2020 in vogelvlucht

Mijn 2020 in vogelvlucht!

2020 in vogelvlucht

Elk jaar opnieuw vind ik het leuk om even terug te blikken op de afgelopen 12 maanden. Soms kan ik in geen tijd een heleboel hoogtepunten opnoemen, andere jaren moet ik wat meer mijn best doen om op leuke highlights te komen. Maar juist in die jaren – en laat ik maar al met de deur in huis vallen: 2020 was er zo eentje – is het extra fijn om toch even een recap te doen. Want zelfs een verrassend & vreemd jaar als dit, kent zijn mooie kantjes!

Januari

2020 in vogelvlucht - Januari

1 januari 2020 zette ik in daar waar mijn hart ligt: in het mooie Gent! Samen met mijn vrienden maakte ik de Vooruit onveilig op mijn favo beats, iets wat ik in de maanden daarop nog vaak wilde doen. Kort daarna trok ik met mijn mama naar Utrecht, waar we zowat elk winkeltje hebben gezien & lekker uitwaaiden. Ook sprak ik vaak af met vrienden: lekker naar de zee, spelletjes bij mij thuis, fitnessen samen en lekker gaan brunchen. Aan sociaal contact geen tekort! Ik ging vaak uit en op restaurant, gaf mijn slaapkamer een make-over en leerde mijn eerste akkoorden op de gitaar spelen. Nu ik het zo opsom was januari echt een superfijne, leuke maand en ik voelde me ook helemaal geweldig!

Februari

2020 in vogelvlucht - Februari

Ook februari ging zo door. Lekker plezier maken, wijntjes gaan drinken: heerlijk! Daarnaast zette ik in één keer drie tattoo’s, waar ik (gelukkig) nog geen moment spijt van heb gehad. De designs symboliseren echt de dingen die ik fijn vind in het leven! Ik leerde ook veel nieuwe mensen kennen, iets waar ik altijd energie uithaal. Ik bleef verder gitaar spelen, ging zonder het te weten voor de laatste keer uit in Gent en gaf mijn keuken een make-over. Ook deed ik op het werk iets wat ik heel leuk vind: social media workshops geven!

Maart

In maart lachte ik met Corona en sprak ik de woorden “Het zal allemaal wel meevallen”. Neem dus nooit iets van mij aan ;-). Ik gaf weer een social media workshop en ging lekker uiteten. Net voor de lockdown, deed ik nog iets wat al lang op m’n wishlist stond: naar een trampolinepretpark! Zo cool. We konden nog net gaan brunchen voor de verjaardag van mijn mama en ik bleef ook steeds met dezelfde leuke persoon daten. Nuja, tot we noodgedwongen naar ons eigen kot moesten terugkeren! In de tweede helft van maart werkte en wandelde ik me te pletter, deed ik vele e-pero’s en maakte ik mijn huis mooi, schrapte ik dingen van mijn lockdown-to-do-lijstje.

April

Waar ik in maart nog goede moed had, werd april een pak zwaarder. Het alleen thuiszitten, gebrek aan vrienden & familie en de grote workload, gaven me mentaal echt een klap. Door voor mezelf te zorgen, lekker te koken, veel te stappen of fietsen en in het zonnetje te zitten, kon ik me er toch doorheen slepen. Ik bakte bananenbrood en schreef kaartjes naar vrienden, net als heel België. Ook fleurde ik mijn tuintje op, zodat ik maximaal van het lekkere weer kon genieten!

Mei

In mei kon ik al eens langsgaan in de tuin van mijn ouders – eindelijk contact! – en ging ik wandelen met vrienden. Ik at véél ijs en shopte zomerse kleren. Toen kwam ook eindelijk het moment waarop ik mijn date terug mocht zien én dus ook terug naar Gent mocht rijden: twee keer feest! Ook ging ik in open lucht lunchen bij mijn ouders, buiten aperitieven bij vrienden en had ik de meest gezellige avond voor mijn haardvuur in de tuin. Op die manier vond ik Corona plots prima te doen! Ook stak ik eindelijk mijn barbecue weer aan en ging ik op stap naar het Groeningehuis in Brugge.

