Veel vlees eten, dat doen wij eigenlijk zelden. Een dik, sappig stuk biefstuk vind je maar zelden op onze borden en ook gehakt of varkensvlees maken we niet heel vaak klaar. We eten vaak vegetarisch en wisselen dat af met kip. Zo ook onlangs, toen we deze pasta afwerkten met heerlijke malse stukjes boordevol smaak. Hoe we die maakten? Dat leggen we je graag uit!
Voor dit recept (2 personen) heb je nodig:
- kipfilet die je in blokjes snijdt
- natuuryoghurt of Griekse yoghurt
- pasta
- zeer veel rozemarijn
- een citroen
- twee sjalotten
Doe de kip in een ovenschaal en snijd de sjalotten in stukjes. Niet te groot, niet te klein. Je mag ze nog proeven!
Daarna meng je yoghurt bij de kip. Voeg steeds meer yoghurt toe en roer goed om, tot alle kip ermee bedekt is.
Bestrooi met de sjalot.
Kruid met flink wat peper en zout.
Snijd vervolgens de citroen in schijfjes en leg die verspreid bovenop het mengsel.
Als laatste doe je heel veel rozemarijn bovenop je kipstukjes. Druk even stevig aan.
Zet de schotel in de oven op ongeveer 120°C en dat gedurende een uur. Proef daarna even of de kip mals is en de yoghurtsmaak erin is getrokken, dan is ‘ie helemaal perfect.
Kook spaghetti en schep er de kip overheen. De citroenen eet je niet op, maar kan je nog wel even uitpersen voor extra smaak. Bestrooi met kruiden en overgiet eventueel met wat lichte room of olijfolie om het geheel wat sappiger/sausiger te maken.
Et voilà! Je pasta is al klaar. De kip vraagt amper werk, maar je moet gewoon even de tijd nemen ‘m volledig mals te laten worden in een niet te warme oven. Dan is de smaak echt geweldig en zeker niet te vergelijken met gebakken kip! De rozemarijn smaakt lekker door (je kan voor nog meer smaak eventueel de takjes echt door het mengsel heen halen, maar dat vonden wij niet zo fotogeniek haha) en de citroen zorgt voor een lekker frisse, lichtzurige touch. Echt geweldig! Dit komt vaker op tafel. xo
Oeh, super goed idee, uit de oven! Dat voegt net wat extra’s toe. Lijkt me een erg lekker recept <3.
Mooi recept weer.
Ziet er heerlijk uit! En mooie food- foto’s, wauw! :)
Dit gerecht ziet er zo heerlijk uit ;-)