R

Recept: de allerlekkerste spaghetti

Recept de allerlekkerste spaghetti

Spaghetti (bolognese) maken is zoiets dat werkelijk iédereen op zijn of haar eigen manier doet. Alleen al binnen mijn directe omgeving ken ik een tiental soorten spaghetti. Veel groenten, veel saus, dikke saus, waterige saus, veel kruiden, pikant: er is zóveel mogelijk met spaghetti! Ik hou zelf van werkelijk élke variant maar hoe meer groenten, hoe liever. Arne is dan weer dol op veel lekkere saus en geen grote stukken groente. Het recept dat we vandaag met jullie delen is er één waar we allebei grote fan van zijn. Alles is perfect in balans. Dus, geniet mee: de allerbeste spaghetti (volgens Team TLF!)!

Recept de allerlekkerste spaghetti

Je hebt nodig voor 4 personen (wij aten hier 2 dagen van):
– spaghetti
– varkensrundgehakt
– 2 à 3 paprika’s
– een drietal wortelen
– een ui
– een teen knoflook
– een doosje champignons
– tomatenpassata (1 fles)
– Heinz Hot Ketchup
– Italiaanse kruiden
– tijm
– geraspte Emmental voor de afwerking

Recept de allerlekkerste spaghetti Recept de allerlekkerste spaghetti Recept de allerlekkerste spaghetti

Snij eerst alle groenten in stukjes. De wortels en vooral paprika doen wij in hele kleine stukjes (Arne heeft dat het liefst), de ajuin en knoflook versnipperen we niet te fijn en de champignons gaan in 4 (anders verliezen ze teveel smaak).

Recept de allerlekkerste spaghetti

Laat een klompje bakboter verhitten en bak hier de ajuin en knoflook glazig in.

Recept de allerlekkerste spaghetti Recept de allerlekkerste spaghetti

Voeg hierna alle groenten behalve de champignon toe en bak even goed aan.

Recept de allerlekkerste spaghetti

Op een matig vuur giet je nu de volledige fles passata bij de groenten.

Recept de allerlekkerste spaghetti

Voeg een flinke hoeveelheid Italiaanse kruiden toe, peper & zout en wat tijm. Roer goed door en laat dit geheel voor 50 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.

Recept de allerlekkerste spaghetti

Voeg de champignons toe.

Recept de allerlekkerste spaghetti

De saus zal nu vrij dikkig zijn, leng ze aan met hot ketchup. Echt méga lekker, deze touch! Laat het geheel nog zo’n 15 minuten sudderen, roer weer regelmatig om en voeg eventueel nog meer ketchup toe (naar smaak). Wordt het te zoet, dan kan je ook gewoon wat water toevoegen uiteraard.

Recept de allerlekkerste spaghetti

Bak intussen het gehakt aan en voeg ook hier weer kruiden aan toe. Peper, zout, Italiaanse kruiden … hoe meer, hoe beter! Geeft zoveel smaak.

Recept de lekkerste spaghetti (14 van 18)

Voeg toe aan de rest van de saus, roer om en laat nog een laatste kwartiertje pruttelen.

Recept de allerlekkerste spaghetti

Intussen kan je de spaghetti koken en afgieten.

Recept de allerlekkerste spaghetti

Serveer met een flinke hoeveelheid geraspte Emmental en wat tabasco voor wie houdt van meer pit. Eet smakelijk!

Recept de allerlekkerste spaghetti

Dit gerecht kost even wat tijd om te maken, maar is het méér dan waard. Wij eten onze spaghetti op duizend-en-één manieren (van súpersnel tot dit, behoorlijk traag dus) en vinden deze toch écht het allerlekkerst! De substantie van de saus is stevig, maar nog net lopend genoeg, knapperig door de groenten maar ook weer niet te. En de gesmolten kaas maakt het geheel al helemaal geweldig. Hmm, het water loopt ons alweer in de mond ;)! Hoe maak jij je spaghetti? Wij zijn héél benieuwd :)! X

  1. Ziet er lekker uit! Ik houd zelf alleen meer van spaghettisaus waar lekker veel saus bij zit (dus naar verhouding iets te weinig ingrediënten voor de saus). In Nederland kun je en hele lekkere simpele biologische tomatensaus van Albert Heijn-merk kopen (zit niets in, echt alleen puur tomaat), maar ik denk dat hij daar (alsof het heel ver weg is, haha! Om de hoek, belgie. Maar.) niet om iedere hoek te koop is (aangezien er niet zoveel AH’s in jullie land zitten geloof ik.) En die maak ik heel graag op eigen smaak. Maar elke keer weer anders eigenlijk, net waar we zin in hebben! :)

  2. Elisse zegt:

    In mijn spaghettisaus doe ik ook vaak nog courgette, en sambal oelek om het lekker pittig te maken! Maar oh, wat mis ik het om champignons in mijn saus te kunnen doen :( Mijn vriend lust dat absoluut niet dus helaas! Oh en ik doe er ook altijd nog verse tomaten bij, dat maakt de saus ook al iets minder dik door al het vocht dat erin zit :) Mmmh, vanavond eten we hier ook weer spaghetti! Zo lekker!

    1. Frauke + Arne zegt:

      Mmm, dat klinkt ook lekker! Ik wil ook wel een keertje courgette toevoegen, of aubergine. Ben er alleen niet zeker van of ik van die minder zoete smaak hou haha. En sambal lijkt me er ook heerlijk in, wij gebruiken nu gewoon wat tabasco. Arne lust trouwens ook geen champignons haha, die krijg ik dan van hem ;)! Thanks voor je tips! X – Frauke

  3. Pingback:Recept: heerlijke en snelle éénpanspasta | The Life Factory

  4. Pingback:Snelle spaghetti met pittige tomatensaus | The Life Factory

  5. Pingback:Dit kan je deze week eten! | The Life Factory

  6. Kaat zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit recept ook eens maken, maar ik zie niet hoeveel gram gehakt ik moet kopen.
    Kan je dit even laten weten?
    Bedankt!

    1. Frauke zegt:

      Hi Kaat, ik had het er niet bijgezet omdat ik dat heel persoonlijk vind! :-) Wijzelf eten bijvoorbeeld max. 100g gehakt per persoon, dus dan zou je voor dit recept 400 gram nodig hebben, maar je kan ook iets meer nemen als je graag veel vlees in de saus hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *