From blog to brand - The Life Factory

#Nevernotreading: From blog to brand

From blog to brand - The Life Factory

Clouds of Fashion: eerlijk gezegd was het een winkel waar ik wel eens van gehoord had, maar nog nooit was geweest. Toch sprak het boek van eigenaresse Laurentine Van Landeghem mij meteen aan: ‘From blog to brand’ – dat klinkt interessant! (Plus, een roze boek, dat heeft altijd een streepje voor ?.) Ik heb ‘From blog to brand’ in sneltempo uitgelezen & kan het dan ook niet laten mijn enthousiasme met jullie te delen.

Wat ooit begon als een modeblog, groeide uit tot een succesvolle pop-up. Ondertussen is Clouds of Fashion (COF) een booming business met winkels in Antwerpen, Knokke en Gent.
Maar hoe toverde Laurentine, oprichtster van COF, haar merk om tot een sterke community en een geslaagde business? Dat vertelt ze je in dit boek.

  • Een exclusieve blik achter de schermen van het succesverhaal van Clouds of Fashion
  • De ongefilterde road to success
  • Met tips en tricks over het uitbouwen van een online en offline community, het opstarten van een blog, webshop, pop-up en de succesvolle overschakeling naar fysieke winkels

From blog to brand - The Life Factory
De rode draad doorheen From blog to brand is het verhaal van Clouds of Fashion. Hoe het begon met Laurentines fashionblog en hoe dat alles uitgroeide tot een keten van succesvolle winkels, met modeshows en meer uitdagingen. Zo ontzettend inspirerend! Het is echt bijzonder dat iemand zo jong al zoveel heeft kunnen bereiken. Ook is het leuk om te lezen over het leerproces wat ermee gepaard ging, om te lezen over successen maar ook over fouten en de daarbij horende lessen. Je krijgt een heel goed zicht op hoe het is om zelfstandig te zijn, hoeveel werk erbij komt kijken, maar het komt ook als zeer voldoening gevend over!

From blog to brand - The Life Factory

Naast het verhaal van Clouds of Fashion, vind je in het boek ook een heleboel tips over ondernemen, zowel on- als offline. Naar aanleiding van de onderwerpen die met betrekking tot Clouds of Fashion worden aangehaald, lees je namelijk steeds eerlijke én nuttige tips & tricks errond. Zo gaat het boek bijvoorbeeld over het opstarten van een webshop, waarna je daarvoor allerlei tips terugvindt. Hierboven zie je een ander voorbeeld: na het stuk over de opening van de winkel in Gent, lees je tips voor de zoektocht naar een pand. Daarnaast staan er ook leuke quotes in het boek en tref je ook enkele behind-the-scenes foto’s aan.

From blog to brand - The Life Factory

Ik moet het niet te langdradig maken en kan meteen naar m’n conclusie door: ik raad het boek héél erg aan! Het is mooi vormgegeven, staat bomvol nuttige tips & tricks, geeft een inspirerend verhaal mee en leert je van alles over ondernemen, met name in de fashion industry. Héél interessant! Zelfs al ben je zelf niet van plan om te ondernemen of een winkel / shop te openen, is het een boek dat je inzichten brengt en dat je in één ruk kan uitlezen. Have fun! xo

Je kan het boek voor €19,99 kopen bij Bol.com.

6 Comments

Geef een antwoord