Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Happy new hair! Vorige week ging ik dan éindelijk – na weken uitkijken naar het moment – naar de kapper om mijn haren kort te laten wieken. Normaal kies ik voor ‘de puntjes eraf’ en mèches over mijn gehele coupe, maar deze keer wou ik kort haar. Chop chop! Ik toon je vandaag voor- en na foto’s en deel mijn twee Heilige Tips om blond haar assig (koel) te houden.

Voor & na

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Voor
Links zie je mijn haren zoals ze voor de kappersbeurt waren: behoorlijk lang (voor mijn doen! hier heb ik toch wel een flink jaar voor gespaard) en vooral met een gigantische uitgroei. Daarnaast waren mijn lokken ook ontzettend geel geworden (doordat ik te lui was om ze te verzorgen). Door de lengte van mijn haar lag het bovenop mijn hoofd ontzettend plat, en werd het ook sneller vettig.

Na
En rechts zie je een foto na! Er is een heel stuk van mijn haar afgegaan, toch zeker 15 centimeter als ik het zo schat. Van mij mocht het zelfs nóg korter (net boven m’n schouders), maar de kapper vond het zo al genoeg verschil. Ik ben nooit bang voor een grote verandering, dus misschien chop ik er binnenkort nog maar wat vanaf. Daarnaast zijn er weer veel mèches gezet over m’n gehele haar en heeft de kapper er een zilvershampoo overheen gedaan om de kleur assiger te maken. Normaal gaat er nog een kleurshampoo in m’n haar na het bleken, maar omdat ik eigenlijk enkel lichter blond haar wou dat héél grijzig was, moest dat deze keer niet. Gewoon zilvershampoo lang laten trekken gaf al dat effect!

Ben ik blij?
Ja! Ik ben supertevreden met mijn nieuwe kapsel, en ben ook ontzettend blij dat het flink wat korter is. Makkelijker te stylen, minder warm, valt luchtiger en beter en ik vind dat het me ook gewoon goed staat! De kleur is ook hélemaal mijn ding, hoe blonder, hoe beter. Ik lijk bruiner en vind dat het zonder twijfel de mooiste kleur is voor mijn gezicht!

Asblond haar assig (koel) houden

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Een haarkleur als deze vraagt wel wat onderhoud, wil je niet dat je lokken binnen de kortste keren geel zijn. Er zijn twee manieren waarop je je haar netjes assig blond kan houden, en beiden kosten niet heel veel moeite. Het is iets wat je blijvend moet doen, om je haren altijd die mooie koele uitstraling te bezorgen. Manier nummer één is door regelmatig gebruik te maken van zilvershampoo. De andere techniek, is door een (gelijkaardige) verzorging voor blond haar te gebruiken.

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Ikzelf heb hiervoor twee producten van Redken, een merk dat mijn kapper ook gebruikt en waar ik heel erg fan van ben. Het is wat duurder dan drogisterijproducten, maar voor mijn haren vind ik dat absoluut geen probleem. Uiteindelijk bepaalt dat toch voor een groot deel je uitstraling! De zilvershampoo heet ‘Silver Charge’ (en is trouwens voor mannen, maar dat maakt niks uit) en de verzorging ‘Blonde Idol custom-tone’. De shampoo kost ongeveer €15 voor 300ml (TIP: ga kappersproducten shoppen in Sluis, daar zijn ze veel goedkoper) en de verzorging ongeveer €25 voor 196ml. Je gebruikt wel al sneller meer van de shampoo dan van de verzorging!

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

Schrik niet, beide items zijn KNALblauw van kleur! Het lijkt misschien wat eng om dit over je haren te verspreiden, maar geloof me: het werkt perfect. Het effect kan je eigenlijk afleiden uit een kleurencirkel: hierop staan paars/blauw en oranje/geel knal tegenover elkaar. Dat wil zeggen: blauw heft het gele, warme uit je haren op. Zo’n shampoo en verzorging bevatten blauwe pigmenten, die daar dus voor zorgen.

Hoe gebruik je deze items?
De zilvershampoo gebruik je ongeveer wekelijks (dus stel: je wast je haren twee keer per week, dan één van de twee keren). Je brengt eerst gewone shampoo aan, wast je haren, en doet daarna zilvershampoo in. Deze laat je een tijdje trekken, ongeveer 5 minuten. Spoel dan even uit en kijk of de kleur in orde is. Niet té lang laten trekken: je haren worden écht grijzig (zeker als ze ontkleurd zijn)! Hierna kan je nog een conditioner aanbrengen, bijvoorbeeld eentje om te herstellen of voor blond haar. Let op als je niet in de douche wast: deze shampoo maakt vlekken op je kleding! Draag bij voorkeur dus een oud kloffie ;).

