Mooi én lekker: de Buddha Bowl

Mooi én lekker: de Buddha Bowl

Alweer een tijdje geleden ontdekte ik op Instagram de ‘Buddha Bowl’ trend: kommetjes vol netjes en kleurrijk gerangschikt, vaak vegan, eten. Ik besloot enkele accounts te volgen met zo’n foto’s en sindsdien stond mijn feed vol van deze heerlijke bowls. Je snapt dat ik die zelf ook eens moest uitproberen! Intussen heb ik mijn favoriete bowl/combinatie ontdekt en die deel ik heel graag met jullie. Het is een royale Buddha bowl met groenten, granen, rijst en wat dressing zodat het geheel niet te droog is. Pluspunt: de maaltijd is vegan en lekker gezond!

Mooi én lekker: de Buddha Bowl

Een Buddha Bowl kan je als lunch of als diner eten, afhankelijk van hoe royaal je ‘m vult. De bowl hierboven is bijvoorbeeld een prima lunch, maar vult bij mij persoonlijk niet voldoende als avondmaaltijd. Daarvoor zou ik er nog wat kaas of eventueel vis aan toevoegen en een iets groter kommetje uitzoeken. Of je combineert een Buddha Bowl vol groenten bijvoorbeeld met een apart stukje vlees en gebakken aardappeltjes of rijst, dus dat je ‘m als side dish serveert.

Mooi én lekker: de Buddha Bowl

De ingrediënten in deze Buddha Bowl smaken stuk voor stuk erg lekker samen. De avocado past bijvoorbeeld perfect bij de tomaat en limoen, terwijl de gegrilde paprika met de pesto en slamelange matcht. Bij een Buddha Bowl is het trouwens niet de bedoeling dat je alles door elkaar gaat hosselen (mag natuurlijk altijd!) maar meer dat je de ingrediënten per combinatie samen eet (zoals ik net ook omschreef). Daardoor geniet je ook meer van de pure smaak van de groenten! In ieder geval is het een kommetje vol lekkers en een grote aanrader om eens uit te proberen! ?

Mooi én lekker: de Buddha Bowl
Print
Soort recept: Lunch, side dish
Voorbereiding:
Kooktijd:
Totale bereidingstijd:
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediënten
 • Slamelange naar keuze (ik nam veldsla, snijbiet, babyspinazie & rode tatsoi)
 • Een halve tomaat
 • Een stukje komkommer
 • Een halve limoen
 • Een gegrilde paprika (uit blik)
 • Sojabonen (handjevol)
 • Enkele amandelen
 • Wilde rijst met quinoa, gekookt en weer afgekoeld
 • Een halve avocado
 • Een lepeltje basilicumpesto (zonder kaas = vegan!)
 • Wat chiazaadjes ter afwerking
De stappen
 1. Neem een brede en niet al te diepe kom om je Buddha Bowl te maken, dat presenteert beter. Leg de onderkant vol met flink wat salade. Schep er alvast een flinke lepel rijst+quinoa bovenop.
 2. Snijd de tomaat en avocado in schijfjes, de gegrilde paprika in reepjes, de limoen in partjes en de komkommer in dunne plakjes (in de lengte).
 3. Presenteer alle groenten vervolgens zo mooi mogelijk, naast elkaar, bovenop de salade. De komkommer kan je bijvoorbeeld oprollen, de avocado leg je mooi naast elkaar geschikt. Wissel af met kleuren en texturen. Begin met de 'grote' ingrediënten (avocado, tomaat, komkommer, paprika) en werk daarna af met limoen, de boontjes en noten in het midden, een schepje pesto en wat chiazaadjes.
 4. Werk af met wat kruiden en ... maak een Instagramfoto ;-). Eet smakelijk!
Als je deze lekkere Buddha Bowl uitprobeert, vergeet ‘m dan zeker niet te delen op Instagram en me te taggen! Lijkt me superleuk. Mocht je andere fijne Buddha Bowl combinaties kennen, dan hoor ik die natuurlijk ook heel graag. Eet smakelijk en bedankt voor het lezen! xo

6 Comments

 1. Anna

  Jaaa, dit zie ik ook steeds voorbij komen. Lijkt me heerlijk. En super gezond ook! Fijn! Haha ja, inderdaad, de ‘Maak een Instagram-foto’-stap mag niet overgeslagen worden :). Prettyyy!

Geef een antwoord