Personaliseer je oplaadkabel

Mijn vriend en ik vechten wel eens om een oplaadkabel. Of nuja, zo letterlijk hoef je het niet te nemen, maar we slagen er wel echt in om de oplaadkabels telkens door mekaar te halen. Ik besloot daar een mouw aan te passen en mijn eigen kabel te voorzien van een persoonlijk tintje met wol. Niet alleen zacht, mooi en praktisch, maar ook iets wat je kabel beschermt en ‘m dus langer doet meegaan!

Voor deze supergemakkelijke DIY heb je maar één ding nodig (behalve dan de kabel die je wil versieren): wol! Kies wol in één of meerdere kleuren die je mooi vindt en in een dikte die jou ideaal lijkt. Ik koos voor dikke wol omdat ik een dikke, stevige kabel wilde (ik stop die ook in m’n handtas dus dan vind ik ‘m gemakkelijk terug) maar je kan ook voor fijne wol of garen gaan.

Om te starten neem je een uiteinde van de oplaadkabel en knoop je er de wol omheen, zoals je in de vier eenvoudige stappen hierboven kan zien. Daarna ga je telkens ‘knoopjes’ maken, zodat je volledige kabel wordt bedekt. Hoe je dat doet, zie je hieronder.

Zoals je kan zien, maak je telkens een soort pretzelvorm rondom het koord heen. Maak een lus die je over de kabel legt met je linkeruiteinde en leg daar je rechteruiteinde overheen. Het rechteruiteinde stop je vervolgens onder de kabel (en dus het linkeruiteinde dat erbovenop ligt) en haal je weer omhoog in de lus die je links creëerde. Span dat goed aan en je knoop is klaar! Dat proces hoef je nu alleen nog maar te herhalen tot de volledige kabel is bedekt — leuke activiteit voor tijdens het tv kijken ;-).

Na heel wat geknoop krijg je dan bovenstaand resultaat! Mijn kabel is nu fleurig, zacht en mooi beschermd. Plus: Arne is er nooit meer zomaar mee gaan lopen! Oplossing geslaagd, dus :-).

Bescherm jij je kabels? En halen jullie ze ook steeds zo door mekaar? xo

5 Comments

  1. Sophie

    Mooi gemaakt! Ziet er vrolijk uit! Ik weet nog wel dat we dit soort knopen ook gebruikten om vriendschapsbandjes te maken. Afhankelijk van hoe je de knoop dan legde, werden het rechte of gedraaide spiraal bandjes. Erg leuk om het op deze manier toe te passen!

  2. Malou | Blonde Blossom

    Wat een leuk idee! Ook heel erg handig, want je kabel kan nu niet zo makkelijk breken lijkt mij. Daarbij ziet het er supertof uit! Ik raak mijn oplader altijd kwijt, dus ik ga het eens proberen te maken, misschien valt ‘ie dan meer op. Malou x

Geef een antwoord