Juni

In juni kon ik terug naar de kapper en switchte ik van een bruine naar een blonde coupe. Ik deed leuke samenwerkingen voor mijn bijberoep (zo maakte ik dit BBQ-rek!) en ging eindelijk terug op restaurant! Laten we zeggen dat ik – toen dat terug mocht – ik de horeca een flinke duw in de rug heb gegeven haha, elke week had ik wel 3 etentjes met vrienden gepland! Ik las ook redelijk wat boeken en chillde lekker in mijn tuintje, op terrasjes en in parken. Heer-lijk. Ook kocht ik een beamer om van mijn slaapkamer een bioscoop te maken! Ik sloot de maand af met een fijn bezoek aan Leuven.

Juli

Juli startte ik met een grote schoonmaak van mijn kleerkast. Wat kan dat voor ruimte in je hoofd zorgen! Ik werkte verder, ging drankjes doen, kreeg een nieuwe functie en wandelde weer lekker veel. Daarnaast verorberde ik liters ijs en ging ik naar de film – da’s weeral zo lang geleden! Ook konden ons ‘Jong keukengeweld‘ etentje eindelijk doorgaan (bij Cochon de luxe in Gent) en ging ik best vaak squashen. Ik bingewatchte Dynasty en probeerde het beste te maken van wat mocht. Geen reisje dan maar, dit jaar! Juli sloot ik af met een namiddagje kajakken en een bowlsessie.

Augustus

Augustus dan! Ondanks de versoepelde maatregelen en het lekkere weer, merkte ik dat ik niet helemaal goed in mijn vel zat. De afgelopen maanden waren onverwacht hard geweest en dat reflecteerde zich in verdrietige, angstige gevoelens die ik moeilijk kon verwerken en vaak uitte in eten. Bovendien kwamen ook steeds meer onverwerkte zaken uit het verleden naar boven. Ik trok aan de alarmbel & maakte een afspraak bij de psycholoog. Wat was dat een goede beslissing! Gelukkig wist ik mij te herpakken en heb ik sinds augustus vooral héél hard aan mijzelf gewerkt. Door enkel dingen te doen die ik graag doe, veel na te denken, veel te praten, veel te rusten, veel te schrijven en naar buiten te gaan, werd het uiteindelijk ook echt een maand waarin ik ontzettend veel ben gegroeid. Ik leerde mijzelf liever zien, gaf zaken een plekje en leerde hoe ik met moeilijke momenten kan omgaan. Leuk was het niet, maar ik heb er echt veel aan gehad!

Augustus was niet alleen kommer en kwel, want door mijzelf beter te verzorgen, viel ik flink wat af, vond ik nieuwe energie en bovenal ontdekte ik nog maar eens hoe geweldig mijn vrienden zijn! Ik rommelde ook veel in huis (geordend huis = geordend hoofd!) en kocht nieuwe eetkamerstoelen en een tv, waardoor ik ook een mini-make-over deed. On top of that vond ik veel liefde in het fenomeen ‘zomerbars‘, op een bepaald moment zat ik echt bijna elke dag ergens in het zonnetje te wijnen. Za-lig! Ook ging ik naar het Design Museum in Gent, dat vond ik best cool. Als laatste maakte ik foto’s voor de site en kreeg ik een nieuwe verslaving: ijskoffies. Haha!

