Mijn bar cart & styling

Mijn bar cart & styling

Inmiddels alweer sinds lockdown nummer één, staat er in mijn woonkamer een heel fijn nieuw meubel te blinken: mijn bar cart! Al jaren op de wishlist (niet overdreven) & besteld om mijn drankverslaving sinds Corona make-overdrang in huis te supporten. Deze bar cart is een eyecatcher in mijn interieur en er wordt op Instagram behoorlijk vaak naar gevraagd, dus vandaar deze post er helemaal aan toegewijd!

Een bar cart – but why?

Een bar cart is, laten we eerlijk wezen, niet per se een must have voor je interieur. Oké, als je een verzamelaar van lekkere drankjes bent en die graag uitstalt, kan het wel een praktisch ding zijn – al komt het de kwaliteit ervan niet altijd ten goede. Maar, gelukkig moet niet alles in je huis functioneel zijn, en kan je dingen ook gewoon enorm aantrekkelijk vinden zonder er het echte nut van in te zien. Voor mij is een bar cart zo’n ding! Ik zie ze altijd in van die Amerikaanse films, ofwel in een moody donker, houten kantoor in een vele dure woning, ofwel helemaal kitsch aangekleed in van die soccer mom huizen. En dan verlang ik dus naar een eigen exemplaar, dat ergens het midden tussen die twee moet houden haha!

Mijn bar cart & styling

Mijn Riverdale drankenkar

Soit, ik ging dus op speurtocht naar een mooie bar cart & moet je al meteen meegeven: it’s a pricey one! Ik kwam eigenlijk, zowel nieuw als tweedehands, weinig erg betaalbare modelletjes tegen die ik ook nog eens chique vond ogen. Even overwoog ik een plastic trolley zelf in messingkleur of goud te spuiten, maar dan verlies je toch voor een stuk het luxueuze gevoel dat een bar cart juist moet opwekken. Uiteindelijk botste ik op een gouden sidetable van het merk Riverdale en die wist mijn hart te stelen. Hij was eigenlijk aan de dure kant voor wat ik zocht, maar door de mooie boog & glazen elementen, kon ik niet weerstaan! Ik heb hem hier gekocht, voor €199.

Hoe style je een bar cart?

Een drankenkar aankleden doe je éigenlijk… met drank. Haha. Dat is toch waar ze in the end voor dient. En hoe ik die van mij heb gedecoreerd! Maar je hebt nog andere mogelijkheden – die som ik hieronder ook even op.

Mijn bar cart & styling

Mijn eigen bar cart heb ik getransformeerd tot ‘cocktail cart‘. Bovenop heb ik een aantal flessen korte drank (Martini, verschillende gins, tequila, wodka, rum, Lillet, Disaronno, …) uitgestald waarmee ik weleens een drankje maak. Daarnaast vind je een cocktailshaker (bij De Bijenkof besteld), een mooie okergele karaf (van H&M Home) en een kwartet hele coole margaritaglazen. In de tweedehandswinkel vond ik een prachtige kristallen karaf, die heb ik gevuld met whisky (ja ja, zoals je het in die films ziet!). Als laatste ligt er een leuk terrazzo plateautje op de bar cart, waarop mijn cocktailmaatje en -stamper en ginkruiden staan uitgestald. Doorheen de tijd zijn er nog wat kaarsen tussen beland (ook weer in het okergele kleurenpalet) en heb ik een vaasje met grasjes aan het geheel toegevoegd. Intussen is het dus een behoorlijk volle boel geworden, maar dat vind ik juist super charmant staan! Ter compensatie houd ik het onderste verdiep eigenlijk quasi leeg: een mooie pot (met terugkerend terrazzo element en bruintint) waarin ik een tropische plant heb staan (een ananasplant die z’n ananas al verloren is 😭). Nu voor de feesten legde ik er ook wat van m’n cadeautjes naast – maar dat was tijdelijk.

Mijn bar cart & styling

Wat zijn nu, naast drank, nog dingen die je op een bar cart kan neerzetten?

  • Planten/bloemen! Dûh. Van planten word je niet alleen goedgezind, ze zien er ook mooi uit! En je kan ze lekker laten afhangen van het karretje of je mooiste vaas centraal zetten.
  • Een platenspeler. Dat is één van mijn voornemens voor 2021: een platenspeler in huis halen (liefde voor de charme die dat meebrengt!). Ik weet niet zeker of hij op m’n bar cart komt te staan, maar het kan er zeker heel cool uitzien. Onderin kan je je platen ook stapelen.
  • Boeken. Van fancy koffietafelboeken tot juist een zooitje ongeregeld: je kan een bar cart volledig omtoveren in een leesparadijs. Dat heb ik trouwens nog overwogen gezien mijn huidige kasten wat vol beginnen te geraken, maar werd een beetje té druk met de drank bovenop.
  • Beeldjes/kunst/decoratie. Misschien een beetje obvious, maar je kan natuurlijk je leukste decoratie of pronkstukken bovenop je bar cart zetten en ze zo helemaal laten shinen!
  • Een schilderijtje of quote. Als je bar cart mooi tegen de muur aankomt, kan je aan de rand een schilderijtje neerzetten dat dan tegen de muur leunt. Of je hangt het vast aan je muur, boven de kar!
  • Servetjes en/of een mooi dienblad. Beiden ideaal als je ook echt drank op de kar wil gaan zetten.
  • Een fruitschaal. Liefst gevuld met citrusfruit, dan kan je ook meteen je cocktail ermee afwerken!

Et voila! Van de lengte die deze post uiteindelijk gekregen heeft, kan je vast wel afleiden dat ik nogal in m’n nopjes ben met deze interieuraanwinst. En dat er meer over een bar cart te vertellen valt, dan je dacht 😉.

Laat me gerust weten wat jij van zo’n drankenkar vindt! Heb je er zelf eentje? Wat staat er bij jou op?

Geef een antwoord