Mijn nieuwe 'vintage' vloerkleed

Mijn nieuwe ‘vintage’ vloerkleed!

Het verschil dat één item kan maken in je interieur, is vaak gigantisch. Dat is ook waarom ik het zo leuk vind af en toe een draai te geven aan hoe m’n huisje eruit ziet, simpelweg door een nieuwe eyecatcher te kopen of wat meubels te schuiven. Recentelijk deed ik dat eerste: ik mocht van Volero een vloerkleed uitzoeken en viel als een blok voor dit vintage exemplaar. Gelukkig landde ik dus zacht 😉

Al behoorlijk lang (naar mijn doen toch), lag er een beige koeienhuid in m’n zithoek. Daar ben ik nog steeds best fan van, maar ik miste wel een tikkeltje karakter in m’n woonkamer. Een tapijt kan echt ZO veel verschil maken qua sfeer en de koeienhuid was soms een beetje koud naar mijn gevoel. Ik ben altijd grote fan geweest van wat drukkere tapijten, vooral met vintage/Perzische look. Die doen zelfs het saaiste witte meubel eruit springen!

Azara rood vintage vloerkleed

Dus toen Volero me benaderde, ging ik meteen een kijkje nemen tussen de top 10 vintage vloerkleden. En daar ging mijn hart een pakje sneller slaan! Dat ik zo’n exemplaar zou bestellen, was zeker, maar wel moest ik nog even uitzoeken welke kleur en print ik het leukste vond. Uiteindelijk koos ik voor een rood vloerkleed, al was het een nipte strijd met de beige/blauwe varianten. Rood leek me alleen net wat meer warmte te brengen en beter te passen bij de accenten in mijn huis. En dat bleek bevestigd toen ik het kleed uitrolde (props trouwens voor de razendsnelle verzending – het tapijt was er in geen tijd)!

Ik heb op voorhand even gemeten hoe groot ik het vloerkleed zou kiezen, en ging uiteindelijk voor 2m op 2m90. De perfecte keuze! Groter was té veel geweest, kleiner ging ten opzichte van m’n zetel heel raar ogen. Nu past het kleed perfect en kan ik het hoekje van mijn loungestoel en de plant daarnaast er bijvoorbeeld op zetten. Brengt alles zo mooi bij mekaar!

Mijn nieuwe 'vintage' vloerkleed

De textuur van het tapijt is trouwens ook een topper: het is een laagpolig vloerkleed (ideaal met katten en allergieën) en lijkt heel dik geweven, waardoor ze er ook niet meteen hun nageltjes aan gaan krabben. Zou overigens geen ramp zijn, want het vloerkleed heeft een wat ‘afgeleefde’ look – daar ben ik wel voor te vinden.

Het enige wat nog op mijn planning staat, is de gele accenten in de zithoek (bijvoorbeeld de kussentjes) te vervangen door een wat neutralere kleur. Zo kan ik vermijden dat het geheel te druk zou worden en ‘popt’ het vloerkleed extra hard. Je hoort het wel: I’m a fan! Mocht je nu zelf ook op zoek zijn naar een vintage vloerkleed aanbieding, weet je waar te zoeken :-)

Mijn nieuwe 'vintage' vloerkleed

Bedankt Volero voor dit mooi interieurstuk! Ook mijn katten zijn er blij mee, haha.

Wat voor kleed heb jij in de woonkamer? Of helemaal niks?

2 Comments

  1. Noor

    Ohh dat is echt een cool kleed!
    Wij wonen hier nu bijna een jaar en zijn nog steeds op zoek achter het beste kleed… Is moeilijk want het kan idd zoveel veranderen aan je interieur :)

    xo Noor

Geef een antwoord