Beeld het je in: je viert één van de zovele eindejaarsfeesten met familie. Gezelligheid op en top en het is allemaal héél leuk en lekker, maar je buik zit BOMvol. En je moet nog aan het toetje beginnen! Maak jezelf nuttig en stel voor om zelf het toetje te maken. In geen tijd staat deze lekkernij, een skinny aardbeiencrumble, op tafel. Het belangrijkste: deze crumble is niet alleen érg lekker, hij bevat ook nog eens niet te veel calorieën en valt hélemaal niet zwaar. Kijk, dat zijn de toetjes waarvan je het recept moét weten. Toch?
Je hebt nodig (voor 2 personen):
- 225 gram aardbeien (je kan van die ingevroren exemplaren uit de Albert Heijn gebruiken – werken prima!)
- 1 theelepel citroensap
- 2,5 eetlepels bloem
- 1 eetlepel bruine suiker
- 25 gram havermout
- 1 eetlepel pecannoten, gehakt
- kaneel, zout
- 1 eetlepel bakboter, in kleine stukjes
Verwarm de oven alvast voor op 190°C. Doe de aardbeien in kleine stukjes en verspreid ze over de bodem van twee ovenschaaltjes. Doe er per kommetje 1/4 eetlepel bloem bij en 1/6 eetlepel bruine suiker (dat is een beetje afhankelijk van je gevoel: heb je graag wat zoeter, doe dan 1/3 eetlepel). Dit alles meng je even door elkaar.
In een mengkommetje doe je nu de havermout samen met twee eetlepels bloem, de pecannoten, 2/3 eetlepel bruine suiker, een theelepel kaneel, een snuifje zout en de boter.
Met je handen kneed je het mengsel. De boter zal smelten door de warmte en daarmee kan je alle droge ingrediënten aan elkaar laten plakken. Knijp met je handen zodat er echt brokjes ontstaan.
En verspreid daarna het mengsel over de twee kommetjes.
De aardbeiencrumble moet tussen de 20 en 30 minuten in de oven. Wanneer je ‘m hoog in de oven zet, zou 20 minuten kunnen volstaan omdat de bovenkant anders te donker wordt. Houd het gewoon even in de gaten, je crumble moet een mooie goudbruine kleur gekregen hebben en de aardbeien moeten aan het borrelen zijn.
Serveer met een snuifje kaneel en eventueel zelfs nog wat extra bruine suiker ter decoratie. Ondanks dat deze aardbeiencrumble per ovenschaaltje slechts 241 kcal bevat – wat voor een toetje écht niet veel is – is ‘ie zeer lekker van smaak. Het zoete en smeuïge van de aardbeien gaat perféct samen met de droge, krokante crumble. De noten zorgen voor nog wat extra krokantheid en de boter zorgt ervoor dat de crumble goed smaakt – een beetje als de korstjes van een cake, weet je wel. Héél lekker dus! Eet smakelijk, en lhet aat ons zeker weten als je het recept hebt uitgeprobeerd. X
Dat klinkt zo lekker…. ;-)
Xoxo
Deze komt precies op het goede moment. Ik ben echt gek op lekkere desserts, maar man, tegen de tijd dat het dessert geserveerd wordt, ontploft mijn buik zowat. Ziet er heerlijk uit!
Mjammie! Leuk dat het niet per se superongezond hoeft te zijn.
Ziet er lekker uit! Diepvriesfruit is daar echt ideaal voor.
Ik ga deze morgen zeker eens uitproberen, ziet er superlekker uit! Ik heb alleen geen pecanoten in huis dus hier zal ik iets anders op moeten verzinnen haha. Top blog trouwens!
Ziet er echt heel lekker uit! :) aardbeitjes zijn altijd goed!
Voila, ik heb net een variant van de jouwe gemaakt en hij staat nu in de oven, spannend! Ik had geen aardbeien dus ik hem diepvriesframbozen gebruikt. En ook gewerkt met kokosvet ipv boter. Ik wil namelijk weer een beetje healthy leven in het nieuwe jaar haha :p Merci voor het recept!
Ooh ziet er zo lekker uit!