Mijn 'clipboard wall'

Mijn ‘clipboard wall’

Mijn 'clipboard wall'

Ik vind klemborden geweldig. Ze stralen altijd zoiets artistiek uit! Al een tijdje speelde ik met het idee om klemborden op mijn kamer te hangen, om die te voorzien van inspirationele citaten en afbeeldingen. Bij Ikea zag ik de perfecte klemborden staan, voor zo’n €4 per stuk. Vond ik wel behoorlijk duur voor een stuk karton met een clip erop. Arne en ik moesten niet lang nadenken: die klemborden maken we gewoon zelf!

Mijn 'clipboard wall'

Je hebt nodig: karton (bv. van cornflakesverpakkingen), clips – de onze zijn van Hema en kosten €1,75 voor 6 stuks, eventueel bekleding voor het karton, lijmpistool, schaar, lat en potlood, snijmes en posterbuddies om de klemborden aan de muur te bevestigen.

Mijn 'clipboard wall'

Bepaal de juiste maat voor je klembord door er bv. een A4-papier op te leggen. Snij vervolgens het karton op de juiste grootte.

Mijn 'clipboard wall'

Gewoon karton vinden wij wel een beetje saai, dus besloten we het te bekleden met folie. Deze houtprint geeft zoveel rust! Je kan ook met kaftpapier, stof of verf werken en lekker mix-en-matchen met kleurtjes en prints.

Mijn 'clipboard wall'

Meet het midden van je klembord af en bepaal zo de plaats waar de clip dient te komen.

Mijn 'clipboard wall'

Gebruik een lijmpistool om de achterkant van een clip van lijm te voorzien, en druk dit stevig aan tegen je karton.

Mijn 'clipboard wall'

Tadaaa! Zo eenvoudig is het om zelf een klembord te maken. Als je een beetje karton recycleert en je hier of daar nog wat verf of kaftpapier liggen hebt, betaal je in principe alleen de clips. En €1,75 voor 6 stuks is dan wel een pak goedkoper dan een kant-en-klaar klembord te kopen!

Mijn 'clipboard wall'

Ik had uiteraard het perfecte stukje muur in gedachten om de klemborden op aan te brengen. We besloten de drie exemplaren netjes boven elkaar te hangen, dat gaf het strakste effect!

Mijn 'clipboard wall'

Je kan nu naar wens kiezen wat je op de klemborden bevestigt: toffe plaatjes uit tijdschriften, foto’s, spreuken, aandenkens van uitstapjes enzovoort! Op die manier pas je het stukje muur aan naargelang je humeur, de seizoenen en noem maar op!

Mijn 'clipboard wall'

Zo zie je maar weer dat zelf wanneer je denkt dat iets best goedkoop is, het zelf doen nog voordeliger kan zijn én een pak leuker! Want zeg nu zelf, wat je met je eigen handen gemaakt hebt, draagt toch veel meer waarde?! Daarbovenop zijn deze klemborden heel erg gezellig geworden zo met die houtprint, en vind ik ze prachtig staan op mijn eerst kale stukje muur! Wat vind jij van mijn clipboard wall?

29 Comments

 1. Nancy

  Wat leuk om te maken! Ik zat er zelf ook al een tijdje aan te denken om zoiets te maken en in mijn werkkamertje op te hangen maar ik moet zeggen dat die achtergrond wel een nieuwe dimensie geeft aan deze clipboards. Leuk!

 2. Jennifer

  Wat onwijs leuk gedaan! Ik sla het artikel even op, want dit vind ik een super leuk idee voor straks op de babykamer, of voor in ons nieuwe appartementje. Dat is super leuk met kaartjes en foto’s ophangen en het ziet er ook nog eens heel fancy uit! :)

 3. Caroline

  I like!!! Al een tijdje op zoek naar hiernaar. Maar zoals jij ze hebt gemaakt, vind ik ze geweldig! Waar heb je de folie vandaan?
  Bedankt voor de inspiratie in jullie blog. Ik slijt mijn dagen thuis, en jullie brengen me op zulke leuke ideeën. Dankjulliewel!!

   1. Caroline

    De action en de hema spannen tegenwoordig de kroon ;-). Dankjewel! Ik ben er helemaal weg van. Heb m’n vriendinnen al zitten spammen om jullie blog te gaan volgen hahaha

Geef een antwoord