Kerstboom & kerstwensen 2020

Mijn kerstboom voor 2020 + Fijne feesten!

Kerstboom & kerstwensen 2020

Hi there guys! Leuk jullie weer even te spreken. Ik heb het gevoel dat 2020, ondanks al z’n beperkingen qua sociaal leven & things to do, drukker dan ooit was. Bloggen werd dan vaak het laagste op m’n prioriteitenlijstje, wellicht ook doordat ik na 8+ uur per dag voor m’n scherm zitten liever de frisse lucht opzocht in m’n vrije tijd. Soit, of het beter zal zijn in 2021 kan ik niet garanderen, maar ik weet wel zeker dat er bepaalde dingen zijn die mij altijd zin geven om nog eens een blogje te tikken. Zoals deze eindejaarsperiode & de kerstboom die ik voor de gelegenheid in huis haalde. Die is too pretty not to share! Kijk maar mee.

Kerstboom & kerstwensen 2020

Ta-daaaah! Oh wat ben ik blij met deze nieuwste toevoeging aan mijn huisje. Nog nooit heb ik in deze woning een échte kerstboom gehad, omwille van de twee verwende viervoeters die er rondlopen. Toen ze nog kittens waren, zette ik mijn zelfgemaakte houten kerstboom; Alle daarop volgende jaren beperkte ik me tot een mini (nep) kerstboom op de kast, waarvan ik de ballen een jaar later nog onder de zetel terug vond. 🤷‍♀️

Maar wat doe je als je schoonouders prachtige kerstbomen kweken? Dan neem je er eentje mee en hoop je dat hij niet binnen de kortste keren onderwerp van attack wordt, haha. Zo gezegd zo gedaan, installeerde ik deze mooie dikkerd op een tafeltje en zo staat ‘ie toch al een dikke week veilig op z’n plek!

Kerstboom & kerstwensen 2020

Een kerstboom en katten: mijn tips

Mijn katten zijn twee dikke huiskatten die niet heel veel van hun natuurlijke instinct hebben behouden. Met andere woorden: mijn tips zullen ongetwijfeld niet voor alle poezen werken. Maar dit heb ik gedaan om de schade aan woning & boom te beperken:

  • De kerstboom op een tafeltje gezet: meteen mijn beste tip, want dit zorgt er natuurlijk voor dat mijn katten heel moeilijk aan de takken & ornamenten kunnen komen. Wanneer ze springen, zijn hoogstens de onderste hangertjes in gevaar. Bovendien zit de kerstboom in een pot die het volledige tafeltje bedekt: daardoor kunnen ze het tafeltje niet als ‘platform’ gebruiken om van daaruit de boom te beklimmen.
  • Cat friendly decoratie voorzien: de ornamenten in mijn boom zijn eigenlijk allemaal onbreekbaar. Ze zijn van natuurlijk materiaal, papier, karton of hout en daardoor kan het niet veel kwaad als ze naar beneden vallen.
Kerstboom & kerstwensen 2020
  • De onveilige decoratie: glazen ballen of glitterende deco (waar ze extra naar springen), heb ik hogerop gehangen. Bovendien heb ik die spullen allemaal voldoende ver naar ‘binnen’ geschoven op de takken, zodat de katten echt al hun best moeten doen om dat er vanaf te krijgen.
  • Last but not least heb ik een voldoende stevige boom uitgekozen die ook goed in z’n pot vastzit (die ook steeds gevuld is met water) – wat ervoor zorgt dat hij niet zo gemakkelijk kan omvallen. Gezien mijn bar cart (en dat is dan weer géén tip, wel in tegendeel) vlak naast de kerstboom staat, zou dat namelijk desastreuze gevolgen kunnen hebben voor mijn voorraad lekkere drankjes!

Verder schenk ik zelf niet teveel aandacht aan de boom & hoe mijn katten ermee dealen, wat maakt dat hun interesse ook nogal snel is gekelderd. Intussen kijken ze er al niet meer naar om! De ornamenten die ze onderin wegkapen, heb ik hogerop gehangen, dus die strijd gaven ze ook al op. I’m lucky! En nu genieten we samen van de mooie lichtjes en gezelligheid 😉

Hoe ik mijn kerstboom heb gedecoreerd

Ik probeer de laatste maanden zo min mogelijk nieuwe, onnodige spullen aan te kopen. Van kleding tot deco: liever leen ik iets, zoek ik naar tweedehands opties of maak ik ze zelf. Het enige waarin ik blijf ‘investeren’, zijn eigenlijk boeken! Ook voor m’n kerstboom ben ik dus in mijn eigen opbergkast gedoken en op zoek gegaan naar ornamenten die ik erin kon hangen. Gelukkig bleek ik nog heel veel items uit de shoot met de houten kerstboom te hebben!

  • De ballen van papier, gele ballen & houten ‘schijfjes’ als ornamenten, komen allemaal van Dille & Kamille (oude collectie). Qua deco is dat sowieso voor mij de nummer één plek om op zoek te gaan: alle kerstspullen ogen er zo warm en knus!
  • De houten sterren met gouden finish, haalde ik al lang geleden bij Action om als decoratie te gebruiken. Die bewezen nu perfect hun dienst! Ook het hertje dat door de takken ploetert, heb ik daar eens meegenomen.
  • De vogel met pluimstaart & de glazen bal met huisje, komen van Hema. (Ook oude collectie.) De enkele glitterende stuks (kleine zilveren ballen en één wit glitterend ornament), komen van IKEA (collectie van +- 3 jaar geleden, maar volgens mij blijven ze dat type deco hebben).
  • Verder vervolledigde ik de boom met zelfgemaakte geschenkjes als hangertjes én zelf gedroogde sinaasappelschijfjes. Die geven zoveel sfeer en warmte!
  • Bovenop zette ik een gouden piek (geen idee waar die vandaan komt, ik gok Blokker) en maakte ik nog een grote strik met mooi lint.
  • Dankzij een samenwerking met Radbag, had ik ook nog een catstronaut & een kat in een soort spaceshuttle bal liggen. Die quirky details voegde ik graag toe aan mijn (toch al wat rommelige, maar heel gezellige) boom!

Kijk mee naar nog wat meer close-upjes & geef toe: die lichtjes maken van je huis toch meteen de gezelligste plek out there!

Mijn feestwensen voor 2021

Om deze, laten we eerlijk zijn: behoorlijk lange, blogpost rond één kerstboom, af te sluiten, deel ik ook al graag mijn wensen voor de feestdagen. Want hoewel 2020 op de meeste vlakken ronduit kut was en is, hoop ik toch dat je aangename feesten kan doorbrengen! Weliswaar en petit comité, maar hopelijk met des te meer warmte & liefde. Dat is wat 2020 mij heeft geleerd: hoe belangrijk vrienden & familie zijn, hoe hard ik steun op liefde van de mensen om mij heen, hoe dankbaar we mogen zijn voor kleine momenten van geluk samen (of gewoon eens een avondje op café 😇) en natuurlijk hoe waardevol een goede gezondheid is. De mooiste lessen om naar het nieuwe jaar mee te nemen!

Fijne feesten iedereen! Bedankt ook voor jullie trouwe bezoekjes in het afgelopen jaar & leuke reacties of mailtjes! 🎄✨

4 Comments

Geef een antwoord