Onze walk-in-closet voor en na

Onze ‘walk-in-closet’ voor en na

Onze walk-in-closet voor en na

De afgelopen weken hebben we ‘s avonds voornamelijk doorgebracht tussen stapels kleding, dozen en al kuisend, want we hebben onze kledingruimte vollédig schoongemaakt en opgeruimd! Dat was al een tijd héél erg nodig, want onze walk-in-closet (aka ruimte waar onze kleding ligt, haha) zag eruit als een STORT. Kleding overal, dingen die niet meer pasten of nergens thuishoorden en gewoon geen fijne of gezellige plek. Intussen is het een mooie, opgeruimde kamer geworden waar we superblij mee zijn – dus dat delen we graag!

Before

Onze walk-in-closet voor en na

Schrik niet van de voorfoto’s! We hebben expres niks opgeruimd of aan de kant gedaan, om een realistisch beeld van de puinhoop te schetsen ;). We hadden dus twee IKEA Albert stellingkasten staan voor onze kleding, met daaraan handige draadmanden (ook IKEA). Verder stond er links héél veel rommel, alsook een rek met kleding die nog gedragen kan worden. Ook stond rechts mijn kledingrek met daaronder nog een wasmand en een stapel sport/chillkleding. CHAOS!

Onze walk-in-closet voor en na

Het kledingrek en een deel van de schandalige stellingkast. Een stellingkast oogt een beetje industrieel en dat vonden we qua look wel leuk, maar om kleding op te bergen is het toch niet heel ideaal. No problem als je niet zo veel hebt, maar kijk mijn stapels! De dingen onderin pakte ik nooit, want dan viel de hele boel omver. Er zaten ook wel gewoon véél dingen tussen die ik sowieso niet meer zou dragen, dus een opkuissessie was nodig!

Onze walk-in-closet voor en na

De doos met sport/chillkleding erbovenop. In de doos zaten trouwens riemen, handschoenen en ik weet niet eens meer wat voor random dingen nog.

Onze walk-in-closet voor en na

Een overvol rek met kleding die al gedragen is, maar nog niet in de was moet. Ook wel een beetje rommelig!

Onze walk-in-closet voor en na

Ook mijn dagelijkse verzorgingsspullen (denk: lenzen, make-upremover e.d.) stonden in het rek, in manden door elkaar gegooid. Wat een zooi! Zelfde verhaal voor Arnes verzorgingsspullen, alles stond maar een beetje overal en nergens.

Onze walk-in-closet voor en na

Een heel erg vol kledingrek! Dringend tijd om eens op te ruimen dus …

After

Onze walk-in-closet voor en na

… en dat hebben we gedaan! Ta-daa, welkom in onze nette en fijne walk-in-closet! Na het aankopen van een nieuw opbergsysteem voor onze kleding, het wegdoen van één van de twee stellingkasten en vooral het uitmesten van ál die kleding, hebben we nu gewoon een ruimte die als herboren oogt. Zo mooi!

Onze walk-in-closet voor en na

Het kledingrek is niet veel leger geworden omdat ik in de tussentijd nog wat dingen geshopt hebben die uit moeten hangen, maar dat ligt ook een beetje aan de kapstokken. Ik heb van die dikke houten IKEA kapstokken – héél mooi, maar ze nemen veel ruimte in. Daardoor oogt het rek nog wat voller, want het past maar net. Maar ik vind het wel geweldig ogen, al die stofjes en texturen bij elkaar!

Onze walk-in-closet voor en na

We behielden één stellingkast van de twee, en dan niet langer om onze kleding in op te bergen. Bovenop kwamen twee kistjes met daarin langs de ene kant ons strijkijzer en wat mandjes, en langs de andere kant alle verzorgingsproducten van Arne. Op het schap eronder staat mijn kistje met verzorgingsproducten, en verder vind je er onze DIY juten opbergers met wat kleine spulletjes en handdoekjes.

Onze walk-in-closet voor en na

We vervingen de metalen draadmanden door witte exemplaren en hingen er per schap drie onder elkaar. Daarin zitten nu onze sokken, ons ondergoed, panty’s en verder ook nog wat handschoenen en zwemgerief. Op het voorlaatste schap hebben we mooie witte dozen met spullen als een scheermachine / epilator of riemen gezet. Die hebben we ook gelijk gelabeld, zo blijft alles op z’n plek! Onderin vonden we plek voor onze toilettassen.

