Arne werkt vaak in het weekend, waardoor we elkaar zelfs dan niet altijd kunnen zien. Dat is eigenlijk wel fijn, want het maakt dat we onze tijd samen extra waarderen. Soms lukt het bijvoorbeeld om op zaterdag of zondag samen te ontbijten en/of te lunchen en dan nemen we het ervan! Meestal kiezen we voor een uitgebreid ontbijt: eitje, lekker brood etc. Alleen wilde ik een keertje de focus verleggen en juist voor een smakelijke lunch gaan. Dat biedt zoveel meer mogelijkheden! ‘s Ochtends zou ik bijvoorbeeld deze toast helemaal niet wegkrijgen, maar als middagmaal is ‘ie héérlijk. Dus probeer het eens uit en kies voor een meer ‘spannende’ lunch — geeft zoveel voldoening!
Voor 4 royale toasts heb je nodig:
- Donker brood naar keuze, ik vind de liefde & passie broden van de AH altijd wel lekker. Of een ambachtelijk vers brood van de bakker, heerlijk. Kies in ieder geval voor een brood dat je zelf nog moet snijden.
- 2 avocado’s
- Snoeptomaatjes
- Geitenkaas naturel (in plakjes)
- Rucola
- Limoen
Snijd de avocado’s doormidden en ontdoe ze van hun pit. Ik check trouwens altijd als volgt of een avocado rijp genoeg is: wanneer het restje steel langs de buitenkant er vanzelf afgaat (dus je moet niet trekken)! Lepel de binennkant van de avocado uit en versnijd dit in vele fijne stukjes met een hakmes. Je avocado hoeft geen lopende spread te worden, maar de brokjes moeten wel klein en hapklaar zijn. De snoeptomaatjes was je en snijd je doormidden.
Zet je oven alvast aan op hetelucht en grill, ik kies voor zo’n 200 graden. Daarna neem je een broodmes en snijd je het brood in dikke schijven.
Tijd voor het beleg! Neem een stuk brood en schep het vol met de stukjes avocado. Wees vooral niet zuinig ;-)! Druk even aan. Kruid af met peper en zout. Daarna neem je een klein handje rucola en dat druk je in de avocado. Vervolgens schik je er de snoeptomaatjes overheen. Last but not least neem je een plakje geitenkaas en dat verbrokkel je over de toast.
Plaats de toast op een rooster hoog in de oven. Blijf er nu bij en wacht tot de tomaatjes zacht zijn en de geitenkaas een bruin randje heeft gekregen. Haal ‘m eruit en werk af met limoensap als frisse touch.
Zelf aten wij elk twee stuks toast en dat vulde meer dan prima! Een stevig stukje brood met voldoende beleg, perfecte lunch. De warmte van de toast maakt ‘m ook (of vooral?) ‘s winters onweerstaanbaar.
Zelf ben ik gek op de combinatie van avocado en geitenkaas. Het milde van de avocado wordt opgelift door de frisse geitenkaas en het zure van de limoen. De tomaatjes geven een sappige, zoete en warme smaak en de rucola is dan weer de crispy touch. Ja, deze smaken zijn geweldig uitgebalanceerd en ik heb nu alweer zin in m’n lunch ;-)! Ga jij dit eens proberen? Laat het zeker weten en deel je creaties met de hashtag #thelifefactory! X
Dat ziet er heerlijk en gezond uit!
Mooie foto’s.
Xoxo
Goed idee voor een gezonde kleurrijke lunch, thnx voor de tip!
Oeh la la dat ziet er heerlijk uit! Ik ben niet zo’n fan van geitenkaas, maar dat kan ik natuurlijk ook weglaten. En nu heb ik honger gekregen, hihi!
Wat een ontzettend lekker idee! Ik weet wat ik vandaag ga lunchen :)
Ziet er heerlijk uit! Ik ben grote fan van geitenkaas dus deze toasts staan binnenkort zeker eens op het menu
Ik heb deze combinatie nog niet geprobeerd. Ik eet wel regelmatig avocado op brood, soms met ei en soms gewoon zo. Ik ga dit zeker eens proberen!
Hmmm, zo simpel maar het ziet er echt fantastisch uit!
Oh hm dat ziet er echt ZO smakelijk uit zeg!
Hmm, ik begin al meteen te watertanden! Ziet er zó goed uit! :)