Ontdek deze Kleurrijke must-have zonneproducten voor op reis

In april ga ik iets doen wat al best lang op mijn bucket list staat: op reis naar Peru! Hellooo Titicacameer, incacultuur en Machu Picchu! Ik kan letterlijk NIET wachten. Bij zo’n reis horen wel ook heel wat voorbereidingen (zeker voor een niet-ervaren trekker als mezelf) en één van de must-haves in mijn rugzak zal een arsenaal aan zonneproducten zijn. Omdat mijn huid mij zeer dierbaar is, besloot ik te investeren in kwalitatieve items waarbij ik ook op enkele interessante nieuwe merkjes botste. Het toeval wil dat alle items lekker kleurrijk zijn, des te leuker om ze voor jullie op beeld vast te leggen!

De zonneproducten die ik essentieel vind

Ik mag maar 20 kg meenemen naar Peru en dat betekent dat ik niet te gek moet doen qua verzorgingsproducten. Ik besloot dan ook geen te grote flessen in te slaan en ook slimme keuzes te maken, bijvoorbeeld op vlak van zonnebescherming. Ik koos voor één zonnecrème voor het gelaat, die ook dienst zal doen als dagelijkse gezichtsverzorging, en één zonnecrème voor mijn lichaam, die tegelijk een bodylotion is. Daarnaast swapte ik mijn gewoonlijke lippenbalsem voor een exemplaar mét SPF en voorzag ik een klein flesje aftersun voor gelaat én lichaam. Slimme keuzes, dus!

Zonneproducten voor Peru

Deze zonneproducten neem ik mee naar Peru

  • We beginnen met een klassieker qua zonneproducten: Rituals! Ik vind hun ‘Ritual of Karma’ assortiment helemaal top en deze gezichtscrème met SPF50 is een plezier voor alle zintuigen. Ziet er leuk uit, ruikt verrukkelijk fris en verzacht de huid instantly. Toppertje! (Hij kost ook maar €15,50 en is hier te koop!)
  • Qua zonnebescherming voor mijn lichaam, kies ik gewoonlijk altijd Australian Gold omdat die zo romig is als slagroom en super ruikt. Alleen vind ik de flessen daarvan iets te groot en wilde ik wel eens wat nieuws uitproberen. Het merk ‘hello sunday‘ is nieuw bij De Bijenkorf en trok direct mijn aandacht door de leuke verpakkingen en hun focus op de vochtarme huid. Deze hydraterende, waterproof bodylotion is vegan en perfect voor de gevoelige huid. Bovendien trekt hij heel snel in (wat ik essentieel vind in een zonnecrème) en komt hij in een verpakking van 150 ml. Check! (Hier te koop voor 19 euro).
Zonneproducten voor Peru
  • Mijn mandje zat al vol met kleurrijke items, dus voegde ik er nog de Feel Good Moisturizer aftersun (de naam alleen al!) van Seventy-One Percent aan toe. Ik liet me verlijden door de vrolijke, leuke productbeelden maar ook door het feit dat de SPF producten van Seventy-One Percent goed zijn voor huid én oceaan. Ze dragen het Clean Beauy label en bevatten geen microplastics. De verpakking is ook 55% recycleerbaar! Deze aftersun bevat aloë vera, plantaardige glycerine, Buriti olie en gefilterd zeewater, wat ‘m niet alleen geschikt maakt als aftersun maar ook als dagelijkse moisturizer. Twee vliegen in één klap dus voor op reis! (Deze kostte ook €19 en vind je hier).
  • Als laatste is het ook cruciaal om je lippen goed te beschermen tegen de zon en tijdens mijn zoektocht ontdekte ik ‘Mimitika‘ als nieuw merk. Alle producten zien er ZO cute uit dat het moeilijk werd om te weerstaan. Deze lippenbalsem bevat SPF20, bestaat vooral uit kokosolie, candelillaolie en druivenpitolie en is vegan. Wat ik ook leuk vind: mijn lippen krijgen er geen witte schijn door! (Te koop voor €6, hierzo.)

Benieuwd naar welke items jullie mij aanraden qua zonnebescherming! Hebben jullie ervaring met één van bovenstaande merken?

One Comment

Geef een antwoord