Zelf gemakkelijk geurstokjes voor je interieur maken

Maak gemakkelijk zelf geurstokjes voor je interieur

Zelf gemakkelijk geurstokjes voor je interieur maken

Het is alweer een flinke poos geleden dat ik een geurstokjes DIY postte hier op The Life Factory — echt van de beginjaren! Inmiddels heb ik nog vaak zelf interieurparfum gemaakt en daaruit ook een aantal lessen getrokken. Daarom vandaag een geüpdate versie, die nog nét wat lekkerder geur afgeeft!

In de vorige DIY maakten we de geurstokjes met baby-olie, etherische olie en satéprikkers. Dat werkte prima, maar gaf vrij subtiel en gestaag geur af. Omdat ik wel fan ben van een wat meer aanwezige geur, ben ik mij gaan verdiepen in hoe ik de kracht van de geur kon versterken. Het recept dat ik nu deel is even gemakkelijk, maar werkt nog nét wat beter ;-).

Je hebt nodig

  • Een vaasje (liefst eentje dat van smal bovenaan naar breder onderaan loopt) om je geurstokjes in te doen
  • Glycerine
  • Ethanol of biologische alcohol, wodka kan ook prima
  • Etherische olie naar keuze
  • Reed diffuser stokjes (bamboe), of satéprikkers (maar die werken iets minder goed)

Zelf gemakkelijk geurstokjes voor je interieur maken

How to

Om een goede interieurparfum te maken, heb je eerst een goede geurbasis nodig. Die maak je met behulp van de alcohol en glycerine. Je hebt één deel alcohol en één deel glycerine nodig, bijvoorbeeld 50 ml van elk. Doe dit in een afsluitbare kan/pot en schud grondig, zodat de alcohol en glycerine zich vermengen.

Zelf gemakkelijk geurstokjes voor je interieur maken

Daarna druppel je er de etherische olie bij, in een geur die jij lekker vindt. Ik heb er zelf 20 druppeltjes pompelmoes, en 10 druppeltjes sandelhout bij gedaan. Twee geuren die ik steeds opnieuw kies in parfum, dus die ik erg lekker vind :-). Je moet zelf even aanvoelen welke geuren werken en hoeveel je nodig hebt.

Zelf gemakkelijk geurstokjes voor je interieur maken

Vervolgens giet je het mengsel in je vaasje en stop je er een 8 à 10 stokjes in. Na een paar uur zullen ze verzadigd zijn en geur beginnen afgeven. Merk je dat de geur na een poos wat minder krachtig wordt, draai de stokjes dan eens om. Je kan ook iets meer alcohol toevoegen, maar dat zorgt voor een vrij snelle verdamping en niet per se een krachtigere geur.

Eén potje met geurstokjes gaat naar mijn ervaring ongeveer een maand mee, daarna is het effect een beetje weg. Veel ligt ook aan hoe krachtig je etherische olie is én hoe goed je geurstokjes zijn. Experimenteren is dus de boodschap, maar met deze DIY zit je in ieder geval helemaal in de juiste richting ;-)! Heb jij al eens zelf geurstokjes (interieurparfum) gemaakt?

5 Comments

Geef een antwoord