Mijn huurhuis keuken make-over: voor en na

Mijn huurhuis keuken make-over: voor en na!

Wat ben ik BLIJ om deze post met jullie te kunnen delen! Ik heb de afgelopen weken flink geklust in de keuken van m’n huurhuis om de plannen die ik al met jullie deelde, naar de werkelijkheid te vertalen. En oh boy dat heeft niet teleurgesteld! Het resultaat is zo mogelijk NOG leuker dan in m’n fantasieën. Ik vraag me af hoe ik zo lang met een keuken heb gedaan die niet 100% m’n ding was, want nu ben ik er niet meer weg te slaan! (Vooral om koffietjes te maken dan, want een full-time keukenprinses zal ik nooit worden.)

Back in time: de voor-foto’s

Ik neem jullie nog even terug mee naar de voor-foto’s om te tonen hoe m’n keuken er eerst uitzag. Note: dit is een huurhuis en aan de structuur kan ik dus niet veel veranderen. Anders zou ik nooit zo’n gesloten ruimte als keuken kiezen, haha. Maar op zich is het echt een prima keuken met veel opbergruimte, alle benodigdheden en een neutrale kastkleur.

Make-over tijd: de voor en na foto’s!

Ta-daaaah! Nooit gedacht dat ik van mijn eenvoudige keuken zo’n zomers, knus, warm, gezellig plekje kon maken 🤩. De ruimte is nu niet langer een plaats die ik probeer weg te stoppen maar juist een verlengstuk van m’n woon- en eetkamer waar ik heel graag in vertoef! En dat met enkele minimale veranderingen… Laten we even kijken naar de details en wat ik precies heb aangepast.

Keuken make-over: wat heb ik veranderd?

De grootste eyecatchers in m’n nieuwe keuken die meteen ook een enorm verschil qua uitstraling geven, zijn wat mij betreft de geverfde muur en de lamp die ik heb opgehangen. Op de muur heb ik een mosterd/okergele kleur aangebracht (‘Positive Orchid’ van Levis, wel nog heel moeilijk te verkrijgen) die op deze foto’s iets warmer is dan in de realiteit. De lampenkap is er ééntje van Maisons du Monde die zuiderse Ibiza-vibes aan de keuken geeft dankzij het natuurlijke materiaal en de open look.

Het aanrecht aan de linkerzijde heb ik opgeleukt met een nieuwe broodmand uit de Tjillevips limited edition van IKEA (ook weer in dat lekker natuurlijke materiaal), wat kookboeken en snijplanken (en uiteraard: plantjes overal!). Langs de kant van m’n fornuis hing al een stang om keukengerei aan op te hangen, maar ik heb m’n lelijke plastic items nu vervangen door mooie houten spatels, lepels etc. (een mix van verschillende winkels, o.a. vrij veel Albert Heijn!). Lekker consistent 🙈. Verder heb ik de zuiderse vibes nog wat doorgetrokken door nep Portugese tegeltjes (azulejos) boven m’n vuur op te hangen, dit is een superhandige muursticker van Crearreda. Verder zal je veel glazen opbergpotten met houten deksel in m’n keuken zien, die vind ik zoveel sfeer geven!

Naast de geverfde muur, maakt ook mijn nieuw wandrek een groot verschil qua uitstraling. Het is wat kleiner, fijner en eleganter. En lekker betaalbaar want IKEA! (Bergshult / Pershult combinatie) Het rek heb ik aangekleed met allerlei voedingswaren in opbergpotten (een combinatie van Dille&Kamille, IKEA en Weba), bamboe rietjes (IKEA), een melkkannetje (H&M Home), luipaard beeldje (Maisons du Monde), drankdispenser (Eurotuin) en uiteraard een leuke hangplant.

Daaronder vind je mijn favoriete deel van de hele keuken: mijn koffiehoekje! Ik heb m’n Nespresso apparaat een mooie plek gegeven (zo’n heilig ding verdient dat!) en ernaast een dienblaadje neergezet met mijn favoriete koffies, wat siroop en een melkkannetje. Intussen is daar nog een percolator bijgekomen dus als je eens voor een lekker kopje koffie langs wil komen: be my guest! 🙌☕️

Keuken make-over: de details

Nog enkele detailshots! Ik heb al m’n favoriete kookboeken nu in de keuken verzameld, waaronder m’n Pascale Naessens en Sandra Bekkari collecties – die kregen een plekje in de nok van m’n raam. In de broodmand zitten mijn morning essentials: brood, havermout, granola en rijstwafels. De snijplanken zijn enkel mijn favorieten — ik ben echt een hoarder wat dat betreft. De zeepdispensers (met zeep en afwasmiddel) vond ik bij H&M home. En het lelijke afdruiprek van m’n lavabo heb ik verstopt onder een grote, stevige snijplank (IKEA). Last but not least nog een kiekje van de opbergpotten op m’n rek – deze zijn allemaal van Weba!

Zoals al gezegd, zou ik in een droomwereld nog veel meer aanpassingen doen aan de keuken. De vloer, bijvoorbeeld, of überhaupt de volledige inrichting en kasten. Maar voor nu is dit meer dan prima en heb ik gelukkig mijn broek niet gescheurd aan de make-over! Ik ben benieuwd naar wat jij ervan vindt! XX

4 Comments

 1. De Winter Isabel

  Waaaauw !
  Knap gedaan, Frauke. Inderdaad een plek waar ik ook graag zou vertoeven. Geniet er van… en het kokkerellen komt vanzelf…
  💛 tibix

 2. Stella

  Ik ben net in mijn eigen huurhuisje gaan wonen en heb nu echt héél veel zin om een make-over te doen! Helaas mag ik niet verven en heb ik een stuk minder ruimte, maar ik kan met jouw tips vast al een heel end komen. Echt su-per leuk gedaan! Liefs, Stella.

 3. Anja - Minimalist Dutchie

  Leuk gedaan zeg! Wat maken die dingen een verschil. Veel te druk voor mijn stijl, maar super leuk gedaan. Onlangs heb ik trouwens bij een vriendin de groepjes vervangen van de kastjes, dat zou ook nog een idee kunnen zijn. Wel de originele bewaren!

Geef een antwoord