Woonkamer make-over

New year, new living room (deco)!

a new year, a fresh start

De afgelopen maanden waren enorm hectisch en druk en het eerste dat daaronder lijdt, is mijn interieur. Wanneer je al lang blij bent op zaterdag even met een stofzuiger en dweil door het huis te gaan, ontbreekt nu eenmaal de tijd om na te denken over wat mogelijks anders kan of welke nieuwe decoratie hip is. 🤷

Maar een nieuw jaar, een nieuwe start en ik vond het wel eens tijd om een mouw aan te passen aan onze woonkamer – die alweer een half jaar onveranderd was (letterlijk – we hebben zelfs geen kerstdecoratie gezet)! Gelukkig kwam net op dat moment mijn geliefde IKEA in the picture, die vroeg of ik in ruil voor een bon mijn woonkamer wat wou opleuken. Eh, sure!

Natuurlijk zou ik mezelf niet zijn als zo’n mini make-over plots toch wat groter wordt dan verwacht. Want die Eucalyptustint op de muur ben ik eigenlijk wel wat beu en ons tv-meubel vond ik al lang wat te donker. And so it happened, op één weekend tijd kreeg onze woonkamer een andere look. Alleen de tint op de muren is nog hetzelfde – ik moet eerst even naar Nederland rijden om een pot Flexa Spiced Honey #dedication maar dat komt er binnenkort aan. Stay tuned! 👀

Before & after

Het leukste aan een mini make-over, dat zijn toch de voor & na foto’s! Dus laten we daar maar meteen mee van start gaan. 👇👇👇

Woonkamer make over voor en na
Zetel voor en na

Kleine aanpassingen voor een groots effect

Het zijn vaak de kleine aanpassingen die voor een groot effect kunnen zorgen! Want in principe hebben we helemaal niet zoveel veranderd (de zetels, poef, planten etc. zijn bijna allemaal hetzelfde gebleven) maar de decoratie zorgt voor een ‘nieuw’ gevoel. (De website van) IKEA biedt daarvoor trouwens veel inspiratie, het is altijd mijn first stop als ik iets in huis wil veranderen. Bij jou ook?

Woonkamer make over
Woonkamer make over

Dit hebben we precies aangepast:
✨ Een nieuw tapijt. Het tapijt van House Doctor was nogal vies geworden (wit, met katten) en was niet heel zwaar waardoor onze pluisbollen het steeds overhoop haalden. Ons nieuwe tapijt natuurlijk, zwaar en lekker warm ogend. Ik had het al een tijd op het oog en kon niet wachten om het thuis uit te rollen! Het is de Lohals van IKEA.
✨ Een nieuwe tv-kast. Zoals ik al zei was onze vorige tv-kast nogal donker en vooral met het oog op de nieuwe tint op de muur (een okergeel trouwens), wilde ik liever een wit meubel. Maar er bestaan ZO weinig leuke tv-meubels! Uiteindelijk kocht ik deze Hemnes van IKEA omdat hij dezelfde textuur heeft als onze Woood kast in het eetgedeelte, maar ik verving de knoppen wel door de leuke Östernäs greepjes in leder. Oogt meteen veel knusser!

Woonkamer make over
Woonkamer make over

Spiegeltjes aan de muur. Deze ga ik misschien vervangen door één grote, ronde spiegel wanneer de muur een andere kleur krijgt, maar op de huidige muur ogen de Hönefoss spiegeltjes heel leuk – ze geven zo’n warm gevoel. Pluspunt is dat je ze gewoon op de muur plakt!
Nieuwe kussenhoezen. Ik vind het leuk om met één kleine verandering een nieuwe look te geven aan mijn interieur en hét geheim daarvoor is je kussens te veranderen. Ik voegde aan de twee bestaande kussens (in okergeel en bordeaux met okergele aztec-print) nog een okergeel furry kussen toe en een prachtig fluwelen donkergroen exemplaar (Sanela van IKEA).

Woonkamer make over
Woonkamer make over

Nieuwe planten, bloempotten of plantenstandaards. Ik heb de planten in huis een beetje herschikt en op leuke nieuwe standaards gezet (de rotan, handmade Kanelstang is ongetwijfeld mijn favoriet!), veranderd van pot of bijvoorbeeld in een leuke mand gezet. Dit geeft meteen een andere sfeer! Bij planten is het geheim om een beetje met hoogteverschillen te spelen, zo creëer je echt een jungle-gevoel.
✨ Een nieuwe lamp. De hanglamp in beton gaf nogal gericht licht in een koepel en was eigenlijk iets te laag voor in onze woonkamer. Om alle hoekjes sfeervol te verlichten, hebben we dan maar gekozen voor 3 spots aan het plafond. Subtiel en elegant!

Plannen

De woonkamer is nu weer redelijk up to date naar mijn smaak en wensen. Het enige grote wat ik nog wil veranderen, is dus de kleur op de muren. Daarna ga ik waarschijnlijk wat goudkleurige accessoires bovenhalen en zoals al gezegd een grote, ronde spiegel voor aan de muur. Maar verder kunnen we er weer een tijdje tegenaan! 😁

Hierbij nog wat meer kiekjes van onze nieuwe chillplek!

Woonkamer make-over
Woonkamer make-over
Woonkamer make-over
Woonkamer make-over
Woonkamer make-over

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar wat jullie van deze mini make-over vinden! Let me know wat jij anders zou aanpakken of wat volgens jou nog mist! Heb jij trouwens ook zo’n drang om na de feestperiode je huis weer een kleine make-over te geven?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met IKEA. All opinions are mine!

11 Comments

 1. Romy

  Wauw, wat ziet het er tof uit! Ik vind jullie tv-kast prachtig, zeker met deze handgreepjes. En die spiegeltjes zijn ook zo leuk! Hoe tof dat je deze samenwerking met Ikea bent aangegaan :) Je hebt er een prachtig artikel én een prachtige woonkamer van gemaakt.

 2. Inge

  Het ziet er allemaal zo heerlijk knus en gezellig uit! Wat een beetje verandering en een klein beetje nieuwe spullen al niet doen! En wat ik me afvroeg… is jouw bank van Fest Amsterdam? Wij zoeken nog steeds naar dé juiste bank voor een gezin van 4 (met 2 jonge zoontjes die vol vuur en energie zitten – springen op de bank is dus niet uitgesloten). :-) En ik vroeg me af of jullie er tevreden van zijn?
  Liefs,Inge

  1. Frauke

   Hi Inge, thanks voor je reactie! Onze bank is van Umix, op maat samengesteld & gekocht bij Leen Bakker! Wij zijn er super tevreden mee, het leder is ook heel stevig en degelijk waardoor we denken dat ze lang mee zal gaan :-) Zeker een aanrader!

 3. Irene

  ‘t Is leuk geworden! Vond jullie donkere tv kastje ook heel tof maar die witte is ook mooi! Wij hebben maandag heel onze woonkamer overhoop gehaald en als we eens wat geld over hebben zou ik ook wel graag toffe potten en standaards kopen voor onze planten. De meeste zitten nog in hun bruine plastic exemplaar. Oeps :p

Geef een antwoord