Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

‘s Winters is er voor mij één make-upproduct echt onmisbaar, en dat is lippenbalsem. Mijn lippen zijn altijd ZO uitgedroogd! En die velletjes zien er natuurlijk niet uit. Over het algemeen gebruik ik geen enkele andere lippenbalsem dan Vaseline, want de meeste so-called hydraterende exemplaren drogen mijn lippen juist nog meer uit. Ik heb ook wel graag eens een kleurtje op m’n lippen, maar lipsticks zijn vaak zo uitdrogend. Daar bied ik je nu een oplossing voor: hydraterende, supergemakkelijk-zelf-te-maken lippenbalsem die ook nog eens een mooie kleur heeft. There we go!

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Je hebt nodig:

 • een lipstick die je niet meer gebruikt (bijvoorbeeld omdat ‘ie te uitdrogend is, tijd om ‘m te redden!)
 • Vaseline
 • een potje, bijvoorbeeld uit een travel set

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Het maken is écht een makkie. Je neemt een microgolfovenbestendig kommetje en doet daarin eerst de gehele lipstick. Daarna voeg je er één theelepel Vaseline aan toe. Plaats dit gedurende ongeveer een minuut in de microgolfoven, tot wanneer de lipstick en Vaseline vloeibaar zijn. Meng door elkaar en voeg extra Vaseline toe tot de lippenbalsem de constentie heeft die je wenst. Wil je veel kleur en een béétje hydratatie? Dan had je met één schepje Vaseline vast genoeg. Liever een kleur die je kan opbouwen maar veel voeding en glans (mijn persoonlijke voorkeur)? Dan heb je 2 à 3 theelepels nodig. Verwarm weer tot alles vloeibaar is en meng grondig.

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Giet het mengsel zo snel mogelijk in één of meerdere potjes en plaats die even in de koelkast of op een frisse plek. Na een paar minuutjes is je lippenbalsem al opgesteven en klaar om te gebruiken.

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Een tip voor de lenzendragers onder ons: je kan de overschot (je vult mínstens 2 à 3 kleine lipbalm potjes met één lipstick) ook in schoongemaakte lenzendoosjes doen. Perfect formaat en je hebt gelijk twee kleuren mee!

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Ik maakte een fuchsia getinte lippenbalsem met een Bourjois lipstick die ik altijd heel mooi, maar nogal uitdrogend vond. Ik voegde relatief veel Vaseline toe aan dit exemplaar, omdat ik de kleur wou kunnen opbouwen. De rode lipstick maakte ik van een P2 lipstick die ik nogal saai vond qua kleur. Daar voegde ik iets minder Vaseline aan toe.

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Hier zie je mijn lippen zonder iets van lippenbalsem erop. Sorry voor de wondjes, het gevolg van de droogte dus. :-(

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Hier draag ik de roze getinte lippenbalsem (één laagje). Zoals je kan zien, is de kleur heel subtiel maar zijn m’n lippen nét wat rozer. Ze glanzen en voelen heerlijk gevoed aan (het voelt net als gewone Vaseline).

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

En dit is mijn favoriet van de twee: de rode lippenbalsem. De kleur is iets zachter geworden door de Vaseline, maar ik vind ‘m echt prachtig voor elke dag! Ik hou enorm van rode lipstick, maar vind het altijd zo’n gedoe om dat netjes aan te brengen. Deze lippenbalsem geeft hetzelfde effect (hierboven zie je één laagje, een tweede maakt het écht rood) maar kan je gewoon met je vingers opensmeren. Hij voedt véél beter en heeft een prachtige glans.

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Naast dat het leuk is om op deze manier je lipsticks een tweede leven te geven (jullie hebben vast allemaal wel een verloren exemplaar slingeren ergens – komaan, maak er nu wat van!), is dit ook een toffe geschenktip. Geef toe: het is toch een heel leuk gebaar als iemand speciaal voor jou een potje lippenbalsem maakt? Al helemaal als je er een leuk labeltje opplakt met een boodschap. Of wat dacht je van experimenteren en zoeken naar de perfecte tint door meerdere lipsticks te mengen? Je kan alle kanten op! Veel plezier! xo

9 Comments

 1. Anna

  Zo’n tof én handig idee dit! Ik heb echt best veel lipsticks die ik eigenlijk niet meer gebruik, zonde! Dit ga ik echt onthouden :). Lippenbalsem is niet aan te slepen met deze koude wintertijden, dus ideaal dit! Bedankt voor de tip :)!

 2. Lotte

  Ooooooh, dit ga ik zeker proberen! In de winter heb ik ook altijd last van uitgedroogde lippen, omdat ik met de fiets ga werken. Voorlopig helpen enkel de balsem van Yves Rocher en vaseline, maar dat is allebei zonder kleur, terwijl ik heel graag een kleurtje draag. Ideale DIY dus!

 3. Jet

  Ik draag geen make-up, maar dit is niet zo overduidelijk, dus ik ga dit zeker proberen! Kijken of mn moeder nog een oude lipstick heeft liggen, of kijken of ik een goedkope kan scoren!

Geef een antwoord