Oh baby, it's cold outside

Oh baby, it’s cold outside

Oh baby, it's cold outside

Een leuk idee nodig voor een feestelijk diner? Try this! Deze houten schijf waarop je met krijt kan schrijven, is niet alleen geschikt als decoratie, maar bijvoorbeeld ook leuk om namen van gasten op neer te schrijven. Of het menu du jour! Deze decoratie past wat ons betreft het meeste bij de winter – zeker door het koude opschrift! – maar in principe kan je ‘t altijd wel gebruiken als decoratie. Een snelle en simpele DIY vind je na de klik!

Oh baby, it's cold outside

Je hebt nodig:

 • een schijf hout (die kan je zelf zagen of bijvoorbeeld bij Action/de doe-het-zelver/… kopen!)
 • krijtbordsticker, die vind je (momenteel!) bij de Flying Tiger
 • een krijtje of krijtstift
 • een snijmesje

That’s it! En het fijne is: met zo’n rol krijtbordsticker kan je gelijk héél veel schijven aankleden. Ook daarom is deze DIY een budgetproof oplossing voor een feest!

Oh baby, it's cold outside

Eerst en vooral kleef je een te groot stuk krijtbordpapier op je schijf hout. Vooraleer je dat doet, is het belangrijk dat je de schijf zo egaal mogelijk maakt. Ga er daarom eventueel even snel over met schuurpapier en neem af met een doekje.

Oh baby, it's cold outside

Door de krijtbordsticker heen voel je waar het hout overgaat in schors. Snijd op je gevoel – het hoeft niet zo netjes, alleen maar leuk! – de krijtbordsticker in model. Haal telkens kleine stukjes weg, zodat je je lijnen een beetje rond kan maken.

Oh baby, it's cold outside

En voilà, zo gemakkelijk is het in feite! Druk nog even goed aan en maak je sticker schoon. Desnoods kan je nog stukjes corrigeren, waar nodig.

Oh baby, it's cold outside

Met een krijtje of krijtstift kan je nu een  boodschap op je houten schijf neerpennen. Een leuke winterse spreuk – oh baby, it’s cold outside! – is één optie, maar je kan alle richtingen uit. Een mooie tekening bijvoorbeeld, een naam, minimalistische vormen of gewoon het menu. Wat je maar wil! En na gebruik wis je je boodschap met wat water uit, waardoor je de houten schijf alsmaar opnieuw kan gebruiken.

Oh baby, it's cold outside Oh baby, it's cold outside

Vergezeld van een fluffy schapenvacht, katoentakken, een grote dennenappel en een vaas vol theelichtjes straalt deze houten schijf één en al warmte en winter uit. Zo gezellig! Heerlijk om het seizoen op die manier in huis te halen. Have fun DIY’ing! X

9 Comments

 1. Anneleen - Teasistars

  Hele leuke DIY!
  Ook goed om te weten dat je krijtbordsticker bij de flying tiger kan vinden, want ik ben er ondertussen al wel evennaar op zoek :-)

 2. Miriam

  Wat een tof idee zeg! Ik heb hier een boomstam schijf liggen, wij hebben er leuke beeldjes/kaarsjes op staan. Maar ik vind dit van jou ook wel een HEEL erg leuk idee! Ga ik onthouden :D

Geef een antwoord