Onze DIY wastafelkast

Onze DIY wastafelkast

Onze DIY wastafelkast

Zoals jullie misschien wel weten als jullie ons al langer volgen, is onze badkamer beneden héél klein. We deelden eerder al twee tips om een kleine badkamer optimaal te benutten, namelijk een ladder voor handdoeken en een wandrekje. Vandaag nummer 3, want we ‘maakten’ een hele budgetproof wastafelkast!

Onze DIY wastafelkast

Het begon allemaal met dit kastje. We scoorden het bij IKEA (‘Fullen’) voor 19 euro. Eigenlijk wilden we zo min mogelijk uitgeven hieraan, omdat we natuurlijk in een huurappartement wonen en een kast op maat dan belachelijk zou zijn. Dus dan maar zelf het beste ervan maken ;)! Maar goed, dit simpele kastje dus. Spaanplat, plastic poten en simpele deurknopjes.

Onze DIY wastafelkast

Oh, en geen bovenkant! Want het kastje is specifiek bedoeld voor rechthoekige wasbakken. Om het kastje onder de lavabo te passen hebben we de achterkant weggehaald (er zat een balk namelijk, maar die zat in de weg voor de afvoer van onze wasbak) en ‘m schuin onder de lavabo getild. Eerst maar eens dat gat dichtmaken!

Onze DIY wastafelkast

We wilden een houten blad maken voor bovenop het kastje, dat leek ons wel mooi. Om de vorm van de uitsnijding en de grootte van het blad te bepalen, maakten we alvast een blad uit maquettekarton. Toen dat eigenlijk best wel mooi bleek te zijn, hebben we dat gewoon bekleed met marmerprint plakfolie en vastgemaakt aan het kastje. Nóg goedkoper, en even leuk/waterproof. Fijn!

Onze DIY wastafelkast

Bij H&M Home scoorden we deze leuke houten deurknoppen. Die zien er veel stijlvoller uit dan de plastic exemplaren die er standaard bij zaten! Wel hadden deze deurknoppen een hele lange staaf, die hebben we (uhum, heeft papa – thank you!) met een metaalzaag kortgewiekt. Anders konden de deurtjes niet dicht, want ter hoogte van de knoppen zit een balk langs de binnenkant!

Onze DIY wastafelkast

Last but not least hebben we de pootjes matzwart gespoten (met simpele spuitverf van de Action – cheap!). En nu kunnen we dus véél meer kwijt in onze badkamer! Toiletpapier, handdoeken, washandjes en allerlei schoonmaak/onderhoudsproducten. Zo fijn! Normaal is de ruimte onder de wastafel namelijk gewoon verloren (het is niet dat je daar kan staan ofzo) en nu hebben we alle nuttige badkameritems gewoon bij de hand.

Onze DIY wastafelkast

Luchtverfrisser, zeepjes, onderhoudsitems, stofdoekjes. Voor nu zit het kastje nog niet héél vol (we willen het wel heel netjes inrichten) maar op termijn kan dit bijvoorbeeld in een kratje allemaal bij elkaar.

Onze DIY wastafelkast

Toiletpapier, stoffer, toiletspray etc. Onderin liggen onze handdoeken! Het kastje is nog behoorlijk diep, dus zeker onderin kan je veel kwijt (de plank in het midden is minder diep omdat daar natuurlijk de afvoer achter zit).

Onze DIY wastafelkast

In totaal waren we ongeveer een kleine €30 kwijt voor dit wastafelkastje en we zijn heel blij met het resultaat! Door een paar kleine aanpassingen kan je van een (geef toe: niet heel mooi) goedkoop wastafelkastje iets persoonlijks en moois maken! De keuze voor de marmerprint was een beetje onverwacht, maar uiteindelijk vinden we het resultaat superleuk. Past bij een badkamer, en plastic kan natuurlijk tegen een stootje. We hebben nu veel extra ruimte in onze kleine badkamer en daarnaast ziet het er ook gewoon veel mooier uit dan een kale wasbak met afvoer eronder. Score! Ken jij het probleem van een kleine badkamer? Bedankt voor het lezen! xo

13 Comments

 1. Evelien

  Ik ken het probleem van een kleine badkamer ook ;) op kot (eigenlijk een studio) heb ik ook een wastafel zonder kast en nergens opbergruimte voor mijn verzorgings- en beautyproducten en wc-papier enzo.
  Daarom heb ik bij Ikea 2 wandrekjes gekocht, zodat ik ze onder de lavabo tegen elkaar kon zetten en de leidingen niet in de weg zitten ;) dat houten bakje heb ik trouwens ook gekocht haha

 2. Lesley

  Wat een TOP artikel dit! 1 vraagje. hoe hebben jullie de was bak gemeten om het gat in het blad te maken. ik wil dit graag proberen maar heb echt geen idee haha. hoop iets te horen.

  groet, lesley

  1. Frauke & Arne

   Hi Lesley, dat vonden wij ook onwijs moeilijk! Het beste kan je de bovenkant van je wasbak insmeren met verf, er karton op leggen en zo de vorm doordrukken, daarna diezelfde vorm uitsnijden maar dan veel kleiner. En verder het liefste eerst wat te weinig uitsnijden en dan bijwerken waar nodig. Maar het is echt niet gemakkelijk inderdaad! X

Geef een antwoord