Onze keuken make-over reveal

Onze keuken make-over reveal

Onze keuken make-over reveal

Het begon allemaal met het wandrek dat je hierboven ziet: al een hele poos waren we onze keuken een beetje beu. De kasten waren rommelig, alles stond vol en het leek wel alsof we véél te weinig plek hadden. Tijd dus om daar een mouw aan te passen en onze keuken grondig onder handen te nemen! We hebben veel schoongemaakt, georganiseerd en weggedaan en nu kunnen we met trots het eindresultaat aan jullie laten zien!

Onze keuken make-over reveal

We hebben vooral geprobeerd onze keuken zo licht mogelijk te maken qua uitstraling. Omdat onze keuken gewoon één geheel is met onze woonkamer en het allemaal al snel rommelig wordt, wilden we het dus lekker sober houden. Een beetje decoratie en spullen bij de hand, maar verder alles netjes in de (juiste) kast.

Onze keuken make-over reveal

We hebben op zich behoorlijk wat keukenkasten, en toch werd het telkens een zooi. Over twee dagen lees je hier hoe we de kasten hebben opgeruimd en praktisch ingericht!

Onze keuken make-over reveal

We hebben trouwens een huurappartement, dus veel mogen we aan ‘de basis’ niet veranderen. Wij zijn bijvoorbeeld grote fan van tegeltjes in de keuken (en hoe lichter, hoe beter), maar ons aanrecht en muur zijn zwart van kleur. Niet bevorderend om een ruimte groter te laten lijken, al kan je met een minimum aan aankleding wel al een illusie van ruimte scheppen.

Onze keuken make-over reveal

Ons wandrek heeft veel ruimte gecreëerd en zoals we al zeiden: het heeft ons echt gestimuleerd om de keuken even grondig aan te pakken. We hebben het rek vol met fijne producten geplaatst, zowel om te eten, eten te maken als te drinken. Zoals je kan zien staan onze vuilnisbakken ook gewoon in de keuken, door voor witte exemplaren te kiezen houden we het nog licht en luchtig.

Onze keuken make-over reveal

Op de onderste plank van ons wandrek hebben we héél veel weckpotten neergezet. We zijn gaan inslaan bij de IKEA en hebben voor alle pasta, rijst, ingrediënten als suiker, bloem etc. en ontbijtgranen potten gekocht. Grote potten voor de spaghetti bijvoorbeeld en hele kleintjes voor bloemsuiker of cruesli. De variatie aan texturen, kleuren en groottes van potten geeft een ontzettend mooie en tóch rustige/lichte uitstraling.

Onze keuken make-over reveal

Op de kast stond vroeger onze plantenbak en daarnaast lag een kruimeldief. Aangezien de kast nu écht deel is gaan uitmaken van onze keuken, hebben we ‘m ook voor elementen daarvan benut. Er zijn een broodtrommel op terecht gekomen, plankjes om te ontbijten, kook/huishoudboeken en wat schattige flesjes met jenever (van IKEA).

Onze keuken make-over reveal

Op het bovenste schap staan een paar wijnglazen en een mooie grote vaas waar we graag nog een soort gedroogd kruid in zouden willen doen. Ernaast vind je een mooie houten theedoos (van Dille & Kamille) voor al onze smaakjes met erbovenop een plantje.

Onze keuken make-over reveal

Links staat ook weer een licht houten item, namelijk een Knagglig kistje (van IKEA). Daarin hebben we bijvoorbeeld drinken, karaffen/kannen en olie staan.

Onze keuken make-over reveal

Onze tafel hebben we zo leeg en kaal mogelijk gemaakt, met enkel een grote mooie houten fruitschaal (Action) en onze jute placemats. Normaal ligt er een bruinig tafelkleed, maar dit willen we vervangen door een wit exemplaar om die lichte indruk te behouden. De schouw is voor nu ook lekker sober.

Onze keuken make-over reveal

Je vindt er wel onze geliefde weckpotten met cactussen op!

Onze keuken make-over reveal

Deze IKEA Sittning Karaf met bijhorend glas zijn zo mooi! We proberen altijd een lekker verse kan fruitwater klaar te hebben staan, zo drinken we meer én het ziet er fancy uit.

Onze keuken make-over reveal

Op ons aanrecht plaatsten we alle snijplanken die we hebben, vlak naast het fornuis. Lekker bij de hand! Net als de waterkoker trouwens, want die wordt ook non-stop gebruikt. Aan de stang rechts hangen een tros knfolook en allerlei opscheplepels, pannenlikkers en kloppers.

Onze keuken make-over reveal

Zo mooi, al die vormen en texturen bij elkaar! We willen graag nog een hele grote, mooie ronde snijplank (die ook als dienblad kan dienen) – wie weet waar we die kunnen scoren? Verder hebben we aan de andere kant van het aanrecht dus enkel een rekje met kruiden (zie deze post) en een Sittning vaas met basilicumplantje staan. Keep it simple! We zijn ontzettend blij met onze ‘nieuwe’ keuken, heerlijk dat alles zo netjes en licht is nu. Binnenkort zie je dus hoe we ook in de kasten orde hebben geschept! Wat vind jij van onze keuken reveal? Let us know! xo

31 Comments

 1. Marieke

  Zo dat is tof! Ik vind vooral de planken met de potten erop heel erg mooi! En bij de Xenos vind je een grote ronde snijplank. Het is wel een redelijk neutrale kleur qua hout. Maar misschien hebben jullie er wat aan.

 2. Eline

  Hele mooie keuken! Ik ben vooral fan van de plankjes met de weckpotten. Ik zou graag ook open plankjes in de keuken hebben, maar wij hebben enkel een overdaad aan gesloten kasten en helaas geen mogelijkheid om daar veel aan te doen.
  Heb je al eens bij Dille & Kamille gekeken voor zo’n ronde snijplank? Ik weet dat ze er daar hebben, maar misschien zijn die niet groot genoeg.

 3. Mama Kip

  Holy Moly wat een keuken! I like! Die potten staan ook heel cool! Even een tipje voor je achterwand, je kunt heel cool en stevig plakplastic kopen voor keukens (kastjes en achterwanden) Blijft mega goed zitten en je kunt het in alle kleurtjes en printjes (ook een tegeltjes patroon) kopen! Ik kocht het via de plakfolie webshop!

Geef een antwoord