Love to organize: geweldige ladeverdelers

Love to organize: geweldige ladeverdelers

Love to organize: geweldige ladeverdelers

Vandaag een kort maar krachtig artikel hier op The Life Factory, omdat je de rest van je tijd nodig zal hebben om naar IKEA te gaan. Het is namelijk weer zover: we ontdekten een superhandige opbergtip. Eentje die ik gretig heb gebruikt toen ik mijn kamer een nieuwe look gaf, en waarvan ik nog elke dag de vruchten pluk. Wat die geweldige tip is? De IKEA Höfta ladeverdelers! Plastic staafjes die je gebruikt om, ehm, alles te organiseren en netjes onder te verdelen.

Love to organize: geweldige ladeverdelers

Dit zijn ze, de redders in nood! De Höfta ladeverdelers lijken op een heleboel aaneengeplakte lollystaafjes, maar dan van plastic. Ze zijn iets onder het midden aan elkaar vastgemaakt en worden verkocht per drie repen. Er bestaat een variant van 55cm lang op 10cm hoog, en een variant van 74 op 14cm. De prijs van de kleine set is, hou je even vast, €1,29 en die van de grote €1,99. Belachelijk goedkoop dus! De bedoeling is dat je de verdelers zelf op maat knipt, waarna je ze dwars in elkaar schuift. Zo krijg je een mooi raster waarmee je lades, dozen en meer kan organiseren.

Love to organize: geweldige ladeverdelers

Zelf vond ik de grote ladeverdelers echt de uitkomst van m’n leven. In mijn Expedit (nu Kallax) kast heb ik namelijk allemaal opbergdozen steken, waarin bijvoorbeeld mijn haar- of lichaamsproducten zitten. Eerst had ik gewoon alle producten die samen horen bij elkaar gezet, dus shampoo bij shampoo en mousse bij mousse. Alleen viel de boel, wanneer ik zo’n bak uit de kast haalde, al snel om en zat alles door elkaar. Met de Höfta ladeverdelers heb ik de dozen nu perfect ingericht en zit alles helemaal strak en recht. Ontzettend fijn!

Love to organize: geweldige ladeverdelers

Ook met mijn lichaamsproducten hetzelfde verhaal. Het fijne aan deze ladeverdelers, is dat je ze ook alle richtingen op kan draaien. Het hoeft dus helemaal geen perfect recht en symmetrisch raster te zijn, je deelt de producten gewoon in zoals dat het beste past. Wat handig!

Love to organize: geweldige ladeverdelers

Ook in de lades van mijn Malm kast heb ik de hoge ladeverdelers gebruikt. Zoals je ziet staan ze helemaal niet mooi recht, maar alle producten blijven er wel perfect door op hun plek. Het leuke is ook dat, wanneer mijn stash van haarmaskers bijvoorbeeld groeit, ik de ladeverdeling in geen tijd kan aanpassen. Soms moet je de reepjes niet eens versteken, maar plooien ze gewoon mee. Echt fijn, want een vaste indeling (bijvoorbeeld met hout) is natuurlijk onveranderbaar.

De kleine Höfta ladeverdelers hebben een plekje gekregen in de lade van m’n bureau. Daar pasten ze qua hoogte éigenlijk niet in, dus heb ik de onderste topjes ervan afgehaald. Wat overigens prima ging, het plastic valt gemakkelijk te verknippen. Verder heb ik de ladeverdeler bij m’n bureau ook even vastgemaakt met een lijmpistool (enkel aan de uiteinden), omdat ik ze graag heel netjes op hun plek wilde houden. Nu zijn mijn pennen, post-its, lakjeshouders en andere prulletjes helemaal mooi georganiseerd!

Ik vond het zelf enorm fijn om de Höfta ladeverdelers te ontdekken en gelijk te gebruiken op allerlei plekken. Ik kan zo nog 100 situaties bedenken waarin ze ook ideaal zouden zijn! Het lijken me ook gewoon leuke dingen om een DIY mee te doen – wie weet komt dat er in de toekomst dus ook gewoon aan. Voor de prijs kan je in ieder geval geen miskoop begaan, dus veel plezier met jouw soon-to-be nieuwe ladeverdelers en opruimdrift ;-). Have a nice day! X

7 Comments

  1. Marion

    Ziet er goed uit. Heb zelf bakjes gekocht voor in mijn bureaulade en malm kast. Vind ik zelf iets prettiger werken omdat het er net iets rechter en strakker uit ziet. Maar zo heeft ieder een eigen methode die voor hem/haat goed werkt.

  2. Jente

    Hé, wat een leuk idee!! Tijdens mijn volgend bezoek aan IKEA zullen deze zeker niet in mijn winkelkar ontbreken! Zo zullen mijn ladekasten er weer een stuk netter bij liggen. Weer een reden minder voor mijn ouders om te klagen over de rommel op mijn kamer! Thanks voor de tip!!

Geef een antwoord