertellen je vandaag iets meer over de macramé trend en hoe wij er gebruik van maken!

Op het plaatje hierboven zie je trouwens allemaal soorten macramé plantenhangers. In principe behoort de allersimpelste vorm, die die je bijvoorbeeld midden onder ziet, niet echt tot macramé. Bij macramé knoop je draden namelijk op zo’n manier dat er een patroon verschijnt. Dat is overigens ook de techniek die wij kennen, want écht patronen maken kunnen we (nog) niet. Maar het is zo mooi, dat we er zeker op willen oefenen!

Afbeeldingen (van linksboven naar rechtsonder) via heylilahey etsy design rulz – mangoandmore – cloveranddot – etsy 

Liefde voor ... macramé plantenhangers

Ook in ons appartement hangen er allerlei plantenhangers. Het is namelijk de ideale manier om veel groen aan je huis toe te voegen, zonder daarbij ook ontzettend veel ruimte in beslag te nemen. Als je alle tafeltjes, boordjes, vensterbanken of kastjes met planten vol zet, oogt de boel al snel rommelig. Maar wanneer je afwisselt met hangende planten, krijg je een veel luchtiger geheel met (minstens) even veel groen. Bovenstaande hanger maakte ik voor de Caudalie workshop. Ik hing ‘m gewoon met een duimspijker aan de muur – it’s that easy!

Liefde voor ... macramé plantenhangers

En die hierboven voor de workshop die ik gaf in het Libelle groenstraatje op de Nationale Plantenbeurs. Zo leuk eigenlijk, om plantenhangers met een herinnering te hebben. De plantenhanger hierboven hangt met een S-haak aan de rail voor onze gordijnen (net als het exemplaar dat je hieronder zal zien). De techniek voor deze plantenhanger staat uitgelegd in een blogpost die we al vrij lang geleden maakten. Het is ZO gemakkelijk om te doen, en stiekem zelfs heel verslavend.

Liefde voor ... macramé plantenhangers

Wanneer je in je plantenhanger een potje met bijvoorbeeld klimop of varen zet, krijg je het allerleukste effect. De plant ‘hangt’ dan echt en dat geeft een heel mooi effect. Het exemplaar hierboven vind je bijvoorbeeld naast het grote raam in onze woonkamer, waar de plant perfect kan groeien (want veel licht) en een kale muur opfleurt.

Wij zijn hélemaal fan van de trend met plantenhangers. Je kan afwisselen met soorten touw en kleuren, met planten en met hoe hoog of laag je die hangt. Het coole is ook dat zo’n hanger heel gemakkelijk (en goedkoop) te maken valt en in alle soorten interieurs past. Strak, landelijk, retro: door het potje, de plant en je touw goed te kiezen, kan je er alle kanten mee op. Trouwens, wij geven sinds kort ook workshops waarbij we plantenhangers maken. Ideaal voor een event of markt, bijvoorbeeld!

Ben jij fan van de (macramé) plantenhanger?

5 Comments

Geef een antwoord