Mijn 4 skincare essentials

Mijn 4 skincare essentials

Mijn 4 skincare essentials

Jarenlang heb ik geëxperimenteerd met gezichtsverzorging. Van uitgebreide rituelen met borstels, toners en honderd-en-één crèmes tot agressieve behandelingen door de huidspecialiste. Ik heb last gehad van acné in het verleden en wist niet goed hoe ik daar mee om moest gaan, maar na al dat getest kwam ik uit bij 4 heilige producten voor mijn huid. In geen tijd was mijn huid hersteld, mooi, relatief egaal (uiteraard heb ook ik wel eens een puistje!) en in orde qua vochtbalans. Omdat ik nóóit meer andere items wil gebruiken (en dat méén ik, deze heb ik stuk voor stuk al heel vaak opnieuw gekocht) deel ik die Holy Grails erg graag met jullie.

Mijn 4 skincare essentials

Dagcrème: La Roche-Posay Effaclar H (€11,47 voor 40ml)

Deze dagcrème smeer ik al meer dan 4 jaar zowat elke dag op m’n toet, en ik kan niet zonder. Het is een crème die speciaal bedoeld is voor de vette huid die broos is geworden door uitdrogende behandelingen, de definitie van mijn huid dus. Volgens La Roche-Posay bevat de crème lipiden die de huid tekort heeft om de beschermende hydrolipidenfilm (dit zijn alle water- en vetverbindingen die van nature altijd op het huidoppervlak aanwezig zijn) aan te vullen. Verder zit er Ceramide 5 in wat bedoeld is om de barrièrefunctie van de huid te versterken, waardoor de huid weer comfortabel en soepel aanvoelt. De formule is rijk aan thermaal bronwater van La Roche-Posay en Bisabolol om irritatie en roodheid te kalmeren. Een topcrème boordevol goede ingrediënten dus! Ik heb nog nooit een crème gevonden die mijn huid wél hydrateert en kalmeert, maar niet nog vetter maakt. Deze vochtinbrengende crème doet dat wel en daardoor is mijn gezichtshuid altijd heel soepel. Echt een tópproduct!

Mijn 4 skincare essentials

Lippenbalsem: Vaseline (€4,99 voor 250ml)

Ik heb in het verleden zulke dure lipproducten uitgetest en telkens gebeurde hetzelfde: ze voelden eerst lekker en voedend aan (en hadden een leuk kleurtje of roken heerlijk) maar na een half uur à een uur werden mijn lippen nóg droger dan tevoren. Er is maar één product dat al-tijd werkt en mijn lippen gevoed houdt tot wanneer ik heel veel ga eten en drinken, en dat is Vaseline. Het is goedkoop en je kan het in grote hoeveelheden kopen, dus dat is al helemaal interessant!

Mijn 4 skincare essentials

Reiniging: Eucerin DermatoCLEAN micellaire lotion (€8,75 voor 200ml)

Wanneer ik veel make-up op heb gehad (een volledige look met foundation, primer, blush, oogschaduw e.d.) gebruik ik eerst een reinigingsmelk om mijn make-up weg te halen. Welke dat is maakt me in feite niet uit, want daarna volgt een véél belangrijker en onmisbaar product: mijn micellaire lotion van Eucerin. Ik testte ook wat dat betreft héél veel merken, maar dit is de mildste en fijnste micellaire lotion die ik kon vinden. Ik doe een scheut op een watje en haal dan alle make-upresten weg. Erna spoel ik mijn gezicht nog even met water. Ik gebruik deze micellaire lotion eigenlijk vrijwel elke dag (alleen wanneer ik geen make-up heb gedragen en mijn huid heel goed aanvoelt skip ik ‘t wel eens en gebruik ik alleen water) en ik merk dat deze mijn huid in de beste conditie houdt. Sinds ik deze micellaire cleanser gebruik, heb ik beduidend minder puistjes én mijn huid voelt altijd in balans aan. Zo’n fijn product!

