Nieuwe plannen voor mijn kamer?

Nieuwe plannen voor mijn kamer?!

Nieuwe plannen voor mijn kamer?

Zoals jullie misschien wel weten, zit de echte studententijd voor mij er een beetje op. Tenminste, mijn laatste examen heb ik al sinds januari achter de rug en als alles goed gaat ben ik vanaf juli klaar met school. Een grote, spannende stap! Maar, dat betekent ook dat mijn kamer haar functie als studieplek verliest. En daarom wil ik er een andere kant mee op gaan …

In dit artikel kan je mijn kamer zien zoals die er nu uitziet. Hoewel, inmiddels ligt er wel weer wat meer rommel, maar je snapt het idee. Een heel groot bureau om flink aan te blokken, een hoge lockerkast om al m’n studieboeken in te stoppen: heel erg aangepast aan het blokken dus. En dat is nu wellicht voorbij! Dus kan er meer ruimte komen voor DIY-materiaal, voor het bloggen en om gewoon lekker te relaxen. Yayyyy! Hieronder alvast heel wat inspiratie.

Inspiratie kamer

BRONNEN woonio a beautiful mess – style me prettythe sweetest thing blog – amanda cowley – amanda cowley – the every girl – roombysofie weekdaycarnival new darlings 

1 hokjes

Ik heb al een IKEA Kallax (vroeger Expedit) kast op m’n kamer staan en die is eigenlijk best handig. In de grote bakken kan ik allemaal knutsel- en DIY-materiaal kwijt en er steken ook schuifjes in voor kleinere items. In principe zou ik dus nog prima zo’n kast kunnen toevoegen, want er is nog heel wat DIY-materiaal dat ik beter zou willen organiseren. Het witte van het plaatje vind ik héél mooi!

2 lock it

Een lockerkast is toch wel heel aantrekkelijk vind ik! Alleen is die van mij turquoise en eigenlijk vind ik dat helemaal geen leuke kleur (vraag dus niet waarom ik ‘m kocht). Ik twijfel of ik de kast zal verkopen (wie heeft interesse? ;-)) of zelf een ander kleurtje probeer te geven. Vast wat te risky. Maar anders zou het wel eens roze als op het plaatje kunnen worden – zo vrolijk!

3 goldie

Het idee van koperen en gouden accenten spreekt mij enorm aan. Wat ik ook wel leuk zou vinden, is om van die grijzen metalen rekken te kopen, en die dan in zo’n metallic kleur te spuiten. Dat ziet er een beetje industrieel en toch vrouwelijk uit, door de kleur.

4 bright

Een rustig geheel krijg je duidelijk door véél wit te gebruiken, zoals op dit prentje. Ik houd van de mooie witte kastjes met glas aan de muur, ziet er heel chique uit. En al helemaal met die comfortabele bureaustoel! Maar, ik wil niet zoveel boren in de muur omdat dit een huurhuis is. Dus, voorlopig is dit mooie voorbeeld nog niet aan de orde.

5 corner

Wat ik ook wel leuk vind staan, is een bureau dat schuin aan een hoek staat. Dat creëert echt een beetje een ‘office’ gevoel, heel leuk. Alleen heb ik een iMac en dan zie je natuurlijk wel die kabel zitten, ik weet niet of dat zo mooi staat. Het zou anders wel een heel mooie optie zijn en ik heb er de plek voor (waar nu m’n make-uptafeltje staat).

6 shelves

Met wandrekken werken zou ook een hele stijlvolle en nette optie kunnen zijn. Dat hebben we natuurlijk gedaan in onze keuken en ziet er geweldig uit, maar zouden we niet herhalen op mijn kamer. Ook weer omwille van het boren, maar ik denk dat ik ook teveel spullen heb om erop uit te stallen. Toch ziet het er echt práchtig uit op dit plaatje!

7 boho

Mijn favoriete inspiratie is op dit prentje te vinden. Wat een perfecte kamer! Ik ben grote fan van de witte kasten die lades en open stukken combineren. En het tapijtje onder het centraal bureau, heel boho en tof. Prachtige bureaustoel, trouwens! Ik denk dat ik me hier wel op zou willen en kunnen baseren voor m’n kamermake-over.

8 wood

Een houten bureau staat gelijk veel warmer en gezelliger, dat vind ik mooi. Het enige nadeel is dat het niet wit is, en dus wat sneller druk oogt. Maar in de combinatie zoals in dit prentje is het prachtig. Leuke bureaustoel ook! Mooie inspiratie voor accenten en accessoires, dus, alleen wat te weinig opbergruimte.

9 higher

Supermooi, deze witte ruimte met witte vloer! Het langwerpige bureau aan de muur is perfect om er opbergdozen onder te zetten, maar vooral de servieskast op de achterkant spreekt me aan. Met het glas en de vele schappen zou ik er perfect allemaal DIY-materiaal in kwijt kunnen.

Ik heb genoeg ideetjes om m’n kamer een make-over te geven, maar hoe het precies zal worden, is nog een vraagteken. Het grote punt is dat ik het budgetproof wil houden, want wie weet gaat dit letterlijk maar een jaar mee (grote kans, want als we verhuizen, wordt de stijl anders!). De komende tijd ga ik dus wat schetsen en goedkope meubelwinkels bekijken en wie weet vinden jullie hier binnenkort een make-over ;-).

Heb jij nog tips voor een mooi blogbureau of goedkope meubelwinkels? Please do share! Dankjewel! X

10 Comments

 1. Barbara

  heel mooie ideetjes allemaal!! nadenken over herinrichten is zoooo leuk! en de expedit kasten zijn idd handig voor materiaal! ik zou trouwens die lockerkastjes echt niet wegdoen, maar ze toch proberen te verven. met spuitverf zou dan toch moeten lukken? evt bordverf ook, dat heb je ook in spuitbussen, althans hier in Amerika, waar ik sinds kort woon. Zou dus toch ook daar te vinden moeten zijn… Goedkope meubels: kringwinkel en tweedehands.be :-) Maar ook in Leenbakker zag ik al moois, mits wat uitkijken. En bij onze noorderburen zijn er ook heel wat interessante ketens. Ik heb momenteel niet veel inspiratie, maar als ik nog op iets kom, laat ik het je weten :-)

 2. Anna

  Oh my, die lockerkast <3. I looove it! Vind het er zo tof uitzien. Zeker een goed idee om die in je kamer te laten zetten. Sowieso: allemaal fijne ideeën zie ik voorbij komen hier. Yay, inspiratie! En wat tof/spannend dat je studententijd er bijna opzit! De tijd vliegt!

 3. Anouk

  Lock it lijkt me wel tof! Fijne inspiratie :) Ik ben bezig met de woonkamer. Het eetgedeelte op nieuwe witte kussens na klaar. Nieuwe bank besteld en nieuwe gordijnen/salontafel op het oog :)

 4. Frédérique

  Ah mag het voor mij ook zover zijn dat ik klaar ben? Haha ;) Ik heb ook een groot bureau, heerlijk! Leuk idee zo’n locker, geeft me weer een goed idee! :) Ben benieuw hoe en wat je uiteindelijk veranderd!

Geef een antwoord