Kamer opruimen voor en na

to organize: kamer opruimen voor & na

Kamer voor en na

Al een hele tijd zag mijn kamer eruit als een grote MESS! Sinds de examens had ik eigenlijk niet meer opgekuist, wat resulteerde in een hoop rondslingerende prullen die ik tijdens het studeren geen plaats kon (wou…) geven. Ik kon het niet meer aanzien en besloot mijn kamer gróndig ondersteboven te gooien en helemaal op te frissen. Ik heb niet alleen alles netjes georganiseerd, ook vond ik een aantal fijne nieuwe opbergmethodes en heeft Arne m’n muur terug mooi wit gemaakt voor een extra vergrotend effect (thank you, love!). Ik ben superblij met het resultaat en laat het graag zien!

Before

Kamer opruimen voor en na Kamer opruimen voor en na Kamer opruimen voor en naKamer opruimen voor en na Kamer opruimen voor en na

Bovenstaande foto’s zijn er nu niet direct die je in een interieurboekje zou vinden. Jeetje – hoe is het überhaubt zo ver kunnen komen? Valiezen die er eigenlijk helemaal niet horen, verschillende knutselprojectjes en -supplies, een véél te grote lamp om foto’s te maken, papier en prullen overal. Onrust! Aah! Haha. De foto’s hierna zijn al een pak rustgevender, al zeg ik het zelf.

After

Image Map

Eerst en vooral heb ik mijn Expeditkast lekker opgefrist. De Ikea Tjena-serie is zó fris en leuk! Ik combineerde de gele en roze dozen voor een supergirly effect met witte manden en -uiteraard- een bloemetjesprint. Trouwens, ga eens over de afbeelding … en ontdek wat voor praktische opbergers ik vond! (Het kan zijn dat de afbeeldingen even moeten inladen – waar de cursor in een handje verandert komt normaal een prentje tevoorschijn!) De doos voor oorringen vind ik awesome (en alles past!), het mandje met mijn geliefde notitieboekjes geeft een gezellige indruk en ik vind de rollen inpakpapier zo fleurig staan. Oh enne, dat prikbord, dat zien jullie binnenkort verschijnen hier ;).

Image Map

Ook hier kan je weer over de opbergoplossingen gaan om ze van dichterbij te bekijken! Mijn bureau wou ik netjes en clean, zonder al te veel poespas. Dankzij de mandjes en dozen hou ik alles georganiseerd maar toch dichtbij. In de roze lectuurbakken heb ik trouwens verschillende mapjes gedaan met labeltjes gemaakt uit washitape, súper georganiseerd. Verder vind ik de houten kisten van Ikea ook nog altijd superleuk, die worden samen verkocht onder de naam Förhöja!

Kamer na

Mijn kleine bureautje heb ik geüpgrade naar een heuse vanity. Hier is nog wat werk aan, maar het ziet er in ieder geval wel al véél georganiseerder uit dan eerst :).

Mijn kamer ademt nu rust en ziet er ontzettend girly en licht uit, wat ik helemaal geweldig vind uiteraard. Ik vind rommel echt ontzettend enerverend en merk dat ik me niet zo goed kan concentreren dan! Nu is de boel weer helemaal netjes én ook praktisch ingericht. Ik hou er niet zo van om alle kleine prulletjes uit te stallen en rond te laten slingeren, maar tegelijkertijd vind ik het echt onhandig als alles ver verstopt zit. Dankzij de dozen/mandjes/kistjes kan ik overal snel bij, maar oogt het geheel toch netjes. #LIKE! Superblij ben ik met m’n kamer. Wat vind jij ervan? :) Bedankt voor het lezen, ik hoop dat ik je nu ook de kriebels heb gegeven om te gaan opruimen haha!

16 Comments

 1. Entregt & Marleen

  Wauw Frauke wat een vooruitgang !!
  De prentjes waar je moet overgaan met je muis werkt bij mij wel niet maar voor de rest super opgekuist !! ;-)

  Marleen

 2. Dorien

  Leuke post! Opruimen kan echt zo deugd doen.
  (Ik weet trouwens niet wat het is maar die afbeeldingen met extra dingen in verborgen werken bij mij echt nooit. Ik gebruik google chrome, geen idee of dat er iets toe doet.)

 3. Irene

  Supermooi! Ik ruim honderdmiljoenmiljard keer per maand m’n kamer op en na 2 dagen is het terug rommelig :( Ik heb gewoon zoooo veel kleine prulletjes en weet eigenlijk niet goed hoe ik het allemaal netjes kan opbergen maar nu heb ik terug wat inspiratie! Misschien ook maar eens wat dingen weggooien dan.

  Ben trouwens stiekem (wel, nu niet meer natuurlijk) een beetje jaloers op die lockerkast van je! Wou die ook enorm graag kopen maar ze hadden er geen meer en ik mocht het toonmodel niet hebben (wat ik totaal niet snapte want de dame aan de infobalie vertelde me dat ze nooit meer ging binnen komen dus ik snap niet waarom ze ze dan nog tonen en mensen doen kwijlen om dan te zeggen: ‘sorry, pech!’).

  Anyway, veeel te lange reactie. Excusez-moi. Maar jullie hebben een mooie blog en ik word er enthousiast van! :D

  1. Frauke + Arne

   Ooh wat een heerlijke reactie, haha! Ik ken dat probleem wel van rommeligheid, heb dat zelf ook snel! Ik probeer alles zo veel mogelijk weg te stoppen in dozen etc., dat creëert rust :D! Die lockerkast, I feel you! Ik wou ze al 3 maanden en ze kwam nóóit binnen, uiteindelijk was er een ieniemienie levering op een dag die niet was aangekondigd, en zijn we als een gek naar de Ikea gereden om ‘m te bemachtigen! Uiteindelijk wel heel blij mee. Hoe raar dat je het toonmodel niet mocht hebben, komt die dan niet in de koopjeshoek ofzo terecht? Jammer zeg! Wie weet komen ze wel nog beschikbaar in andere kleuren binnenkort, want voor deze blauwe verkochten ze een 2tal jaren geleden ook een rode/witte geloof ik! Dankjewel! X

Geef een antwoord