De verzorging werkt een beetje anders, maar geniet wel mijn voorkeur qua gebruik. Ook deze gebruik je ongeveer één keer per week, al kan je de intensiteit op- of afbouwen afhankelijk van hoe sterk het effect is. Je brengt eerst een gewone shampoo aan, die je uitwast. Daarna doe je er de verzorging op, en dit laat je zo’n 5 à 10 minuten zitten. Dit product kan je doseren: je moet in feite de intensiteit van het blauwe pigment opbouwen door aan de bovenkant van de fles te draaien. Week één begin je met een lage intensiteit, en hoe langer je kappers/kleurbeurt geleden is, hoe meer intensiteit je kiest. Ook hier kijk je weer of het effect naar wens is en daarna spoel je je haren grondig uit. Conditioner is waarschijnlijk niet meer nodig, maar mag gerust. Je kan ook éérst verzorgen en daarna shampoo+conditioner.

Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdt

En dat is hoe je blond haar lekker koel en assig kan houden! Ik vind blond haar eigenlijk altijd het mooiste op die manier, een gele schijn vind ik (bij mezelf) al snel wat onverzorgder overkomen (als in: die moet dringend langs de kapper). Het staat ook super bij mijn nieuwe coupe! Wat vind jij daarvan? Heb jij wel eens zilvershampoo of -verzorging gebruikt? xo

45 Comments

 1. Paulien

  Staat je heel mooi! Ik wil zelf ook ongeveer zo’n lengte, maar in de omgekeerde richting: ben m’n haar nog steeds aan het laten groeien wegens een pixie cut vorige zomer :-) Ik vind het trouwens heel stom als een kapper niet doet wat je vraagt omdat hij vindt dat er wel genoeg af is (heb ik zelf ook regelmatig voor!). Dan moet ik smeken om er nog een stukje af te doen, en duizend keer bevestigen dat ik écht wel zeker ben. Dus ik zou zeggen: ga ervoor en knip dat stuk alsnog af! Nah.

  1. Frauke + Arne

   Haha ja klopt wel! Maar doordat hij het zei ging ik twijfelen en ik dacht inderdaad dat het wat korter nog zou zijn eens droog. Uiteindelijk viel dat mee! En oh, kort haar laten uitgroeien lijkt me nog een pakje moeilijker! Dan heb je waarschijnlijk snel last van oneven plukken die uitsteken? X

   1. Paulien

    Dat valt ondertussen best mee, maar de eerste maanden waren inderdaad vreselijk! Ik durfde amper buitenkomen zonder muts ;-) Ik probeer vooral veel naar de kapper te gaan zodat er wat model inblijft, ook al groeit het dan wat trager, en heb intussen al een bob! De laatste keer heb ik trouwens vanuit dezelfde gedachtegang – dat het wel beter zou zijn eens het droogde – achteraf aan de kapper gevraagd om er toch nog een stukje af te doen. Ze heeft dat dan gewoon met zo’n spuitbus even terug nat gemaakt, en ik was veel gelukkiger met het eindresultaat! Dus gewoon durven vragen :-) X

    1. Frauke + Arne

     Ah nice haha! Lastig als je niet blij bent met je kapsel maar je er geen haar bij kan toveren natuurlijk ;)! Oh ja het is niet van durven hoor, maar de kapper had m’n haren gestijld en van nature heb ik meer golvend/krullend haar. Dus ik had gedacht dat het daardoor inderdaad nog een pakje korter zou lijken, maar ik moet die natuurlijke slag nog een beetje motiveren denk ik haha ;)! X

 2. Naomi

  Ik wil al heel lang mijn haar zo knippen! Alleen niet blond hoor weet niet of dat mij zou staan, heb vrij donker haar van mezelf. Maar morgen ga ik eindelijk naar de kapper! Ik ben wel zenuwachtig hoor..Maar als ik het bij jou zie wil ik het zo graag!

  x

 3. Renate

  Je nieuwe kapsel staat je echt prachtig, al vond ik je haar eerst ook al heel erg mooi! Het was mij eigenlijk niet opgevallen dat je gelig haar had, maar als je het nu vergelijkt met eerst en nu zie je het inderdaad wel een beetje haha. Ik vind het asblond wel heel mooi! Ik zou ieder geval zo’n kleur haar ook wel een keer willen!