Onze walk-in-closet voor en na

En dit is ons nieuw kledingopbergsysteem! We kozen voor een combinatie van twee draadmandhouders (Algot, van bij IKEA) die we bovenop elkaar monteerden. Onderin 6 fijne draadmanden, boven 4 wat grovere. De grovere draadmanden hebben we gevuld met mijn broeken, de broeken van Arne, Arnes t-shirts en helemaal bovenin de pulls van Arne. Iets met dat ik daar niet bijkan, enzo ;). Bovenop staat nog een doos met al mijn zomershorts, want die heb ik nu niet nodig.

Onze walk-in-closet voor en na

De onderste draadmandhouder zit vol met spullen van mij. Alles netjes gesorteerd op stapeltjes gevouwen met onze DIY flipfolder, welteverstaan. Ik heb eerst ál mijn kleding (à la Konmari) uit de stellingkast gegooid en heel erg goed uitgezocht. Er zijn zeker twee vuilniszakken kleding weggegaan! Heel erg fijn om overbodige spullen weg te doen.

Onze walk-in-closet voor en na

Qua indeling koos ik voor (van boven naar onder): t-shirts (links ‘opvallend’, rechts basic), topjes en shirts met lange mouwen, dunne giletjes en pulletjes, dikkere pulls en sweaters, hele dikke pulls & sweaters. De draadmand onderin bevat mijn sport- en chillkleding.

Onze walk-in-closet voor en na

Ook de hoek langs de linkerkant van onze kledingruimte kuisten we grondig op. Daar stond eerst alles maar een beetje door elkaar gegooid, omdat het zo’n lastig in te delen stuk (door de schuine muur) is. Nu hebben we alles netjes opgeruimd. Onder de Lack tafeltjes liggen onze valiezen en vind je ons kuisgerief. Ernaast staat de stofzuiger. Op het linkertafeltje staat mijn wasmand (die van Arne staat ergens anders in de badkamer) en daarnaast liggen matjes (yoga- en badmatjes). Ervoor zetten we dan nog de houder met kleding die nog gedragen kan worden!

Onze walk-in-closet voor en na

Met een paar simpele ingrepen en vooral véél kleding uitzoeken, wegdoen en sorteren hebben we van onze chaotische en rommelige kledingruimte een stijlvol ingerichte walk-in-closet gemaakt. En dat zonder veel geld te spenderen, want als studenten zijn we nu eenmaal dol op all things budget! Het is nu veel fijner om outfits te bedenken en kleding te passen, meer zelfs: we ruimen met plezier op. Als alles een nette plek heeft, gaat dat ook veel gemakkelijker. Yes, alweer een fijne mooie ruimte in ons appartement! Wat vind jij van onze ‘walk-in-closet’?

18 Comments

 1. Nicky

  Gaaf zeg! Wij hebben een hele donkerbruine kledingkast, super fijn maar het is maar een kleine kamer en daardoor lijkt de kamer zo klein. Dus wij willen ook graag iets anders dus hier kan ik wel veel inspiratie uit halen :) super fijn, thanks!!

 2. Anna Laura

  Wauw dat is echt heel mooi geworden. Ik deel een kleine kledingkast samen met mijn zus dus seizoenen zijn heel erg gescheiden en er hangt ook nog heel veel kleding op een andere plek in het huis. Het wordt bij mij ook altijd heel snel rommelig dus moet er regelmatig opgeruimd en uitgezocht worden.

 3. Maaike

  Wauw, wat een verschil! Lijkt me erg leuk om nu het resultaat te bekijken, worden jullie nu elke keer blij als je kleding gaat pakken? Als nederlander moest ik wel even grinniken om het woord kuisgerief, daar had ik nou nog nooit van gehoord :P

  1. Arne & Frauke

   Haha! Soms sluipt er toch een beetje dialect in onze blogposts ;-). En ja, het is ZO fijn! We kiezen ook veel meer verschillende kledingstukken omdat we nu weten wat we allemaal hebben! X

Geef een antwoord