Een knapperige en goedgevulde hamburger: daar kan je onze dag wel even mee maken! Arne en ik zijn allebei niet zo’n fastfood hamburger eters, maar zélfgemaakte hamburges … oh god, die gaan er zeker in! Een hamburger waarbij je gewoon smáákt dat ‘ie vers is en niet druipt in het vet, heerlijk gewoon. Wij delen met jullie ons recept voor de heerlijkste homemade hamburger … Eet smakelijk!
Je hebt nodig (voor 2 hamburgers): tomatenketchup, een tomaat, zoetzure augurken, twee plakjes smeltkaas met cheddar, een ui, twee verse grote pistolets, 250g rundergehakt en verse sla.
Het belangrijkste is dat je burger op zich lekker van smaak is, en met de juiste kruiden komt dat helemaal in orde! We voegden flink wat peper toe, een scheutje zout, twee volle theelepels Italiaanse kruidenmix, een theelepel knoflookpoeder én een flinke scheut tabasco voor wat pit.
Dit ga je nu allemaal goed kneden en mengen.
Daarna maak je twee bollen van je vlees en leg je die tussen plastic folie. Hierna druk je ze van binnenuit plat, zodat ze een echte hamburgervorm krijgen. Wees niet bang om ze plat genoeg te drukken: ze verdikken nog wat bij het bakken.
Zo!
Hierna ga je de burgers bakken. Bak ze eerst even kort aan op een hoog vuur.
Intussen kan je de tomaat in dunne schijven snijden …
… en de ui in halve ringen.
Wanneer je burgers langs beide kanten kort aangebakken zijn, zet je het vuur lager en laat je ze garen tot ze perféct bruin zijn. Snij ze zeker even open om te checken of ze niet meer roze zijn binnenin.
Hierna plaats je de plakjes smeltkaas bovenop je burgers.
Bak tijdens het smelten van de kaas ook de ui glazig.
Nu open je de pistolets en voorzie je de bodem al van een flinke laag tomatenketchup.
Schep er dan de perfécte burgers op …
… en doe er de ajuin overheen.
Beleg nu met frisse sla.
Doe er wat tomaat bovenop.
En om te eindigen ook nog een aantal plakjes augurk.
Zo! Bovenkant er opnieuw op en een satéprikker door het geheel, zodat je burgers bij elkaar blijven. Ziet er goed uit, hè?
Als sidedish kan je gaan voor wat gemengde sla en tomaat met ui en peper.
Mjam! Deze burgers zijn écht heerlijk. En heel gemakkelijk om te maken! Op zich zijn ze ook niet onwijs ongezond: het is mager vlees en ketchup is way beter dan mayonaise. Al moet je het dan natuurlijk wel bij één hamburger houden: makkelijk is dat niet! Deze homemade burgers zijn namelijk echt verslávend lekker (en te gemakkelijk om te maken)! Wij gaan ze nog héél vaak maken in ieder geval. Wat denk jij hiervan? Zou je deze homemade hamburger lusten?
Ik krijg spontaan honger….
Het ziet er heerlijk uit ;-)
Xoxo
Oeww, ziet er heerlijk uit! En laat ik nu nog geen eetplannen hebben voor vanavond, komt mooi uit.. ^^
hmmm! Dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker een keertje proberen!
Aaah, zo leuk! Ziet er lekker uit <3
Ze zien er heerlijk uit! Ik vind het altijd zo leuk met zo’n stokje erdoor ;)
Dat ziet er zeker goed uit!
Dat ziet er echt heerlijk uit!
Die zien er echt zooooooo smakelijk uit :-) Ik maak ook best vaak zelf burgers.
Wat een prachtige foto’s, echt! Het ziet er heerlijk uit. Dit wil ik binnenkort echt gaan maken!
Wow, ziet er lekker uit. Ik ben niet zo een vlees eter, maar ik ben zeker dat ik dit lekker zou vinden. Moet ik zeker eens in plannen in een vrij weekend!
Dit ziet er zó lekker uit, en ook nog eens makkelijk om te maken! Bedankt voor het recept!
Ohhh, honger. Ziet er echt heerlijk uit!
Omg, ziet er ZO lekker uit! :-)
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik maak de laatste tijd best vaak hamburgers met mijn vriend, maar we hebben het altijd gedaan met hamburgers die je alleen nog even hoefde te bakken, maar hebben het nog nooit zo zelf gekruid. Zeker een keer het proberen waard!
Ik ben niet zo voor de hamburgers dus ik zou dit receptje overslaan maar het ziet er wel lekker uit!
Ik krijg honger als ik dit zie, haha! Dit recept ga ik zeker een keer uitproberen!
Ja lekkerrrr! Ik zit te denken om dat morgen te maken met een suikervrij broodje :D! Heerlijk!
En ik heb jullie artikel vandaag in de spotlight gezet in mijn Linkparty! Hopelijk vind je dat leuk! XXX
Oeh lekker! Jeetje, zelfs met broodjes rekening moeten houden, respect girl! En WAT lief !!! Dankjewel Rosie! X
Ziet er heerlijk uit! Een scheut ketchup of barbequesaus in het gehakt is ook erg lekker :)