Maak je eigen receptenboek

Maak je eigen receptenboek

Maak je eigen receptenboek

Arne en ik vinden het geweldig om nieuwe recepten uit te proberen en ontdekken ook regelmatig heerlijke gerechtjes die we zeker opnieuw willen smullen. Eerder bewaarden we die gerechten overal en nergens: een mapje met losse kladjes, tijdschriften met maaltijden overal en vele losse en uitgescheurde receptjes die nog getest moeten worden. Tijd om daar verandering in te brengen! We geven jullie een kijkje in ons gloednieuwe receptenboek!

Maak je eigen receptenboek

Om met dit projectje aan de slag te gaan, verzamelden we alle schattige en leuke decoratiespulletjes die we konden vinden. Stiftjes, washi tape, stempeltjes, notitieblaadjes en mooi papier. Bij Flying Tiger kochten we een grote notitieboek met witte pagina’s en een geweldige cover van kurk. Daarnaast haalden we ook een überschattig stempelsetje, met toevallig genoeg allerlei food-gerelateerde stempels.

Maak je eigen receptenboek

We maakten een grote stapel van al onze uitgescheurde receptjes en losse kladblaadjes en gingen aan de slag.

Maak je eigen receptenboek

Eerst en vooral met de voorkant van ons receptenboek! Met creamy wit potlood beschreven we prachtig grijs en grof papier en dit knipten we nonchalant uit.

Maak je eigen receptenboek

We stempelden ook een aantal keer op dat papier en ook die schattige vormpjes knipten we uit.

Maak je eigen receptenboek

Waarna we alles met dubbelzijdige plakband bevestigden! Ziet het er niet schattig uit?

Maak je eigen receptenboek

Tijd voor wat onderverdelingen! We hebben ons receptenboek in drie delen opgedeeld, waarvan ‘hoofdgerechten’ het eerste en grootste deel is. We stempelden de hele pagina vol met vorkjes en mesjes en maakten het woord met stempels.

Maak je eigen receptenboek

Met washi tape (in dé schattige Jeroen Meus-print, haha!) maakten we ook een tabje aan.

Maak je eigen receptenboek

Voor het tabblad met als thema ‘soepen’ kozen we voor dampende mokken en een tweede tabje.

Maak je eigen receptenboek

En dan nog desserts!

Maak je eigen receptenboek

Hierna knipten we recepten uit tot een mooi geheel en plakten we die met knallende washi tape in het boek. Nog wat decoratie met stiftjes en we wouden gelijk aan de slag met koken!

Maak je eigen receptenboek

De recepten die we zelf neerschreven, hebben we nu ook netjes in het boek genoteerd. Uiteraard voorzien van wat schattige tierelantijntjes én we hebben ook op washi tape wat kernwoorden geschreven die het recept beschrijven.

Maak je eigen receptenboek

Zo!

Maak je eigen receptenboek

Het voordeel van dit receptenboek is dat we nu alles bij elkaar hebben en we nooit meer hoeven rond te zoeken als we iets willen maken. Daarnaast ziet het er ook gewoon heel fancy uit, niet? Oordeel zelf!

Maak je eigen receptenboek Maak je eigen receptenboek Maak je eigen receptenboek Maak je eigen receptenboek

Wij zijn heel erg blij met ons receptenboek en voor wie ook wat meer georganiseerd wil leven is het zéker een aanrader! Je kan het uiteraard zo gek of sober maken als je zelf wil, zolang je maar een boek maakt waarin je graag zou lezen én waarbij je gelijk begint te watertanden. Dat is bij ons in ieder geval wel gelukt, want we kunnen niet wachten om weer aan het koken te slaan! Heb jij zo’n receptenboek?

35 Comments

 1. Anna

  Ohhh, maar dit is echt geweldig! Ik heb dit idee van het maken van een receptenboek al zolang in mijn hoofd, maar het is er nog nooit echt van gekomen. Dit ga ik hoe dan ook onthouden – wat een goede inspiratie!

 2. Sandra

  Wow ziet er prachtig uit! Ik was ooit al eens begonnen aan een dessertenboekje dat ik gezien had op teskuh.nl maar dit ga ik zeker ook proberen! Welk formaat van boek hebben jullie gekocht, is dat A4? Ideaal knutselprojectje voor in dit lenteweertje :).

 3. Miron

  Heel gaaf om te zien zeg! En leuk om te doen kan ik me zo voorstellen :). Probleem bij mij altijd is dit ik de eerste pagina’s altijd leuk vormgegeven vind en dat ik dan over de rest wat minder tevreden ben. :P

 4. Linda

  Zo leuk gedaan! Ik wil ook graag nog zoiets maken maar ik zou me er echt aan ergeren als ik bijvoorbeeld het hoofdgerechtendeel vol heb maar de soepen nog niet haha ;-)

 5. Saar

  Oh, wat ziet dat er gaaf uit! Ik heb zelf een schrift waar ik alles in schrijf, maar dat ziet er helemaal niet zo geweldig fancy uit als jullie receptenboek. *is stiekem een beetje jaloers*

 6. fieke

  Mooi! Ik ben al heel lang aan het denken over hoe ik mijn recepten het beste kan organiseren en heb een systeem gevonden dat voor mij werkt. Binnenkort ga ik ook eens bloggen over mijn recpetenmappen, maar die zijn helemaal niet zo fleurig en creatief als jullie schrift!
  Bij mij zou zo’n A4-schrift meteen vol staan. Maar dat is een detail: dan maak je toch gewoon meerdere schriften? :-)

 7. julia

  Oke dit wil ik ook doen! Zo leuk dat jullie laten zien hoe je dit maakt, echt heel inspirerend :)
  Ziet er super uit, en leuk dat je er al die details aan toe hebt gevoegd ;)
  x

 8. Carlijn

  Zoo leuk, ik ben al een hele poos bezig met een receptenboek maken in scrapbook-vorm! Weer veel inspiratie door deze blog, bedankt! Ben alleen heeeel hard op zoek naar de stempeltjes (ze zijn zo leuk!), maar kan ze niet vinden.. Iemand een tip?

   1. Carlijn

    Bedankt voor de reactie! Ik heb al gekeken op de website van Flying Tiger maar kan ze daar niet vinden.. Misschien in de vakantie eens één van hun winkels bezoeken dan :)

Geef een antwoord