NYE tip: mocktail met grapefruit

NYE tip: mocktail met grapefruit

NYE tip: mocktail met grapefruit

It’s almost party time! Zeer binnenkort is daar weer de avond vol lekker eten en gezelligheid, waarbij we enthousiast aftellen naar een nieuw jaar en naar spetterend vuurwerk kijken. Awesome! Al helemaal met een lekkere cocktail in de hand. Allemaal goed en wel als je zelf niet hoeft te rijden, maar denk ook eens aan wie BOB is dit jaar! Niks leuker toch als ook die slimmeriken kunnen meegenieten van een lekker drankje dat niet Coca-Cola of sinaasappelsap is. Maak bijvoorbeeld eens deze mocktail met grapefruit: verfrissend, bruisend en een tikkeltje bitter! Buh-bye, zoetsappige nepcocktails. Kijk snel verder en ontdek hoe je deze mocktail gemakkelijk in elkaar shaket!

NYE tip: mocktail met grapefruit

Ik ben zelf een grote fan van grapefruit. Het is een tikkeltje bitter, maar toch nog zoet genoeg (zeker als je de rode variant neemt). Schweppes Agrumes bijvoorbeeld, is één van mijn favoriete drankjes. Deze cocktail is wat minder zoet dan Schweppes, maar heeft wel dezelfde lekkere smaak van grapefruit. Door munt en water met een smaakje toe te voegen, wordt de cocktail lekker licht en verfrissend. En de suikerrand is niet alleen een streling voor het oog, maar ook een goede extra touch aan je drankje!

NYE tip: mocktail met grapefruit
Print
Voorbereiding:
Kooktijd:
Totale bereidingstijd:
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • Een halve rode grapefruit
  • 150 ml bruisend water met bloedsinaasappelsmaak (mag ook iets anders zijn, deze was van AH eigen merk)
  • Een flink handvol ijsblokjes
  • Een twaalftal muntblaadjes
  • Twee eetlepels vloeibare honing
  • Voor de suikerrand: suiker ;-)
De stappen
  1. Ontvel de grapefruit voorzichtig. Vang het sap dat je verliest op. Snijd daarna de partjes grapefruit uit, langs de vliesjes. Doe ze, samen met het opgevangen sap, in een cocktailshaker.
  2. Voeg de muntblaadjes en de twee eetlepels honing ook toe. Plet het geheel even met een cocktailstamper of bijvoorbeeld een lepel. De partjes moeten niet volledig uit elkaar gevallen zijn, maar wel een beetje.
  3. Daarna giet je het bruisend water met smaakje bij de cocktailshaker en gooi je er ook het ijs bij.
  4. Time to shake! Na het schudden doop je de randen van je glazen even in water en vervolgens in kristalsuiker voor een lekkere suikerrand. Giet je mocktail erbij en werk af met wat verse munt.
NYE tip: mocktail met grapefruit

Santé! Ik wens jullie een schitterende jaarwisseling toe alsook alles wat jullie maar wensen voor het nieuwe jaar! Een goede gezondheid, fijne vriendschappen en relaties, succes, dromen, reizen, whatever you want! Laten we daarop samen klinken. xo

 

2 Comments

Geef een antwoord