Wasplaats inspiratie

Maak van je wasplaats een pareltje

Wasplaats inspiratie

Het is vaak een vergeten plekje in huis, de wasruimte. In een lelijk, donker hok is vaak waar je de wasmachine, droogkast en wasmanden kan vinden. Zonde, want ook van een wasplek kan je een superleuke, vrolijke ruimte maken die je gelijk zin geeft om wasjes te draaien of te strijken. Ja, écht! Brabantia vroeg ons onze favoriete inspiratie te delen, dus dat doen we met veel plezier!

  1. Schapjes en decoratie. Altijd mooi: gebruik maken van wandplanken. Je creëert heel veel ruimte in de hoogte, en kan er allerlei leuks op kwijt. Wij deden het al in onze keuken, maar willen dit later ook in onze wasruimte! En dan ook met lekker veel groen, prachtig voorbeeld.
  2. Hang die strijkplank. Met een simpele kapstok bestaande uit twee ronde haken, kan je je strijkplank aan de muur kwijt. Veel gemakkelijker om je vloer schoon te houden, en het ziet er ook heel netjes en opgeruimd uit! Check trouwens zeker ook de laundry room makeover waaruit we dit plaatje haalden, wat een prachtige ruimte is dat geworden!
  3. Potten en manden. Gebruik mooie, gevlochten manden om bijvoorbeeld handdoekjes of producten netjes in op te bergen. En wat dacht je van voorraadpotten of weckpotten voor waspoeder of tabletjes? Staat gelijk heel mooi en licht!
  4. Barn doors. Je kan veel ruimte besparen door bij je wasplek schuifdeuren te gebruiken. Het ziet er niet alleen héél leuk uit, maar je kan zo’n deur ook al bij een heel klein hoekje gebruiken. Zoals in dit voorbeeld: de wasmachine en droogkast zijn zo gewoon leuk ingebouwd.
  5. Kleuren en volume. Hang vrolijke plantjes aan de muur, kies voor schattige kussentjes en schilderijtjes of laat eens wat materiaal zien. Het metalen rekje op dit voorbeeld is bijvoorbeeld ideaal voor sjaaltjes of kleurrijke accessoires, zo breng je leven in de brouwerij!
  6. Stijlvolle combinatie. Koper kan zorgen voor een chique indruk, zeker wanneer je het combineert met mooie glazen potten en strak ingerichte wandplanken. In het voorbeeldje zie je trouwens een heerlijk oude wasbak, dat creëert ook veel sfeer.
  7. Laundry. Kies voor een leuk detail door aan de muur een quote of woord in hout op te hangen. Dat kan je overigens prima zelf in elkaar timmeren met wat steigerhout!
  8. Wasmanden. Uiteraard is het belangrijk om de boel in je wasplek mooi gesorteerd en opgeruimd te houden. Daarom kan je best voor verschillende wasmanden gaan, waarin je allerlei soorten was sorteert. Staat heel netjes, maar helpt ook om vlot te kunnen wassen en opruimen. Wij zijn fan van die van Brabantia!
Bhg | 2 Jenna Sue | 3 Potterybarn | 4 Home edit | 5 Brit + co | 6 Rejuvenation | 7 The budget decorator | 8 The design sheppard

Heb jij nog tips voor een mooie wasplaats? Hoe ziet die van jou eruit? Deel het met ons in de reacties! X

4 Comments

Geef een antwoord