De kleurtrends van 2020 voor je interieur

Mijn favoriete kleurtrends en inspiratie voor 2020

De kleurtrends van 2020 voor je interieur

Het is moeilijk te geloven, maar over minder dan 2 maand tikken we alweer een nieuw jaar aan. Wat vliegt de tijd! Samen met een nieuw jaar komen niet alleen de typische goede voornemens, maar ook de nieuwe trends! Op vraag van Gamma toon ik jullie vandaag mijn favoriete kleurtrends voor 2020. Haal die verf dus maar in huis & blaas een frisse wind door je woning met één van deze hot colors!

Het is verfmerk Behr dat met een geweldig overzicht van color trends voor aanstaand jaar op de proppen kwam. Van kalm & gracieus natuurlijk groen (hun ‘kleur van het jaar’) tot vintage dusty lilac, je vindt ongetwijfeld een tint die jou kan bekoren in het overzicht. Mijn favorieten én wat ze qua gevoel met zich meebrengen, toon ik hieronder.

Geel als honing: ‘charismatic’

Mijn all time favoriete kleur, geel, blijft het ook volgend jaar goed doen in je interieur. Kies voor een karamel- of honingachtige gedempte geeltint en breng daarmee energie en optimisme in huis. Geel is als het zonnetje in je woning, om een heel jaar warme en zomerse gevoelens te krijgen!

Rijk, dusty roze: ‘bubble shell’

Roze was ongetwijfeld één van de grootste kleurtrends van het afgelopen jaar. Waar blushy roze, oudroze, vooral favoriet was, zie je nu een iets vollere en rijkere kleur opduiken. Bij Behr spreken ze van ‘bubble shell’, een nog steeds gedempte roze tint maar dan met een iets vollere body. Deze tint brengt ziel in je huis en doet denken aan romantiek en bloemen. Toevallig twee dingen waar ik blij van word!

Warm & werelds: ‘rumba orange’

Oranje is een tricky tint om op de muren te smeren. Terracotta was in 2019 de way to go en combineert gemakkelijk met aardse tinten, in 2020 wordt de uitdaging om dit fellere oranje in je interieur te verwerken. De tint staat prachtig met planten, geeft een luxueuze maar ook wereldse uitstraling en staat voor temperament. Voor wie houdt van pittig!

Sereen babyblauw: ‘light drizzle’

Pasteltinten zoals lila en oudroze zijn niet alleen hot & happening maar ook verfrissend in je interieur. Ze behouden het ruimtelijk gevoel, maar geven meer karakter dan een klassieke witte of beige tint. Kies volgend jaar eens voor (heel) lichtblauw, een verzachtende verfkleur die rust in de ruimte brengt. Ideaal voor een slaap- of woonkamer!

Een tikkeltje industrieel: ‘graphic charcoal’

Een donkere, moody grijstint, dat is ‘graphic charcoal’. Een kleur die in moderne en meer industriële interieurs prachtig tot z’n recht komt en een verfijnde uitstraling heeft. Deze houtskooltint combineert mooi met een sober en wat monotoner kleurenpalet, maar laat een accentkleur ook extra poppen. Kies voor één muur in deze neutrale kleur om je ruimte niet te klein te laten ogen.

Wat heb ik nu zin gekregen om verf & borstel boven te halen en m’n eigen muren een make-over te geven! Knap altijd hoezeer een nieuwe tint op de muur een volledig veranderde uitstraling aan je ruimte geeft. En hoe het gevoel van je kamer ook meteen verandert! Ik denk dat het babyblauw bijvoorbeeld ideaal zou matchen in m’n slaapkamer, het roze een geweldig accent voor m’n bureauruimte zou zijn en de geeltint mijn keuken letterlijk op zou spicen. Welke tint zie jij in je woning werken?

3 Comments

Geef een antwoord