Mijn favoriete zomerse geuren

Mijn favoriete zomerse geurtjes

Is that summer, in a bottle?

Mijn favoriete zomerse geurtjes

Parfum en ik, wij zijn goeie maatjes. Er gaat geen dag voorbij dat we niet samen zijn en ik durf te zeggen dat ik op sommige geurtjes echt verliefd ben. Parfum brengt je in een mood, geeft zelfvertrouwen en zelfs steun, katapulteert je terug naar memorabele momenten en is ongetwijfeld onderdeel van verschillende mooie of minder mooie herinneringen. Zo heb ik ook mijn ultieme zomerse favorieten!

Dit artikel schrijf ik samen met De Bijenkorf, waar ik voor dit jaar ambassadrice van ben! Vet leuk, gezien het één van m’n favo winkels & webshops is. Er zal normaal elke twee maanden een post rond fashion, beauty of interieur online komen. Vandaag ligt de focus op parfum! De Bijenkorf verkoopt heel wat geurtjes: van Chanel parfum tot geurtjes van Tom Ford, van well known luxe tot nichemerken. Het bekijken waard!

Me & my perfume

Mijn favoriete zomerse geurtjes

Ik draag elke dag parfum en mijn smaak daarin is heel variabel: van overwhelming en bloemig tot mystiek oriëntaals, verfrissend of fruitig. Eén geurtje dat ik elke dag opnieuw verstuif: not an option. Mijn parfum is een uiting van hoe ik me voel & wat ik wil bereiken en daarom ook even wispelturig als mezelf. 🙃

Wel zijn er een aantal geuren die ik, als het even kan, voor altijd zou willen bezitten. Coco Mademoiselle van Chanel, Chloé Le Parfum, Philosophy Eternal Grace (helaas discontinued😢) en verschillende parfums van Yves Saint Laurent. Geurtjes die ik niet per se heel vaak draag – om hun charme te bewaren – maar die mij altijd in een bepaalde mood brengen: van sexy en zelfverzekerd tot lekker nostalgisch. 👉Heb jij ook zo’n geurtjes? Which ones?

Me & my fave summer perfumes

Mijn favoriete zomerse geurtjes

Ook in de zomer zijn er een aantal geurtjes waar ik fan van ben. Sommige ken ik pas sinds kort, andere draag ik al luttele jaren. De ene geur is ideaal voor op reis wegens lekker luchtig en zonder alcohol, de andere voor een zwoel diner. Ook body splashes en een travel size flacon mogen niet in m’n lijstje zomerse must haves ontbreken. Dus… let’s dive into it! 💦

The all time fave: Acqua di Gioia eau de parfum – Giorgio Armani

Acqua di Gioia Eau De Parfum - Giorgio Armani

Een flesje Acqua di Gioia in de zomer is als een koekje bij de koffie: onmisbaar. Ik heb al vele flesjes versleten verstoven en krijg nooit genoeg, ook niet na al die jaren! Dit parfum is extreem fris maar ook bloemig, neemt je mee naar een Italiaans meer omringd door lentebloesems en blijft ook lekker lang hangen.

Topnoten: citroen, munt
Hartnoten: jasmijn, pioenroos
Basisnoten: citrus, rode peper, hout
Rituals The Ritual Of Karma Be Kind To Hair & Body Mist (holy lotus & organic white tea)

Sunproof: The Ritual of Karma Be Kind To Hair & Body mist

Wanneer je op reis bent, of het zonnetje in eigen land z’n best doet, vermijd je best parfum op de huid. Dat kan namelijk flink gaan branden. Tenzijjjj… Je voor een alcoholvrije formule opteert. Rituals to the rescue! Deze body mist is niet alleen mild qua textuur, maar ook qua geur: de aromas van witte thee met bloemige touch zijn ideaal op warmere dagen. Ik nam deze geur (met ideaal reisformaat, by the way) al meermaals mee op vakantie en heb er daardoor dan ook geweldige herinneringen aan.

Bloemige & aquatische geur met heilige lotus en organische witte thee.
WANT Pink Ginger - DSQUARED2

Sexy summer: WANT Pink Ginger van DSQUARED2

Hoewel ik ‘s zomers overdag graag voor een frisse, aquatische geur ga, zijn er dagen waarop het net wat zwoeler mag. De dagen waarop ik een kleine boost qua zelfvertrouwen kan gebruiken en ik me op en top vrouw wil voelen. Enter WANT Pink Ginger als antwoord op die behoefte! Deze geur is lang aanwezig, uniek, oriëntaals en bloemig. En dan hebben we nog niet over het leuke flesje gesproken. Wat mij betreft een ondergewaardeerd parfum dat je zeker eens moet testen besnuffelen!

Topnoten: roze gember, mandarijn, citroen, roze peper, mangosteenvrucht
Hartnoten: oranjebloesem, damask roos, vanillebloem
Basisnoten: vanille extract, Madagascar vanille, houtachtige noten, amberhout
Guerlain Aqua Allegoria Teazzurra

Natuurlijk fris: Guerlain Aqua Allegoria Teazzurra

De Aqua Allegoria-collectie van Guerlain omvat een aantal eenvoudige, herkenbare unisex geuren die de frisheid van een cologne combineren met de kracht van een Guerlain-parfum. Eén ingrediënt vormt de rode draad, ‘het groene goud uit Calabrië’, de bergamot. Die wordt steeds gecombineerd met één of twee andere grondstoffen, voor Aqua Allegoria Teazzurra is dat groene thee. Deze citrusgeur maakt me rustig maar is ook verkwikkend en doet me wegdromen van azuurblauwe waters. Het flacon is iconisch en in my humble opinion één van de mooiste om te hebben.

Topnoten: bergamot, citroen, yuzu, grapefruit
Hartnoten: groene thee, kamille, jasmijn
Basisnoten: muskus, calone (een aquatische kunstmatige geur), vanille
Rituals Nuit à Marrakech Travel Size Eau de Parfum

Magisch & mysterieus: Rituals Nuit à Marrakech

Of hoe je met één keer sprayen wegdroomt naar het Midden-Oosten… Deze oriëntaalse Rituals geur is één van mijn favorieten voor sensuele zomeravonden. Think: bij een diner op het strand in een lange, luchtige jurk met veel te veel schitterende juwelen om de vingers en polsen. Een sterke, langhoudende en bijzondere geur waar je echt fan van moet zijn – well, count me in. Bestaat ook full size, maar deze reisversie met 10 ml eau de parfum is net voldoende om mijn zomerse tripjes te coveren.

Opent met bloemige mimosa, heeft een bloemige basis getemperd door saffraanmelange, 
wordt omhuld door droge accenten van cederhout. 
Mijn favoriete zomerse geurtjes

Vijf zomerse geuren, stuk voor stuk verschillend, stuk voor stuk héél erg lekker, stuk voor stuk ideaal voor de warme maanden die eraan zitten te komen. Wat vond ik het leuk om jullie er kennis mee te laten maken! Hopelijk kon ik je inspireren en overtuigen eens een nieuwe geur een kans te geven. Deel gerust jouw zomerse aanraders in de comments! 👇

Ook nog even een shout out naar De Bijenkorf die dit artikel mede mogelijk heeft gemaakt. Smells like a great collab 😉

Bedankt voor het lezen! ♡

2 Comments

  1. Kelly

    Ik vind zomerparfums de allerleukste, zeker omdat je ze dan inderdaad makkelijk kunt koppelen aan je zomerherinneringen. Ik ben benieuwd naar die Rituals geur, die ga ik heel binnenkort eens testen! :)

Geef een antwoord