Pittige kipfilet met avocadosalsa

Pittige kipfilet met avocadosalsa

Pittige kipfilet met avocadosalsa

Wat hebben wij weer ontzéttend lekker gegeten! We zeggen dat volgens mij bij elk recept dat we op onze blog delen, maar dat komt uiteraard omdat we enkel de lekkerste en meest geslaagde maaltijden met jullie delen ;). Deze pittige kip met avocadosalsa was een beetje een experiment (we zijn alletwee geen reuzefans van avocado, dus om dat dan aan je gerecht toe te voegen!) maar het is enorm geslaagd. Een receptje dat gemakkelijk te maken is, en daarom vast zeer regelmatig op onze tafel zal verschijnen!

Pittige kipfilet met avocadosalsa

Je hebt nodig (twee personen):
– twee kipfilets
– twee zoete aardappelen
– een avocado
– een rode ui
– citroensap
– ketchup
– chilipoeder, peper, zout
– koriander

Pittige kipfilet met avocadosalsa

Eerst en vooral smeer je de kip in met een beetje ketchup. Dit om zo de kruiden beter te laten vasthouden aan de kip, en omdat het een lichtzoete touch geeft. Bestrooi daarna je kipfilets royaal met chilipoeder en peper en doe er ook wat zout overheen. Druk dit echt in de kip met je handen. Draai om en herhaal. Vervolgens doe je het nog een keertje, totdat je echt een flinke laag kruiden langs beide zijden hebt. Doe dan een klein beetje citroensap over de kip heen. Hierna plaats je de kip in de koelkast, op een schaaltje afgedekt met vershoudfolie. Laat de kruiden een tijdje intrekken, hier geldt: hoe langer, hoe beter! Wij deden het een half uur, maar het mag gerust de hele namiddag. Maakt de smaak alleen maar intenser!

Hierna schil je de zoete aardappel en snijd je ‘m in stukjes. Dan kook je water en laat je de zoete aardappel er zo’n 10 minuten in gaar worden. Intussen is het tijd om de kip te bakken. Verhit boter of olijfolie in een koekenpan en laat de kip aanbakken gedurende ongeveer 10 minuten langs elke zijde. Beweeg regelmatig en draai vaak om, want door de kruidenkorst bakt ‘ie snel aan.

Voor de avocadosalsa snijd je eerst een rode ui in kleine blokjes. Daarna haal je de avocado uit z’n schil en doe je ook deze in kleine blokjes. Meng beiden onder elkaar en giet er wat citroensap overheen voor een frisse touch. Hak een klein beetje koriander in fijne stukjes en voeg dit toe. Overdrijf daar niet mee, want de smaak gaat al snel overheersen.

Pittige kipfilet met avocadosalsa Pittige kipfilet met avocadosalsa

En dit is het resultaat! Een smaakvol, eenvoudig gerechtje waarvan de ingrediënten verrassend goed met elkaar samengaan. De kip is mals en vooral heel pittig, waarna de avocadosalsa juist voor verfrissing en een creamy touch zorgt. De zoete aardappel is lekker zacht van smaak en kalmeert de smaakpapillen een beetje na een hap van de spicy kip ;). Echte durvers kunnen daar trouwens nog wat stukjes peper aan toevoegen, maar wij zijn een beetje mietjes wat dat betreft, haha. Anyways: dit gerechtje staat als het goed is binnen het kwartier op tafel, als je de kip op voorhand kruidt, dus het is er eentje om regelmatig opnieuw te maken! Eet smakelijk! xo

10 Comments

 1. Paulien

  Hmm, dit ziet er heerlijk uit, ga ik zeker bewaren! Avocado is een van mn favoriete groenten, spijtig dat jullie het niet zo graag eten, want je kan er zoveel kanten mee op.. Ik heb zelf dan weer écht een afkeer van koriander en vind dat werkelijk naar zeepsop smaken. Dat schijnt genetisch bepaald te zijn, en het schijnt ook dat dat zowat het enige is dat je als je het niet lust gewoonweg niet kan leren eten. Ook jammer, want eens je erop begint te letten komt dat in heel veel recepten voor… En dat resulteert soms in een panische angst voor koriander als ik ergens ga eten, haha, want dat verpest voor mij dus zo een volledige maaltijd. Haha, tot zover deze koriander-tirade :D X

  1. Frauke + Arne

   Hahaha! Dat wist ik helemaal niet! Ik vind koriander niet bijzonder lekker maar ook niet vies ofzo, haha. Gewoon met mate! Maar met avocado eigenlijk hetzelfde :) Alleen dit alles bij elkaar = de perfecte combinatie! X

  2. Puck

   Ja, dat heb ik ook ergens gelezen. En ik heb dus ook diezelfde afkeer. Moet er letterlijk van kokhalzen als ik het proef in wat grotere hoeveelheden.
   Ik heb wel ergens gelezen dat peterselie een redelijke vervanger ervoor is (smaakt veel zachter, maar past blijkbaar in dezelfde recepten), dus je zou dat eens kunnen proberen.
   Dus dan hoef je niet meer panisch te zijn voor recepten…

Geef een antwoord