Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Het tweede baksel in de Valentijnreeks deze week, is er eentje voor wie fan is van 1) zoet en 2) kaneel. De koekjes die je hierboven kan zien, zijn namelijk mini cinnamon-roll koekjes, kaneelkoekjes dus! Heel gemakkelijk om te maken, maar speciaal gedecoreerd in Valentijnstijl. Zo schattig en lief! Benieuwd naar hoe je ze maakt?

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Hiervoor heb je nodig:

  • croissants uit een blikje (of iig croissantdeeg dat je enkel nog moet afbakken!)
  • bruine suiker
  • kaneel
  • gesmolten boter
  • frambozenglazuur (kan je ook zelf maken met poedersuiker, water en een klein beetje kleur-/smaakstof)
  • versiering zoals de zilveren parels die wij gebruikten

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Rol het deeg uit en zorg dat je alle gaatjes en scheurtjes even goed dichtdrukt. Wij hebben het deeg in twee gesneden omdat het anders niet op de snijplank paste, maar verder moet je gewoon één lang stuk hebben ;-). Smeer dat stuk in met wat gesmolten boter.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Daarna doe je er flink wat kaneel overheen. Je moet daar natuurlijk wel fan van zijn, de smaak is best overheersend! Wij vinden het zelf heerlijk, maar je zou ook voor maar een klein snuifje kunnen gaan. Alleen zijn het dan niet echt meer kaneelkoekjes, haha.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Daarna bestrooi je royaal met bruine suiker. Je kan ook een mengeling van wat lichtere en donkerdere bruine suiker gebruiken, of zelfs witte kristalsuiker. Deze combo vinden wij alleen het lekkerst! Smeer alles even goed open met een lepel zodat de ‘vulling’ mooi verspreid is.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Daarna rol je het deeg van buiten naar binnen toe dicht. Zorg dat je het strak oprolt, zodat je echt twee kleine rolletjes krijgt die tegen elkaar botsen in het midden van je deeg. Zoals op de foto, dus ;-).

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Vervolgens snijd je telkens een klein stukje van het deeg af (een centimeter hoog, ongeveer) waarna je het in model kneedt. Eventueel rol je het nog wat strakker op, je nijpt het midden bij elkaar en creëert zo een echte hartjesvorm!

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Zo, dus! De kaneel en bruine suiker die uit je koekje vallen, kan je er nog even opnieuw overheen strooien.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Schik alle koekjes op een ovenschaal of -rooster bekleedt met bakpapier (liefst met anti-aanbaklaag). Verhit je oven tot 200°C.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Daarna bak je de koekjes af gedurende zo’n 15 à 20 minuten. Je moet zelf even heel goed in de gaten houden wanneer het deeg lekker krokant maar niet hárd is geworden. Zoals je ziet, verliezen de hartjes wel een beetje hun vorm. Je zou ze eventueel nog even in model kunnen kneden.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Maar wij vonden dat het glazuur al veel goedmaakte voor de looks. Het glazuur kan je maken door een flinke schep poedersuiker te mengen met water tot het een dik papje is. Daarna doe je er wat frambozensiroop o.i.d. doorheen voor het smaakje. Je kan ook lekker lui (zoals wij) kant-en-klaarpoedersuiker kopen, die hoef je enkel op te warmen en zo over alles heen te gieten.

Lieve hartjeskoekjes met kaneel

Daarna maak je de koekjes even schoon, bestrooi je ze met decoratie (zoals deze parels, maar ook van die lieve cupcake-hartjes zijn een tof idee!) en leg je ze op een nette schaal. Desnoods pak je ze in en voorzie je ze van een lief briefje, waarmee je het hart van je geliefde doet smelten. Eet smakelijk en laat ons zeker weten wat je van de koekjes vond! xo

 

9 Comments

Geef een reactie