Mijn 6 favoriete kledingstukken voor de herfst/winter!

Hi all! Long time no speak. Mijn online activiteit stopt tegenwoordig regelmatig eens ik mijn werkmail heb afgesloten om te focussen op wat offline me-time. Maar hier ben ik weer even! Ik kreeg namelijk de vraag van Omoda om over fall fashion met jullie te babbelen en laat ik over kleding & schoenen nu juist écht niet kunnen zwijgen. 😬 Daarom deel ik vandaag graag mijn 6 favoriete types kleding voor de herfst en winter, essentials die ik zelf in ieder geval in m’n kleerkast heb hangen!

1 – Granny vest (Stradivarius)

Breisels zijn in (net als dat elke herfst wel het geval is) en ik zie dit jaar verrassend veel echt ‘granny vestjes’ in de rekken hangen (oké, in de virtuele rekken that is, want winkelen is nu niet bepaald meer zo leuk haha). Ik draag ze liefst een tikkeltje oversized en met een mooie bralette eronder.

2 – Geruite (lange) vest (Zara)

Een wollen mantel is wat mij betreft elk jaar opnieuw een musthave, maar mijn hart ligt momenteel bij de (grof) geruite exemplaren. Die geven je outfit net dat tikkeltje extra – zeker gezien het eerder beperkte kleurenpalet dat je tegenwoordig ziet, drukke prints zijn niet bepaald in heb ik het idee!

3 – Stoere boots (Dr Martens)

Met een mooi paar Dr Martens boots doe je nooit verkeerd! Ze gaan jaren mee, zijn super degelijk én combineren geweldig bij elk soort outfit. Ik heb zelf een paar Jadons (de platforms met veters) in m’n kast en ben nog op een meer sneaker/chelsea boot model aan het azen, maar deze Sinclairs zijn ook wel héél vet. Can’t miss!

4 – Oversized wide jeans (H&M)

Ik had nooit verwacht ze te gaan dragen met mijn figuur (korte en redelijk zware benen), maar ik heb de wide jeans helemaal omarmd. Gecombineerd met een cropped sweater of strak shirtje krijg je er eigenlijk best lange & slanke benen mee en ze zitten ook heerlijk comfortabel (in tegenstelling tot knellende skinny’s)!

5 – Oversized hoodie (Weekday)

En ik blijf binnen de ‘oversized’ categorie, want iets anders waar ik dit jaar regelmatig in zal rondlopen de komende winter, is een oversized hoodie. Zeker nu thuiswerken wederom de norm wordt, is het heerlijk om iets lekker chill aan te trekken dat er toch nog netjes uit ziet! Ik combineer zo’n hoodie met hoge laarzen of stoere boots (again: Dr Martens for life!) en eventueel een dunne panty.

6 – Gebreide kokerrok (Esprit)

En ook met een gebreid item om je billen doe je de komende tijd niets verkeerd. Zacht, warm, comfy én het benadrukt je figuur op een heel elegante manier: de gebreide/geribde kokerrok is voor mij een onmisbaar stuk. Gecombineerd met (chunky) sneakers of cut-out boots, een gebreid flared shirtje of juist een korte pull combineer je comfy met stoer.

Ik ben benieuwd naar welke items jij als echte musthaves beschouwt voor de komende koude periode! Laat het gerust weten in de comments!

PS: Mis je mijn regelmatige(re) updates? Volg me op Instagram waar ik wel vaker update!

Geef een antwoord