Op verkenning in metropool Napels (Napels & Amalfi travel guide 4/7)

Op verkenning in metropool Napels (Napels & Amalfi travel guide 4/7)

⇠ Pompeï en de Vesuvius bezoeken

Op verkenning in metropool Napels (Napels & Amalfi travel guide 4/7)

Napels is de derde stad van Italië en hoofdstad van la Campania. Met z’n grote haven en zo’n 4,4 miljoen inwoners is het vooral ook een hele drukke stad (‘Napels zien, dan sterven’ slaat als je het mij vraagt toch echt op het loco verkeer) die bovendien erg uitgestrekt is en vele verschillende stadsdelen heeft om te ontdekken. Per trein hielden we halt op Piazza Garabaldi van waaruit we onze tocht startten.

Bron kaart

Voor het gemak plak ik er even deze kaart bij, dan kan je je onze route vast wat beter inbeelden. Wij vluchtten eigenlijk meteen van het hele dure, toeristische Piazza Garbaldi plein richting  het Centro Storico, waar we de hoofdbaan (Corso Umberto I) ontweken en langs de kleine straatjes vol – letterlijk & figuurlijk – ups-and-downs stapten.

Opvallend, naast het enorm drukke gevoel in Napels, vond ik de armoede die je toch wel voelt en vooral de verloederdheid van sommige plaatsen. Afgebladerde verf, verouderde huizen vol mini appartementjes, heel veel vuilnis… Niet bepaald sweet as Sorrento in ieder geval!

Hebben we gezien voor we in het Centro Storico uitkwamen, langs de randen van gebieden San Lorenzo, Pendino en Mercato: vele steegjes die we eigenlijk twee keer niks vonden, de Duomo (die is wel echt mooi en imposant!), de Pio Monte della Misericordia, de Porta Capuana (helaas waren er werkzaamheden gaande, dus was minder de moeite). Vervolgens deden we véél toeristische maar relatief schattige straatjes in het Centro Storico, stopten we bij Piazza S. Domenico Maggiore en wandelden we binnen in de basiliek Santa Chiara.

Daarna zakten we af richting het historisch centrum en Santa Lucia, aan de haven gelegen. Véél meer de moeite en ook grootser qua gevoel, à la Parijs. We zagen er het Palazzo Reale en de San Francesco kerk – beiden gelegen op het Piazza del Plebiscito oftewel mooiste plein van de stad, poseerden voor het indrukwekkende Castel Nuovo en dronken een lekkere koffie in de Galleria Umberto I. We eindigden de avond met heerlijke tapas en drankjes bij Officina Ba-Bar (grote aanrader!) en sprintten daarna langs de hoofdwegen om onze laatste trein op de seconde te halen! #worthit

Amalfikust per boot: Positano & Amalfi ⇢

⇠ Pompeï en de Vesuvius bezoeken

Geef een antwoord