 4. Anna

  Wow, wat mooi zeg! Ik vind dat korte haar altijd zo tof staan, maar denk toch dat ik het zelf niet zou durven (al zeggen heel veel meisjes dat natuurlijk van tevoren, dus wie weet… Haha!). Fijn dat je er zelf ook zo blij mee bent! Je kunt het heel goed hebben :).

 5. Sandra

  We hebben echt precies hetzelfde kapsel, wat leuk! Ik heb alleen ombre laten verven, haha. Vind dit haar je veeeel leuker staan! Ik gebruik ook zilvershampoo trouwens. Werkt super!

 6. Lisa

  Oh, het is mooi! Ik vind het altijd leuk als meiden een groter stuk van hun haar af laten halen, want eigenlijk staat het vrijwel altijd een stuk beter! Je kleur is ook heel erg mooi! Ik heb ook getwijfeld om een keer zilvershampoo te proberen maar ik durf het toch niet, haha.

  Ik ben zaterdag toevallig ook naar de kapper geweest en mijn haar is nu ongeveer dezelfde lengte. En het is inderdaad zó fijn!

  1. Frauke + Arne

   Jaaa klopt! Ik vind kort haar 70% van de tijd ook mooier staan. Lang haar is leuk als het heel gezond is, maar dat is moeilijk! 1 keertje zilvershampoo gebruiken gaat trouwens geen HUGE effect achterlaten hoor! Zeker als je het bijvoorbeeld maar een paar minuutjes laat trekken. Dan zie je hoogstens een koelere gloed :). Als je het (zoals de kapper heeft gedaan) een héle tijd laat zitten, dan krijg je wel echt grijs haar haha! X

  1. Frauke + Arne

   Oh ik vind dat juist héél mooi staan met krullen! Ik probeer er nu zelf af en toe krullen in te leggen, haha :) Maar het vraagt vast wel wat onderhoud omdat je krullen dan minder naar beneden zullen vallen! X

   1. Silvana • SimplySilvana.nl

    Ik vind het ook heel mooi met krullen, alleen dan wel hele grove, grote krullen! (: Ik zou dan allemaal kleine krulletjes hebben en door de hoeveelheid haar die ik heb zou het meer in de richting van een afro gaan, hahaha. Ik ga trouwens mijn zilvershampoo weer eens uit de kast pakken, want jouw haarkleur vind ik toch wel erg mooi!

 7. Linda

  Wauw, wat een verandering! Dit staat je echt heeel erg goed, mooi! Misschien moet ik toch ook weer eens gaan nadenken over het kort knippen van mijn haar. Ik vind het bij iedereen altijd heel leuk staan!

  1. Frauke + Arne

   Ahh dan heb je vast heel warm haar! Ik moet wel zeggen dat toen ik nog restanten van rood / donkerroodbruin haar in m’n haren had, zilvershampoo en verzorging ook niet altijd voldoende deed. Maar misschien als je de dosering op het hoogste zet en je én shampoo én verzorging gebruikt? En in ieder geval al een koele haarkleur laten verven! X

 8. Hanneke

  Mooie coupe en haarkleur! Staat super! Ik heb zelf ook asblond haar en moet er altijd veel moeite voor doen om het zo te houden. Bij mij wordt de kleur al snel veel warmer, terwijl een koele tint mij het beste staat.

 9. Miriam

  Wauw, staat je echt prachtig! Zo komt je gezicht en je ogen ook veel beter uit. Ik ben laatst ook naar de kapper geweest, ook een flink stuk eraf (kon het zelfs doneren :D), maar ben er nog steeds super blij mee. En idd, ik gebruik nu zilvershampoo, dat houdt mijn geblondeerde haartjes echt mooi fris en niet ‘geel’

 10. Rikst

  Wauw wat staat het je goed, zowel je kortere haar als het asblond! Echt goede keuze hee. Ik twijfel nu of ik het ook asblond ga verven, heb van nature de kleur die je eerst had :) Leuke blog heb je trouwens!

 11. Nicky

  Staat je super mooi! Ik ben zelf vorig jaar getrouwd en heb toen ook gespaard voor langer haar omdat je dat zo mooi kunt opsteken. Daarna wilde ik het er ook weer af want de punten waren niet meer mooi dus toen ben ik meteen voor een korte bob gegaan. Inmiddels zijn mijn haren weer wat langer (groeit snel!), binnenkort misschien maar weer eens voor een andere coupe gaan. Ik vind pasteltinten super mooi (wel op een natuurlijke subtiele manier) maar ik weet niet of ik dat aandurf haha, we zullen zIen! Liefs.

Geef een antwoord