Zoals we al met jullie deelden, hebben wij de gezondste ‘ongezonde snack’ ever ontdekt: popcorn! We kochten een popcornmachine die met hete lucht mais doet poppen tot krokante knabbeltjes, die ideaal zijn om naar binnen te werken als je moét snacken maar niet wil inboeten op je lijn. Natuurlijk is gewone popcorn een beetje saai, dus organiseren we vandaag een Popcorn Party waarop we jullie kennis laten maken met drie héle lekkere smaken.
Dille-paprikapopcorn
een klein potje popcorn | een snuifje zout | een eetlepel olijfolie | driekwart theelepel rode paprika | een theelepel dille
Meng de kruiden bij de olijfolie en plaats voor 15 seconden in de microgolfoven. Giet over de popcorn eens warm en ga er met je handen door de olie overal zit.
Rozemarijn-parmezaanpopcorn
een flinke theelepel rozemarijn | knoflookpoeder naar smaak | een theelepel parmezaan | een flinke snuif peper | zout | een eetlepel olijfolie
Doe alle ingrediënten behalve de parmezaan bij de olijfolie en verhit voor 15 seconden. Meng met de popcorn en bestrooi vervolgens het geheel met parmezaan.
Honing-kaneelpopcorn
een klont boter | honing naar smaak | een halve theelepel kaneel | een snuifje zout
Smelt de boter, voeg de kaneel en het zout toe en meng met de popcorn. Overgiet met honing naar smaak.
De drie smaken zijn ontzettend anders maar stuk voor stuk erg lekker. De paprikaversie vind ik (Frauke) het lekkerste, omdat die best neutraal is qua smaak en ik het ook wel voor dille heb. Voor zoutliefhebbers is de versie met parmezaan ideaal, die smaakt ook lekker cheesy. En zoetekauwen zullen dan weer héél blij zijn met de kaneel-honingversie, lekker winters ook!
Je kan oneindig variëren met smaken voor je popcorn, maar deze zijn alvast enkele aanraders. Hoe sterk je smaak wordt, hangt uiteraard af van hoeveel popcorn je gebruikt. Voor kleine kommetjes als deze, vinden wij de hoeveelheden die we aangaven perfect. Trouwens, je kan de popcorn ook een nachtje laten trekken voor meer smaak en ze dan net voor het serveren kort opwarmen in een heteluchtoven. Zeker erg lekker! Uiteraard is je popcorn nu iéts minder gezond (door de olie, boter of honing) maar alsnog veel beter dan een zak chips. Snack smakelijk ;-)! X
Deze recepten bewaar ik ;-)
Whaa dit ga ik onthouden, wat een lekkere variaties!
Mmmmm, keileuk idee om te experimenteren! Deze gaan we hier thuis toch ook eens proberen! Dankjewel om je receptjes te delen!
Wat een toffe blogpost! Ik ben al lang aan het twijfelen om ook eens een popcorntoestel te kopen. :) Welk toestel gebruiken jullie?
Hi Lize! Daarnaar staat gelinkt (en hij staat uitgebreid beschreven!) in het artikel dat we in deze post vermeldden: http://www.thelifefactory.be/de-gezondste-ongezonde-snack-ooit/! :)
Oeh wat lekker. Die laatste lijkt mij het lekkerst, haha. Ik heb laatst ook popcorn met smaakjes geproeft in een café. Weet helaas niet meer zo goed wat de smaken waren, maar ik vond het wel een leuk nieuw iets.
Popcorn is altijd een goed idee. Heel mooie food-foto’s weer! :)