Maak zelf een zeshoekig wandkastje

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-10-van-12

Het stond al best lang op de planning: met houten ijsjesstokjes een DIY maken. Bij voorkeur zo’n cool wandkastje, dat je wel eens op Pinterest ziet langskomen. En nu was het eindelijk zo ver, we gingen aan de slag! Deze do-it-yourself is onwijs gemakkelijk maar geeft wel een heel leuk resultaat – exact waar wij van houden! Kijk snel mee om te ontdekken hoe je zelf een zeshoekig wandkastje maakt.

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-1-van-12

Wat je nodig hebt:

  • een 80-tal (hangt een beetje af van hoe diep je je wandkastje wil) houten friscostokjes
  • een lijmpistool
  • een geodriehoek

… amper iets, dus ;-)!

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-2-van-12

Begin met twee friscostokjes die je als op de foto op elkaar legt. Meet de hoek tussen de twee stokjes af op 120°. Dit moet echt vrij juist zijn, dus even geen slordigheden. Anders heb je straks een heel krom kastje ;-).

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-3-van-12

Vervolgens lijm je met een dotje hete lijm de friscostokjes aan elkaar.

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-4-van-12

Dat doe je nu telkens opnieuw, totdat je een zeshoek hebt gecreëerd. Plaats altijd één stokje boven, één stokje onder enzovoort (zie ook op de foto). Maak je niet te veel zorgen over lijm die wat overvloeit, je kan die achteraf gemakkelijk wegsnijden. Probeer je liever niet te verbranden, haha!

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-5-van-12

Daarna is het tijd voor laag twee. Je gaat altijd friscostokjes bovenop de laagst gelegen stokjes plaatsen (slaat dit ergens op?), dus zoals je ook op de foto kan zien. Je hangt het nieuwe stokje vast aan de uiteinden van twee hoger gelegen stokjes.

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-6-van-12

Zo! Nu heb je twee laagjes en begint je kastje al vorm te krijgen. Tijd voor nog meer volume!

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-7-van-12

Na een tiental laagjes krijg je dan bovenstaand resultaat! Je wandkastje is nu diep genoeg om op te hangen en dingen in te zetten. Yay! Het is helemaal geen langdurige klus om dit resultaat te bereiken, trouwens, want de lijm is in enkele seconden droog.

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-8-van-12

Om het kastje op te hangen, sla je best twee spijkers met platte, ronde uiteinden in de muur. Doe dat op dezelfde hoogte en ongeveer 3 centimeter uit mekaar. Sla de spijkers nét niet volledig in de muur, zo kan het platte uiteinde tussen de twee onderste stokjes in schuiven en zit je kastje vast. Daarna doe je ook een spijker boven het kastje, die je ook weer nét niet helemaal in de muur slaat. Helemaal op het einde sla je het naar beneden, zodat het ronde uiteinde weer tussen de twee achterste stokjes klemt. Voilà, je kastje zit nu hélemaal vast!

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-9-van-12

Tijd om het te vullen, met bijvoorbeeld een leuke minicactus …

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-11-van-12

… of een polaroidtoestel.

maak-zelf-een-zeshoekig-wandkastje-12-van-12

Het kan zelfs allebei! Je kan zo’n wandrekje heel leuk en persoonlijk aankleden en zo druk of rustig maken als je het zelf wil. Uiteraard heeft het geen gigantische draagkracht, maar de grootte staat ook niet toe er erg veel in te bewaren ;-). Wel ziet het er ontzettend leuk uit én kan je er meerdere naast elkaar hangen, wat een soort hip bijenkorf effect geeft. FUN!

Wat vind jij van dit wandrekje? Jouw stijl? xo

8 Comments

Geef een antwoord