Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

Onlangs moest ik een leuk persevenement afslaan waarbij je kennis kon maken met het make-up en verzorgingsmerk Dr. Hauschka. Om toch nog een idee te krijgen van de items die in het assortiment zitten en de kwaliteit van het merk, kreeg ik een aantal spulletjes opgestuurd. Waaronder dit limited edition oogschaduwpalette, waar ik wel fan van ben. Dus ik laat het van dichterbij zien!

Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

Dr. Hauschka levert veel kwalitatieve producten, zoals je ook op de website kan lezen. Zo is dit oogschaduwpalette gevuld met 100% natuurlijke cosmetica, vrij van syntetische geur- en conserveringsmiddelen én vrij van minerale oliën, parabenen en siliconen. Vind ik toch wel een pluspunt, maar je betaalt er ook voor. Dit palette kost €28,95 voor 4 x 1,8g en een kwastje.

Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

De verpakking vind ik erg mooi en stijlvol. Een stevig doosje met spiegel en 4 matte tinten oogschaduw. Het kwastje is heel klein en smal, en heeft een afgeronde zijde voor oogschaduw en een scherpe voor bijvoorbeeld liner. De oogschaduwtinten zijn een heel licht beige, een koele lichtbruine kleur, een koele taupe kleur en een paarsige zwarte tint.

Hauschka

De oogschaduw is heel zacht, maar niet kruimelig. De pigmentatie is prima, maar om voldoende effect op het oog te hebben moet je soms meerdere laagjes aanbrengen (voornamelijk van de lichtste kleuren). Wel laat de oogschaduw zich gemakkelijk opbouwen. De kleuren zijn mooi en matte tinten zijn sowieso favoriet hier.

Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

Om de oogschaduw te testen heb ik er een look mee gemaakt. Ik gebruikte de lichtste tint onder mijn wenkbrauwen en in de ooghoek. Daarna deed ik de tweede lichtste kleur op mijn ooglid en de iets donkerdere tint zette ik aan in de crease. Ik liet alles in een punt lopen waarna ik onder m’n oog met de donkerste tint een lijntje zette en dat vervaagde volgens die lijn. Ik bracht alles wel aan met m’n eigen kwasten, zo’n klein borsteltje vind ik nooit handig!

 Mijn eerste kennismaking met Dr. Hauschka

De oogschaduw is gemakkelijk in gebruik en voelt goed en zacht aan op de ogen. Ook blijft ‘ie flink zitten, iets wat ik met mijn iets vettere oogleden toch wel een prestatie vind. De kleuren zijn mooi en zacht voor elke dag, maar niet bizar gepigmenteerd. Als je houdt van naturel en zacht (en natuurlijk e.d.) is dit wat voor jou, anders is het misschien een nogal dure aankoop :). Ken jij Dr. Hauschka al? xo

8 Comments

  1. Inge

    Ik ben er heel erg benieuwd naar. Ondanks dat het merk dierproefvrij is (is belangrijk voor mij) is het geloof ik niet vegetarisch.. Ik snap dat niet zo goed, maar durf het daarom niet aan te schaffen.

Geef een antwoord