Lente schouw styling

Onze lente schouw aankleding

Lente schouw styling

De aankleding van onze schouw bestond de laatste tijd uit een mix van herfstige decoratie en dingen die we voor de feestdagen/winter maakten. Maar nu de zon zo toch al wat vaker door het raam komt piepen en het eindelijk langer licht is buiten, vonden we het echt wel tijd voor een lichtere en meer lenteproof aankleding. En dus trokken we naar de Action, waar we weer hele toffe prulletjes vonden. Wij tonen jullie het resultaat: onze lente schouw aankleding!

Lente schouw styling

We kozen voor een mix van knallend blauw en zacht roze en oranje/crème. Dit past niet alleen heel erg goed bij de lente, het staat ook mooi bij onze nieuwe stoelen en bij de juten onderleggers. Ook onze woonkamer hebben we meer licht aangekleed, dus daar wouden we de schouw graag op afstellen.

Lente schouw styling

Allereerst kochten we twee stevige en grote vazen van Spaans glas, in een prachtig knallend (azuur)blauw. Deze exemplaren had ik al meerdere keren kwijlend bij de Action staan bekijken en ik kon eerlijk gezegd niet wachten tot we ze ergens in huis konden plaatsen. De schouw bleek de ideale plek te zijn! Omdat de muur daar behoorlijk hoog en leeg is, creëert dit een goede opvulling.

Lente schouw styling

Het houten schijfje hadden we al sinds onze herfst aankleding maar het blijft leuk! Het is trouwens ook nog steeds te vinden bij Action. Daarnaast zagen we deze prachtige ombre kaarsenhouder die we echt perféct vonden voor een lichte en lenteproof schouw. We vulden aan met passende kleuren: een schattige crèmekleurige nepbloem (hier ook te zien) en een crèmekleurige kaars van IKEA.

Lente schouw styling

De twee melkkannen konden jullie al zien in onze post samen met IKEA, en we gebruiken ze nog steeds héél graag om onze messen en houten lepels in te bewaren. Naast dat het op de schouw heel praktisch staat – vlak naast het fornuis – vinden we het ook heel erg leuk en licht ogen.

Lente schouw styling

De aankleding past ook perfect bij onze colour block clock, zelfs de uitlijning van het gekleurde vlak vinden we perfect. Linksonder staan de blauwe vazen en rechtsboven komt die kleur terug. Al is de klok wel nét wat minder fel.

Lente schouw styling

Onze zelfgemaakte diamanten van papier vinden we zo’n leuke decoratie! Niet alleen ziet het er heel schattig en origineel uit, het is ook echt een budgetproof DIY die je in alle mogelijke kleuren en variaties kan maken. Bijgevolg kozen wij ervoor om het crème/oranje en roze van de decoratie rechts terug te laten komen links van de blauwe vazen, en het blauw van de vazen terug te laten komen in een diamantje naast de decoratie langs de andere kant. Er is over nagedacht ;).

Lente schouw styling

We zijn nog steeds dól op de katoenplant die we een poos geleden kregen, en die kreeg dan ook een plekje in de kleinere blauwe vaas. Het staat zo mooi! En ook weer heel licht en lenteproof.

Lente schouw styling Lente schouw styling

Onze schouw oogt nu veel rustiger en lichter, waardoor we gelijk weer een stapje dichter zijn bij een volledig lenteproof interieur. We waren de kerstboom op canvas en donkerdere decoratie nu toch écht beu. In eerste instantie was het de bedoeling om van overal wat kleine spulletjes te kopen om op de schouw te plaatsen, maar bij Action vonden we echt nét wat we zochten en we vinden het geheel zo perfect. Er hoeft niks meer bij! De diamantjes geven een vrolijke touch en de mix van kleuren straalt gewoon lente uit. Dat onze colour block clock perfect matcht, is ook heel mooi meegenomen. Ja, wij zijn tevreden met het resultaat! Onze schouw aankleden voor de lente heeft ons nog véél meer zin gegeven in dit prachtige seizoen. Wat vind jij ervan?

23 Comments

Geef een antwoord