New in: een wandrek

New in: een wandrek!

New in: een wandrek

Mensen die klein wonen zullen de struggle misschien herkennen: wij zijn altijd op zoek naar meer opbergruimte. Nieuwe ruimte om onze spullen netjes kwijt te kunnen, de boel minder rommelig en chaotisch te maken (want dat heb je onwijs snel in een ruimte waar alles dicht bij elkaar staat!) en uiteraard ook gewoon om ons appartement wat mooier te maken! Een van de dingen die al een tijdje op ons to-do lijstje stond, was het monteren van een wandrek links van onze schouw. Een beetje een onbenut stuk muur dat flink wat extra ruimte zou kunnen opleveren. We zijn eindelijk aan de slag gegaan en nu onwíjs blij met het resultaat!

New in: een wandrek

Het wandrek komt van bij – hoe kan het ook anders – IKEA. Dit is niet gesponsord o.i.d., je vindt er gewoon altijd fijne budgetproof spullen (ideaal bij een huurappartement)! De consoles in hout heten Ekby Valter, de planken Ekby Järpen. Alles bij elkaar (wandbeslag meegerekend) waren we iets van €40 kwijt voor dit wandrek (of eigenlijk zijn het gewoon twee wandplanken boven elkaar, haha!).

Het ophangen ging een stuk moeilijker en lastiger dan gedacht. Eerst en vooral moesten we zorgen dat we de juiste vijzen en pluggen vonden, het werden uiteindelijk hele lange want ze moeten ook nog door het dikke stuk hout van de console heen. En je plank goed dragen, natuurlijk! Daarna tekenden we uit waar de planken zouden komen (niet te hoog, niet te laag, recht als het even kan) en hoe de consoles dan moesten hangen om waterpas te zijn. Met een hobbelige, oude muur die hélemaal niet recht of waterpas is (net als de schouw of de vloer overigens) was dat absoluut niet gemakkelijk!

Uiteindelijk hebben we twee consoles langs de onderkant een eindje van de muur bevestigd (door er plakjes hout tussen te proppen) opdat de planken recht zouden liggen. Het kostte letterlijk bloed, zweet en tranen, maar met behulp van mijn superklusmama kwam het allemaal goed. Je moet trouwens echt wel met twee zijn voor dit soort zaken, anders krijg je de boel nooit netjes recht!

New in: een wandrek New in: een wandrek

Maar het resultaat, oh, dat mag er wezen! Het wandrek is ontzettend mooi geworden. Het hangt recht, qua hoogte en afstand vinden we het perféct en er kan zoveel op! We kunnen er bij wijze van spreken onze halve keuken op kwijt. (Oké, best niet, want er staat een maximumgewicht op. But still!) Voor nu hebben we het even gestyled met onder andere karaffen, wat boeken, plantjes, snijplanken en andere decoratie. Maar intussen zijn we onze keuken heel erg aan het herorganiseren en opruimen en later komen hier bijvoorbeeld weckpotten met pasta, ontbijtgranen, kratjes met drank etc. Dat tonen we jullie later!

New in: een wandrek

Zoals je kan zien, is het een best diep wandrek. De planken zijn 28cm breed, waardoor je er bijvoorbeeld gemakkelijk borden of grotere zaken op kwijt kan. Daarnaast is de hoogte wat ons betreft ook ideaal, want zelf ik (Frauke, 1m57 ahum) kan gemakkelijk aan de bovenste plank. Hierdoor zal het wandrek ook optimaal worden gebruikt en wordt het geen stalplaats voor nutteloze items! We zijn blij dat dit klusje eindelijk van onze to-do lijst kan en kunnen nu al niet meer zonder onze wandplanken. Het geeft een héle andere uitstraling aan ons appartement. Geweldig! Bedankt voor het lezen! xo

20 Comments

  1. Sophie

    Ziet er heel erg leuk uit, het eindresultaat zou echt zo’n perfecte ‘Tumblr’ foto kunnen zijn! Ik ga volgend jaar pas op kamers, maar jullie zijn nu al een inspiratiebron. Alles wat daar handig voor zou kunnen zijn sla ik op!

  2. Laura

    Oh ja ja ja, zo mooi! Ik heb het rekje al een paar keer gezien maar nu jullie het zo aanraden, weet ik zeker dat ik er mij ook eentje moet aanschaffen ;-) (Wat een coole blog hebben jullie trouwens! En van Gent? Nog beter!)

Geef een antwoord