Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Maak een ‘Christmas’ strikjesslinger

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Feeest! Haal Kerstmis in huis met deze leuke slinger. Een fijn projectje om ‘s avonds voor de televisie te maken, of samen met kinderen want het is een heerlijk prutswerkje. Wij maakten deze slinger ter vervanging van ons exemplaar met tassels, want dat werd een beetje te zomers voor de tijd van het jaar. Deze strikjesslinger heeft allemaal mooie kerstkleuren en geeft echt een winters gevoel!

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Je hebt nodig:

  • metallic verf (een tip: deze 4 potjes komen van de Flying Tiger en kostten SAMEN €4!)
  • fijne kwasten
  • touw
  • strikjespasta (niet gekookt, obviously)

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Schik de strikjespasta op keukenpapier of een andere ondergrond die vuil mag worden. Verf in eerste instantie de voorkant volledig. Wees niet bang om je handen vuil te maken – dat gebeurt hoe dan ook ;-). Doe dit met alle kleuren. Wij verfden per kleur 10 strikjes, dus 40 exemplaren in totaal. Laat drogen (gaat vrij snel, ongeveer een klein halfuur).

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Verf daarna ook de andere kant van je strikjes. Wees vrij royaal met je verf, zodat het geel er niet te veel doorheen schijnt. Eventueel kan je het proces nog eens herhalen voor een tweede laag, maar wij vonden dat niet nodig. Zeker wanneer je beide kanten verft, is je strikje normaal al volledig gekleurd.

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Je kan de strikjes natuurlijk voor allerlei vormen van decoratie gebruiken, maar wij besloten een slinger te maken. Knoop je touw om het midden van je strikje heen en maak een dubbele knoop, dan zit je strikje zeker mooi vast. Hou er wel rekening mee dat dit een prutswerkje moet, want de andere strikjes moeten ook door de lus van je knoop heen.

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Wees heel voorzichtig met je slinger, want het is een beetje als een lichtjesslinger voor de kerstboom: eens in de knoop, ben je héél lang zoet met ontwarren. Wij besloten daarom ook om drie wat kleinere slingers te maken, dat was beter onder controle te houden.

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Houd nog 9 strikjes over, want die heb je nodig voor een leuke extra: het woord ‘christmas’ dat we aan de slinger hebben gehangen. Hiervoor heb je 9 gift tags of stukjes karton nodig. Schrijf per tag een letter van het woord ‘christmas’, met een leuke metallic stift. Rijg dan een stukje wit garen door het gaatje bovenaan, en knoop er een strikje aan vast. Maak een lus met het touw, en knoop die vervolgens dicht om je bovenste slinger. Per strikje aan de slinger, hingen we één gift tag. Daardoor zijn de letters mooi verspreid!

Maak een 'Christmas' strikjesslinger

We hebben twee duimspijkers in de muur geprikt, waarrond we telkens de uiteinden van de slingers wikkelden. De ene slinger maakten we wat langer dan de andere, waardoor we ze mooi onder elkaar konden draperen.

Maak een 'Christmas' strikjesslinger Maak een 'Christmas' strikjesslinger Maak een 'Christmas' strikjesslinger

Deze slinger fleurt een saaie muur direct op! De strikjes geven een hele schattige en feestelijke uitstraling. Zeker wanneer het licht erop schijnt, zie je de prachtige metallic glans. Wil je nog leuke last minute decoratie voor je feest? Of heb je een ander idee wat woord voor op de gift tags betreft? Dan is deze DIY zeker iets voor jou! Veel plezier! X

10 Comments

  1. Bianca

    Wat ongelooflijk leuk gedaan. Absoluut niet lullig bedoeld, maar het doet me echt denken aan mijn kindertijd. Toen maakte we ook altijd slingers van macaroni en dergelijke, maar lang niet zo mooi als dit.

Geef een antwoord