Mijn winterse zachte-benen-routine (in snapshots)!

Het is winter en voor velen (stiekem ook wel vaak voor mij ;-)) betekent dat: comfy warme broeken, wollen sokken en een harig donslaagje op de benen. Niks mis mee, maar om er bijvoorbeeld een avondje op uit te trekken – binnenkort ga ik naar een bal – leg ik m’n benen graag even in de watten. In samenwerking met Gilette Venus toon ik vandaag hoe je jouw benen hélemaal kan laten stralen!


Voordat ik aan m’n winterse treat-yo-legs routine begon, was m’n huid ontzettend droog. Rood, een beetje schilferig … wat een gebrek aan zonlicht toch kan doen!

De beste manier om van die gortdroge benen af te geraken, is door dode huidcellen te verwijderen. Daarom ga ik los met een fijne jelly body scrub, met van die scrubbende bolletjes. Die reinigt m’n benen en laat de huid ervan als nieuw achter.

Daarna is het tijd om die haartjes weg te snoeien. Daarvoor gebruik ik zowel scheerschuim, als een scheermesje met ingewerkt scheermiddel. Het schuim heet Satin Care Olaz en voelt meer als een hydraterend laagje dan als een middel om vlotter met je mesje te bewegen. Zo fijn! Ik smeer er m’n benen royaal mee in.

Het scheermesje is het Gilette Venus x Olaz mesje en dat is ontzettend prettig in gebruik. Zeker als je snel wil zijn en geen behoefte hebt aan scheerschuim, want dit mesje bevat aan boven- en onderkant een kussentje met voedende zeep die lekker gaat schuimen, een prima alternatief. Waarom ik dan toch nog scheerschuim gebruik? Omdat ik dan beter zie welk stuk ik al gedaan heb (en na lang niet scheren mag ik écht geen plekje missen!) en ik een nóg zachter gevoel krijg. Zalig!

Om goed te scheren geef ik je de tip na elke ‘strook’ die je doet je scheermesje grondig te spoelen. Zo heb je het meeste grip en blijven je mesjes mooi. Zelf scheer ik eerst tegen de haarrichting in, daarna nog eens snel met de haarrichting mee. Ik merk dat mijn benen alleen op die manier écht glad worden!

Daarna dep ik m’n benen droog en is het tijd voor verzorging. Ik neem een dikke, voedende crème die ik grondig in de huid masseer. Niet alleen voedt zo’n product geweldig, ook stimuleer je de doorbloeding door de actieve bewegingen.

Als ik écht los wil gaan en stralende benen wil showen, werk ik nadat de crème is ingetrokken nog even af met body oil. Ik gebruik een olie die goed ruikt en relatief snel intrekt. Dat laatste laagje doet je benen nog meer glanzen en laat ze daardoor ook optisch slanker ogen. Winnn!


Voor extra sparkle trek ik een wijduitlopend zwart glitterjurkje aan, gecombineerd met puntige zwarte hakken. Hello legs! Door de goede verzorging, scheerbeurt en kledingcombinatie lijken zelfs mijn so-called stompjes een pak langer en mooier. Yay!

Hoe verzorg jij je benen (in de winter)?

5 Comments

Geef een antwoord