Nieuwe plannen voor mijn woonkamer?!

When in doubt, schrijf een blogpost! Tenminste, voor mij is mijn hersenspinsels neerpennen de perfecte manier om er structuur in te krijgen en uiteindelijk ook beslissingen te maken. Issue of the day: of ik het grote rek in m’n woonkamer zou vervangen door een retro dressoir – en zo ja, door het welke. Beslis jij mee?

Wel, laat ik dan maar meteen met de deur in huis vallen met een mock-up van hoe mijn toekomstige woonkamer eruit zou kunnen zien! Momenteel heb ik centraal een groot wit rek staan, waarin 2 lades verwerkt zitten. Daar ben ik nog steeds fan van, al is het wel een heel prominent stuk door z’n formaat. Het chille is dat ik er veel boeken, plantjes en decoratie op kwijt kan, en in de lades zitten prullaria, kaarsen en boeken.

Waarom een nieuwe kast?

Zeker sinds ik een televisie op het rek heb staan, vind ik het geheel nogal overwhelming. Je kijkt echt alleen naar het rek wanneer je in m’n woonkamer bent! En dat vind ik een beetje teniet doen aan de gewéldige bar cart die ernaast staat. Het draaien van mijn zetel & mijn nieuwe tapijt versterkten die gevoelens alleen maar en vandaar dat ik op onderzoek ging naar mogelijke alternatieven.

Een lage, retro kast?

En nu zit ik er dus over te denken de grote kast te vervangen door een laag tv-meubel of een dressoir, met een mooie warme vintage look. Dat zou volgens mij meteen wat karakter geven aan de woonkamer en bovendien ook heel goed matchen met mijn tapijt. Ik kan dan in de kast de prullaria & kaarsen kwijt en er bovenop de tv met nog wat decoratie. Natuurlijk mis ik dan plek om mijn boeken en plantjes uit te stallen, maar dat zou ik opvangen door met witte wandrekjes te werken. Hoe gezellig zou het staan als de plantjes daar dan leuk vanaf hangen?! Hierboven heb ik nog wat extra pins geplakt die mij bijna over de streep trekken. Die sfeer!

Het enige wat mij momenteel wat tegenhoudt, is de prijs van zo’n nieuw meubel. Voor de stijl die ik zoek, dus een retro dressoir of een warm houten meubel met eventueel webbing erin, betaal je toch al snel €500 of meer. Op zich prima te doen voor zo’n kast, maar ik woon in een huurhuis en dan vind ik het toch wel zonde om te veel te gaan investeren (omdat ik mogelijks niet heel lang meer blijf). Hierboven zie je dus alvast enkele exemplaren die ik erg leuk vind, ik heb ze ook gelinkt.

Mocht jij nu weten waar ik zo’n kast eventueel goedkoop kan scoren: let me know! Dan is de knoop meteen doorgehakt. 😉 En anders ben ik wel heel benieuwd naar jouw mening: to make-over or not to make-over? Laat het zeker weten in de comments of via @thelifefactory!

3 Comments

 1. chucky1012

  Zoveel leuke Ideeën….
  Ga eens kijken in kringloopwinkels daar vindt je de mooiste retro en
  designers meubelen en nog heel veel meer……

  Xoxo

 2. Anne

  Zo’n vintage look kast lijkt mij superleuk! Ik was daar zelf ook al een tijdje naar op zoek en kom tot dezelfde conclusie: ze zijn niet goedkoop. Ik heb al heel wat speurwerk gedaan, die jij gevonden hebt zijn de goedkoopste idd. Of je moet geluk hebben in de kringloop, maar daar komen ze niet vaak.

  Maar stel dat je de dure toch koopt, de kast kan je altijd goed doorverkopen of meeverhuizen! Of je wacht even met de aankoop totdat je verhuist.

  Als je er eentje met webbing zoekt: Pavia breed mediameubel van Made.com is heel leuk!

  1. Frauke

   Ja dat ze mee kunnen verhuizen is inderdaad wel chill! Natuurlijk weet je nooit in wat voor woning je dan terechtkomt, maar zo’n kasten behouden hun waarde wel dus dan kan ik ze eventueel weer verkoper. Het drempeltje wordt steeds lager haha!

Geef een antwoord