Onze woonkamer

Onze woonkamer

Onze woonkamer

We hebben al een aantal stukjes van ons interieur laten zien hier op The Life Factory, zoals onze eetkamer voor/na, mijn werkplek en onze kleine badkamer. Een deeltje van onze inrichting dat wel regelmatig op de achtergrond, maar nooit op de voorgrond komt, is onze woonkamer. Die loopt over in de eetkamer en is heel klein, maar we hebben toch ons best gedaan om er iets leuks van te maken. Ter gelegenheid van de opnames voor AVS ruimden we alles even flink op, en hebben we ook foto’s gemaakt. Dus bij dezen: onze woonkamer!

Onze woonkamer

Dit is wat je ziet wanneer je aan de eettafel zit. Een knus hoekje, maar we brengen er graag veel tijd door! Er staat een grote Kallax (Expedit) IKEA kast die we hebben gevuld met manden onderin en lades bovenin. Hierdoor kunnen we er ontzettend veel (netjes) in kwijt, wat handig is in een klein en vol appartement. Erbovenop staat onze televisie. De salontafel hebben we zelf gemaakt en vinden we nog steeds ontzettend leuk en gezellig staan.

Onze woonkamer

Deze kleine cactusjes komen ook van bij de IKEA, de houten schijf is van Action. We hebben wat tijdschriften, een glazen pot met snacks/snoepjes en de DIY onderzettertjes voor drinken ernaast staan. De potjes van de cactusjes hebben we trouwens zelf een kleurtje gegeven, dat kan je hier ook lezen.

Onze woonkamer

Wanneer je naar links kijkt, zie je onze tweezit zetel. Daarachter staat Arnes rugzak (die heeft even geen betere/subtielere plek) en een rieten mandje met fleece plaids. Aan de muur zie je trouwens onze slinger met flosjes (tassels) en links kan je onze sleutelhouder spotten.

Onze woonkamer

De kussenslopen hierboven komen allemaal van IKEA. We hadden eerder nogal winterse, landelijke kussenslopen maar dat paste niet meer zo goed bij ons wat zomersere interieur. De combinatie van prints en texturen vinden we echt geweldig! En veel kussens zitten ook geweldig … intussen is er zelfs nog een vierde bijgekomen!

Onze woonkamer

Decoratie links van de televisie. Er staat een goedkope IKEA lamp, een nepplantje, cactusje en een DIY vaasje met touw.

Onze woonkamer Onze woonkamer

Aan het raam, in de hoek, vind je deze dingen. Naast de televisie staat een grote plant, een drakenboom, die we in een toffe Sissy Boy emmer hebben gezet. Staat superleuk! Ook bewaren we onze favoriete tijdschriften in dit DIY krat, waar we nu trouwens een schattig label aan hebben bevestigd. Qua gordijnen hebben we trouwens voor superlichte en witte exemplaren gekozen, zodat we maximaal licht binnenkrijgen. Niet zo leuk voor de warmte ‘s zomers, maar het is de ideale fotofilter ;).

Onze woonkamer

Er staat ook nog een zetel ter hoogte van de chauffage. Ook daarin liggen vrolijke IKEA kussens. De bijzettafel vinden we eigenlijk niet zo mooi, maar is onwijs handig om op te laptoppen vanuit de zetel. Daar moeten we dus maar even een alternatief voor zoeken! De zetels zijn trouwens niet onze eerste keuze, maar we hebben deze gekregen van familie en sparen liever voor een luxe exemplaar tegen dat we in een groter huis gaan wonen!

Onze woonkamerOnze woonkamer

Op de chauffage staat ook wat decoratie. Vooral wat prulletjes van Action, een cactusje en geurkaars en onze DIY diamanten van papier. De banner van stof maakten we zelf en het party frame deelden we ook op de blog. De foto links is er trouwens eentje met ons lieve Brikje, die we heel erg missen <3.

Onze woonkamer

En dat is het eigenlijk! Zoals we al zeiden: onze woonkamer is klein maar knus! We houden vooral van de combinatie hout/wit en grafische prints met wat groen erbij. We vinden onze woonkamer zeker niet geweldig en er zijn best wel wat dingen die we graag anders (minder proppig) zouden willen zien, maar voor nu volstaat het zeker en brengen we hier graag veel tijd door :). Wat vinden jullie van onze woonkamer? xo

23 Comments

 1. Dagmar

  Waaauw wat hebben jullie toch een mooie woonkamer, zo stijlvol en gezellig! Ik vind jullie stijl echt heel erg mooi. Leuk ook met de kussens en liefde voor de salontafel!

 2. Astrid

  Mooie salontafel. Wilde in mijn interieur ook een tafeltje gemaakt van een palet met hairpin legs. Gelukkig heb ik een handige vader die de pootjes voor mij heeft gemaakt.

 3. Eva

  Ziet er echt heel gezellig uit! :) Die cactusjes zijn echt zo schattig en die kast lijkt me inderdaad echt heel praktisch! Maar ik vraag me iets af: als jullie nu met z’n tweetjes tv willen kijken, hoe doe je dat dan? Want de tv staat vooral naar de éénzit gericht ;) x

  1. Frauke + Arne

   Goede vraag! Wij dachten eerst ook dat het dus niet zou werken zo, maar vanuit de tweezit zie je ook perfect (meestal lig ik daar languit in, haha)! X

 4. Marieke

  Wat een fijjn plekje hebben jullie. En leuk ook om te zien dat jullie ook zoveel zelf maken. Dat maakt een huis nog meer eigen vind ik. Ik probeer dat ook veel in huis te doen.

Geef een antwoord