September

September is mijn verjaardagsmaand en 25 vond ik best bijzonder, dus dat wilde ik in de mate van het mogelijke toch wel flink vieren! Op mijn verjaardag zelf ging ik lekker lunchen, was mijn bureau versierd en at ik taartjes thuis. Ik vierde daarna in de Glasfabriek met cocktails (hoe anders) en kreeg de vetste cadeau: een bon voor… mijn nieuwe tattoo’s! Die ging ik namelijk de dag erna laten zetten als treat voor mezelf. Nog steeds kan ik er elke dag verliefd naar kijken! Daarnaast trakteerde ik mijzelf op een ‘grown-up‘ cadeau: een robotstofzuiger. Zo stom, maar ZO handig. Kan echt niet meer zonder haha. Verder vierde ik elk weekend met een ander groepje vrienden of met mijn familie, waardoor de hele maand eigenlijk een en al feest was! Tel daarbij nog op dat ik me dus steeds beter ging voelen dankzij de bezoekjes bij de psycholoog & self-care en je begrijpt dat september ongetwijfeld de maand werd waarin ik het meeste heb genoten. Ook liet ik me niet alleen tatoeëren, maar stak ik ook twee nieuwe piercings. En ik ging picknicken aan het water, ook al zo fijn! Daarnaast sportte ik ook lekker veel: squash, tennis, badminton. Een en al energie!

Oktober

Goed, op naar oktober. Ik startte de maand met zelfgemaakte pizza & een uitgesteld verjaardagsbezoekje aan Planckendael. Ik sportte weer volop, kookte veel HelloFresh (mijn nieuwste ontdekking) en las erop los. Nog een laatste etentje en terrasje voordat alles weer op slot ging! Daarna maakte ik het vooral gezellig thuis, met kaarsjes en herfstige decoratie en toen… kreeg ik Corona. That was no fun!

November

November

Twee weken kwam ik met moeite de zetel uit, had ik geen fut, pijn, was ik slap en eigenlijk echt niks waard. Daar bovenop verloor ik mijn geur & smaak, wat het al helemaal dramatisch maakte. Gelukkig herstelde ik volledig (en maakte ik niemand anders ziek). In november ging ik een dagje uitwaaien aan zee, borduurde ik en had ik een romantisch weekend in Gent waarbij we fancy Mexicaans afhaalden en ons helemaal bezatten, haha. Ook las ik echt een topboek: De Avond is Ongemak.

December

En dan zijn we bij deze maand – december – aanbeland! De lockdownvermoeidheid begint nu volop toe te slaan en het feit dat we niet en masse kunnen feesten, kerstmarktjes doen of zoals anders genieten van de vakantie, maakt me af en toe verdrietig. Maar dan denk ik weer aan dat het erger kan en we dit natuurlijk samen voor het goede doel doen! We zijn er biiiiijna vanaf – toch? Deze maand vierde ik Sinterklaas, ging ik lopen bij gebrek aan squash, werkte ik weer veel van thuis uit en zette ik een kerstboom in huis! Ook deden we een avondbezoek aan het Gravensteen wat ik echt cool vond, en had ik de leeskriebels flink te pakken. Verder vierde ik Kerst(avond) in zeer beperkte kring en ga ik voor het eerst niet feesten op Oudejaar/Nieuwjaar, maar eigenlijk is dat ook weleens leuk. En nu des te meer ben ik wel heel blij dat ik een vriend heb om samen mee te vieren!

Hoewel 2020 zeker geen topjaar was, voel ik mij na het neerpennen van deze post, toch behoorlijk happy: eigenlijk mocht ik alsnog veel moois meemaken! En vooral: heb ik meer dan ooit geleerd hoe belangrijk het is om een fijn netwerk te hebben. Daar prijs ik me zo gelukkig mee! Daarnaast bekijk ik alles nu anders — onze herwonnen vrijheden gaan we echt meer dan ooit appreciëren volgend jaar! Het kan alleen maar beter worden. Ben jij er ook klaar voor?

Bye 2020, hello 2021! ✨

3 Comments

  1. Anne

    Aaah wat een fijne blog heb je! Ben pas net begonnen met lezen, maar word er heel vrolijk van! Fijn dat je ook open bent over de tijden dat het minder goed ging! (Naar wat ik begreep, rust daar in België wat meer een taboe op dan dat ik het in Nederland ervaar, dus extra complimenten voor jou!)

    Alle goeds voor 2021!
    Anne

Geef een antwoord