Voor puistjes: Etat Pur citroenzuur – aha – a60 (€13,40 voor 15ml)

Wanneer ik puistjes heb, is dat meestal op hetzelfde moment in mijn hormonale cyclus. Omdat ik van mening ben dat je daar niet heel veel invloed kan op uitoefenen, probeer ik die puistjes dan ook niet te vermijden. Ik focus meer op het zo snel mogelijk laten verdwijnen ervan, en dan hebben we het dus over puistjes die na 2 dagen al verdwenen zijn. Verder is het belangrijkste voor mij heel consistent reinigen en blijven hydrateren. Maar, puistjes snel doen verdwijnen dus. Daarvoor heb ik een heel effectief product ontdekt: Etat Puur citroenzuur (a60). Dit is een pure actieve stof en die wordt aanbevolen tegen een doffe, minder stralende teint, om de huidtextuur strakker te maken en de teint te egaliseren. Citroenzuur is een fruitzuur, AHA(Alfahydroxyzuur), dat peelende en regenererende eigenschappen heeft. Het vernauwt de verwijde poriën en bevordert de verwijdering van dode cellen. Het stimuleert de vorming van nieuwe cellen voor een nieuw vel, waardoor de huid er weer transparant en stralend uitziet. Op het moment dat ik ergens een puistje voel opkomen of er een puistje is verschenen, doe ik er na het reinigen met mijn micellaire cleanser een drupje van dit citroenzuur op. Het product breng ik alleen aan op het puistje en een héél klein beetje eromheen. Dat herhaal ik net zolang tot het puistje is verdwenen, wat met dit product verrassend snel gaat! Ook weer een echte essential, voor mij. (Dat kan je ook aan de foto zien trouwens, want het flesje is nu – na 2 jaar!!! – leeg. Tijd voor een nieuw exemplaar! Gelukkig is het héél zuinig in gebruik.)

Mijn 4 skincare essentials

Hopelijk hebben jullie er iets aan gehad om kennis te maken met mijn 4 skincare essentials. Qua overige verzorging gebruik ik eigenlijk bijna niks, en als ik iets gebruikt steekt ‘t me niet heel nauw. Zolang ik deze producten consistent blijf gebruiken, ziet mijn huid er nog steeds super uit! Ik ben heel blij dat ik de producten – na lang zoeken – heb ontdekt die voor mij werken. Wat werkt goed voor jouw huid?

6 Comments

 1. Sophie

  Dit klinkt als een heel fijne routine! En hoe je het ook omschrijft; het past lijkt e helemaal bij je huid! Die creme van La Roche Posay klinkt overigens heel erg goed!

 2. Anna

  Zo’n potje vaseline heb ik ook, erg fijn in de winter, want mijn huid is nu gewoon ontzettend droog. Inderdaad, continu smeren is echt belangrijk om het gezicht mooi te houden. De andere producten kende ik nog niet, leuk om daarover te lezen :).

 3. Tais

  Heel leuk om te lezen! Vooral dat laatste product ga ik me denk ik ook eens aanschaffen, niets zo vervelend als die puistjes. Bij mij komen ze ook steeds op hetzelfde moment! Zal dit product zeker eens gaan uttesten. Dankjewel voor de tip!

 4. Hanneke

  Ik gebruik ook een crème van La Roche, die voor rosacea, omdat daar ook een factor in zit en geen parfum. Ook acne huid en probeer net als jij milde producten te gebruiken. Ik gebruik nu de gezichtsreiniger van Neutral. Daar ben ik heel tevreden over.

 5. Miriam

  Voor iedereen is het weer anders. Ik heb eindelijk (na jaren prutsen!) een goede skin routine gevonden. Ik had last van acne en daar heb ik nu gelukkig DE oplossing voor gevonden. Eindelijk is mijn gezicht ‘onder controle’ en daar ben ik super blij mee. Leuk om te lezen wat er voor jou werkt!

Geef een antwoord