Een stijlvolle krabpaal

Mijn nieuwe stijlvolle krabpaal

Inmiddels alweer 4 jaar lopen twee fluffy Siberische katten rond in m’n huisje (of nuja, lopen: eerder chillen & slenteren haha). Daarvan gingen er 2 jaar voorbij met krabpaal, waarna ik die buiten mikte omdat hij a) niet voldoende werd gebruikt en b) een doorn in m’n oog was. Ter vervanging deden kartonnen dozen, speeltjes om aan te krabben en vooral een kokos deurmat het fantastisch. Sinds kort ben ik echter toch weer voor een krabpaal gegaan, in de hoop mijn vriendjes ermee te plezieren. Maar deze keer ging ik voor een stijlvol exemplaar!

Is een krabpaal wel nodig?

Krabpalen dienen in de eerste plaats als middel om je kat haar nageltjes te laten slijpen. Daarnaast kan het ook fungeren als een gezellige chillplek voor je kat, vaak lekker hoog gezien die vierpoters altijd het overzicht willen houden. Als je die twee zaken dus ook op een andere manier aan je poes kan aanbieden, is een krabpaal naar mijn gevoel zeker geen must. Wel moet je er dan vrede mee nemen dat je kat mogelijks bovenop de vensterbank/zetel/… gaat liggen en misschien ook wel gaat krabben aan oppervlaktes zoals gordijnen, tapijten, je zetel, stoelen of zelfs je kleding. Door een fijne krabpaal neer te zetten, bestaat de kans (maar katten blijven koppige dieren) dat ze dat minder doen.

Een stijlvolle krabpaal?

Elk kattenbaasje zal het wel met me eens zijn: krabpalen zijn geen sexy dingen. Ze zijn lomp, vaak lelijk van kleur en nu niet bepaald dingen die je prominent in je woonkamer wil neerzetten. Er zijn wel een paar merken die fancy krabpalen aanbieden, helemaal samengesteld uit boomstronken en natuurlijke elementen, maar die vind ik eerlijk gezegd echt een beetje te duur. Voor mezelf koos ik dan maar voor the next best thing: een krabpaal die ik nog nét betaalbaar vond (hoewel het een duur ding blijft) en toch enigszins matcht met mijn interieur. Het is een houten krabpaal met witte kussentjes en beige sisalkoord, die bestaat uit een paar verdiepjes en een nestje onderin. Ik heb de krabpaal hier besteld via Bol!* Hij kostte €115.

Een stijlvolle krabpaal

Een mini kattenjungle

Ik heb de krabpaal toen hij toekwam meteen geïnstalleerd en was verbaasd door hoe goed die bij m’n huis paste! Het hout heeft een donkere kleur en structuur (het is een fineerlaagje, maar ziet er niet echt cheap uit vind ik) en de krabpaal is ook echt net goed qua grootte. Ik heb ‘m nu naast mijn raam neergezet, zodat de poezen zowel binnen als buiten het toezicht kunnen houden 😉 Normaal staan daar enkel planten, daarvan heb ik er een paar verhuisd maar ook een paar laten staan. De krabpaal blendt zo mooi in en valt eigenlijk helemaal niet op! Het ziet er een beetje als een mini kattenjungle uit, best mooi en gezellig. Nooit gedacht dat ik dat over een krabpaal zou zeggen!

Een stijlvolle krabpaal

En wat vinden de katten?

Mijn nieuwste interieurstuk staat hier nog niet zo lang te pronken, dus weet nog niet hélemaal wat de poezen ervan vinden. Voorlopig lijken ze nog steeds eerder in de zetel te chillen (wat ze gewend zijn) maar Fleur is wel al een paar keer door het raam gaan kijken via het platform bovenaan en heeft ook al even in het ‘nestje’ gezeten. Rosie heeft al veel gesnuffeld, maar is nog niet echt (vrijwillig haha) op de krabpaal gaan zitten. To be continued!

Ik ben heel benieuwd naar de verhalen van mede-kattenbaasjes. Hebben jullie en krabpaal? Een mooi ding? Tell meeee! 🐱

* Affiliate linkje! Als je via deze link doorklikt, krijg ik een kleine commissie. Thanks voor de support :)

2 Comments

  1. Melissa

    Wauwie wat een mooi plekje ! Super toffe krabpaal ! Kan je de paal zelf ook vervangen als deze stuk is ? Altijd belangrijk vind ik want die van mij krabt er serieus aan !
    Echt heel leuk gedaan met al die planten enzo erbij .
    Toffe post , bedankt ! Groetjes en fijne dag verder !

Geef een antwoord