Spaghetti (bolognese) maken is zoiets dat werkelijk iédereen op zijn of haar eigen manier doet. Alleen al binnen mijn directe omgeving ken ik een tiental soorten spaghetti. Veel groenten, veel saus, dikke saus, waterige saus, veel kruiden, pikant: er is zóveel mogelijk met spaghetti! Ik hou zelf van werkelijk élke variant maar hoe meer groenten, hoe liever. Arne is dan weer dol op veel lekkere saus en geen grote stukken groente. Het recept dat we vandaag met jullie delen is er één waar we allebei grote fan van zijn. Alles is perfect in balans. Dus, geniet mee: de allerbeste spaghetti (volgens Team TLF!)!
Je hebt nodig voor 4 personen (wij aten hier 2 dagen van):
– spaghetti
– varkensrundgehakt
– 2 à 3 paprika’s
– een drietal wortelen
– een ui
– een teen knoflook
– een doosje champignons
– tomatenpassata (1 fles)
– Heinz Hot Ketchup
– Italiaanse kruiden
– tijm
– geraspte Emmental voor de afwerking
Snij eerst alle groenten in stukjes. De wortels en vooral paprika doen wij in hele kleine stukjes (Arne heeft dat het liefst), de ajuin en knoflook versnipperen we niet te fijn en de champignons gaan in 4 (anders verliezen ze teveel smaak).
Laat een klompje bakboter verhitten en bak hier de ajuin en knoflook glazig in.
Voeg hierna alle groenten behalve de champignon toe en bak even goed aan.
Op een matig vuur giet je nu de volledige fles passata bij de groenten.
Voeg een flinke hoeveelheid Italiaanse kruiden toe, peper & zout en wat tijm. Roer goed door en laat dit geheel voor 50 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
Voeg de champignons toe.
De saus zal nu vrij dikkig zijn, leng ze aan met hot ketchup. Echt méga lekker, deze touch! Laat het geheel nog zo’n 15 minuten sudderen, roer weer regelmatig om en voeg eventueel nog meer ketchup toe (naar smaak). Wordt het te zoet, dan kan je ook gewoon wat water toevoegen uiteraard.
Bak intussen het gehakt aan en voeg ook hier weer kruiden aan toe. Peper, zout, Italiaanse kruiden … hoe meer, hoe beter! Geeft zoveel smaak.
Voeg toe aan de rest van de saus, roer om en laat nog een laatste kwartiertje pruttelen.
Intussen kan je de spaghetti koken en afgieten.
Serveer met een flinke hoeveelheid geraspte Emmental en wat tabasco voor wie houdt van meer pit. Eet smakelijk!
Dit gerecht kost even wat tijd om te maken, maar is het méér dan waard. Wij eten onze spaghetti op duizend-en-één manieren (van súpersnel tot dit, behoorlijk traag dus) en vinden deze toch écht het allerlekkerst! De substantie van de saus is stevig, maar nog net lopend genoeg, knapperig door de groenten maar ook weer niet te. En de gesmolten kaas maakt het geheel al helemaal geweldig. Hmm, het water loopt ons alweer in de mond ;)! Hoe maak jij je spaghetti? Wij zijn héél benieuwd :)! X
Dit ziet er echt heerlijk uit!
Wat een super leuke blog hebben jullie! Lijkt me ook een lekker recept, flink wat groente, yum!
Dankjewel Amy! X
Ziet er lekker uit! Ik houd zelf alleen meer van spaghettisaus waar lekker veel saus bij zit (dus naar verhouding iets te weinig ingrediënten voor de saus). In Nederland kun je en hele lekkere simpele biologische tomatensaus van Albert Heijn-merk kopen (zit niets in, echt alleen puur tomaat), maar ik denk dat hij daar (alsof het heel ver weg is, haha! Om de hoek, belgie. Maar.) niet om iedere hoek te koop is (aangezien er niet zoveel AH’s in jullie land zitten geloof ik.) En die maak ik heel graag op eigen smaak. Maar elke keer weer anders eigenlijk, net waar we zin in hebben! :)
Dit recept ga ik zeker een keer proberen, ik ben gek op spaghetti!
Hmmmm delicious! Wat een heerlijk artikel en fijn recept!
Dat klinkt echt zalig! Ik zou alleen gaan voor rundvlees en de wortel achterwege laten!
In mijn spaghettisaus doe ik ook vaak nog courgette, en sambal oelek om het lekker pittig te maken! Maar oh, wat mis ik het om champignons in mijn saus te kunnen doen :( Mijn vriend lust dat absoluut niet dus helaas! Oh en ik doe er ook altijd nog verse tomaten bij, dat maakt de saus ook al iets minder dik door al het vocht dat erin zit :) Mmmh, vanavond eten we hier ook weer spaghetti! Zo lekker!
Mmm, dat klinkt ook lekker! Ik wil ook wel een keertje courgette toevoegen, of aubergine. Ben er alleen niet zeker van of ik van die minder zoete smaak hou haha. En sambal lijkt me er ook heerlijk in, wij gebruiken nu gewoon wat tabasco. Arne lust trouwens ook geen champignons haha, die krijg ik dan van hem ;)! Thanks voor je tips! X – Frauke
Mmmmm… ik eet toevallig vandaag spagetthi ;-)
Wat leuk ik blogde vandaag ook een super lekker Sonja proof pasta recept haha. Deze ziet er ook heerlijk uit! Blijft het lekkerst om zelf je saus te maken i.p.v. uit een potje!
Jummie :D
Dat ziet er echt super lekker uit zeg – prachtige foto’s ook :)
Mmm..Dit gerechtje van Spaghetti ziet er heerlijk uit :D x
Ketchup erbij Dat ga ik eens proberen! Ik doe altijd een beetje ketchup in mijn tomatenroomsaus, dus waarom niet bij spaghetti.
Ik gebruikt eigenlijk nooit wortel en ketchup in de pasta, ziet er lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen :D
Oehhh klinkt heerlijk :) Ik ga iets te vaak voor makkelijk en vooral kort in de keuken.
Ik ben helemaal geen spaghetti-fan maar deze ziet er mij erg lekker uit! :)
Hmmm deze ziet er super lekker uit! Wij eten meestal een snelle pasta met saus uit een potje, maar dit wil ik wel eens proberen want het ziet er veelbelovend uit!
Echt lekker, ik had wel gewone ketchup genomen met klein beetje pili pili erbij heerlijk. Dank je wel.
Waauw bedankt voor je recept, net gemaakt en het is inderdaad de lekkerste die ik tot nu uitgeprobeerd heb!
Ahh leuk om te horen :D!
Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit recept ook eens maken, maar ik zie niet hoeveel gram gehakt ik moet kopen.
Kan je dit even laten weten?
Bedankt!
Hi Kaat, ik had het er niet bijgezet omdat ik dat heel persoonlijk vind! :-) Wijzelf eten bijvoorbeeld max. 100g gehakt per persoon, dus dan zou je voor dit recept 400 gram nodig hebben, maar je kan ook iets meer nemen als je graag veel vlees in de saus hebt!
Jammer genoeg is die hot ketchup al een paar jaar uit assortiment. Nog geen goed alternatief gevonden. Deed die ook altijd in mijn spaghetti saus.
De gewone en een beetje sambal? :)