Mijn bureau en gallery wall

Mijn nieuwe bureau en gallery wall!

Een jaar of twee geleden zou een bureauruimte niet bepaald mijn prioriteit zijn vlak na een verhuizing. Geef mij eerst maar een rustgevende slaapkamer en nette kleerkast! Tot thuiswerken een ding werd en ik meer dan ooit besefte hoe belangrijk het is op een fijne, inspirerende plek te kunnen werken. Gelukkig had ik meteen na onze verhuis naar Gent een samenwerking met Desenio gepland staan, waardoor ik intussen meermaals per week met een big smile achter m’n laptop zit. Ik toon jullie mijn gallery wall!

Mijn bureau en gallery wall

Mijn bureau in ons nieuwe huis zit op de eerste verdieping en is tegelijkertijd ook de doorgang naar de badkamer en de plek waar de open trap van beneden toekomt, en de trap naar boven staat. Met andere woorden: het was een uitdaging om deze kamer toch als een fijn kantoortje in te richten en maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Zo hebben we hele hoge muren en ramen, waar ik de nadruk op wou leggen om het hier lekker licht en luchtig te houden.

Mijn bureau en gallery wall

Ik koos ervoor om op mijn bureau zelf ergonomie boven schoonheid te laten gaan – vandaar het grote scherm dat prominent in het midden staat; en besloot vooral de rest van de ruimte toch gezellig aan te kleden om wat sfeer te brengen. Zo is één van de deuren in m’n kleerkast een spiegeldeur en plaatste ik nog veel meer spiegels in de rest van de kamer: hallo spacious feeling!

Mijn bureau en gallery wall

Het enige wat nog ontbrak, was aankleding op de muren. Vooral omdat we besloten (nog) niet te verven en er dus best wel wat lelijk geplamuurde plekken op zitten. Enter Desenio, waar je oneindig veel leuke posters kan vinden in tal van stijlen. Ik had in mijn vorige huis ook heel wat Desenio posters en daar kreeg ik altijd leuke opmerkingen over! In dit huis wilde ik voor een lichte, dromerige vibe gaan in mijn kantoortje en dus ging ik op zoek naar posters die daar exact bij aansloten.

Je kan bij Desenio zelf met een tool je posterwand samenstellen, maar ik maakte zelf een Powerpoint en plakte er de beelden in de juiste verhouding in. Op die manier kon ik echt volop schuiven tot de gallery wall helemaal mijn ding was, en kon ik ook experimenteren met verschillende kaders.

Mijn bureau en gallery wall

Uiteindelijk werd het een mix & match tussen wat meer mystieke posters, pastelkleurige abstracte bloemen en twee kunstposters. Eén wat strakkere met een mooie geeltint erin en één print van Monet waar ik fan van ben. Een misschien wat vreemde combinatie op het eerste zicht, maar alles bij elkaar vind ik het juist een super tof geheel! Zeker omdat ik koos voor witte houten kaders, een eikenhouten kader, een leuke posterhouder met suede koordje en een grote gouden wissellijst in het midden. Misschien niet voor de hand liggend, maar des te leuker!

Mijn bureau en gallery wall

Ik heb de kadertjes een beetje op afwisselende hoogtes bij elkaar opgehangen en vooral in de hoogte gewerkt om de ruimte opnieuw zo goed mogelijk te benutten. Daarnaast had ik nog een leuk schilderijplankje liggen dat ik er somehow ook heel mooi vond bij passen, dus dat heb ik ernaast gemonteerd. Ik kleedde het aan met wat decoratie en een geweldige hangplant en klaar was mijn superknusse office!

Mijn bureau en gallery wall

Om het jullie gemakkelijk te maken, hieronder een overzicht van de posters & kaders die ik in de gallery wall heb verwerkt. Ben stuk voor stuk gek op ze!

  • Linksboven: Mystic hands (30 x 40 cm) en een eiken posterhouder (31 cm)
  • Eronder: Flowerbed poster (21 x 30 cm) en een witte houten wissellijst
  • Midden: Monet Etretat poster (40 x 50 cm) en een gouden wissellijst
  • Erboven: Graphic arts poster (21 x 30 cm) en een witte houten wissellijst
  • Rechtsboven: Lilac flower poster (30 x 40 cm) en een eiken wissellijst
  • Eronder: Moon star butterfly poster (21 x 30 cm) en een witte houten wissellijst

Voor de slaapkamer bestelde ik trouwens ook nog een gigantische poster met twee handen en een zon + een bijhorende kader, die laat ik binnenkort ook wel eens zien!

Wat vinden jullie van mijn bureautje en gallery wall? Zijn jullie ook zo’n fan van posters om een ruimte aan te kleden?

One Comment

Geef een antwoord